• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Boloňská omáčka II.
Napište svůj komentář k receptu

Boloňská omáčka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňská omáčka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g mleté maso - míchané
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev
    • 250
      ml mléko
    • 375
      ml bílé víno - suché
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • bylinky oregano, bazalka, tymián, šalvěj
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky opláchneme a svážeme do svazečku. Nemáme-li čerstvé, lze nahradit sušenými.
2
Rajčata opláchneme, nakrojíme slupku, spaříme je horkou vodou. oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev, česnek a také osmahneme. Doplníme mletým masem a podusíme jej.
4
Přilijeme mléko a na mírném ohni vaříme, až se tekutina odpaří. Potom přilijeme bílé víno, promícháme a opět mírně vaříme dokud se tekutina neodpaří.
5
Potom přidáme rajčata, rajčatový protlak, svazek bylinek, osolíme a opepříme. Vaříme asi 1-2 hodiny, velmi mírně a za občasného míchání. Svazek zeleniny nakonec vyjmeme a případně dochutíme.
6
Tuto omáčku navršíme na uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

Boloňská pizza

Boloňská pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Esi | 1. 5. 2016 16:41

    To si děláš prdel jako vážně? :-| Kečupovitá je tm protlak ne kečup si to přčti náhodou tenhle recept je dobrý!!! Ale ty asi nemáš moc vášně pro jídlo :-D :-D :-\ :-*

  • Jarda | 2. 3. 2013 11:27

    Do boloňské určitě nepatří mléko ste se uplně zbláznili!existují 2 druhy, boloňská jako ragů a boloňská krémová která se vaří na Sicilii :-) Vaří se buď s bílým a nebo i s červeným vínem.

  • Carla | 12. 8. 2011 12:53

    Když seš tak chytrý, tak ji sem dej, takoví jsou nejlepší co mektaj, ale sami se nepřevedou..

  • Martin Bek | 23. 7. 2011 19:11

    Tak už se pomalu blížíme k opravdovým Boloňským špagetám. Ale opravdu jen po hodně malých krůčcích. Já sem snad ten recept přidám, aby se zdejší čtenáři dozvěděli jak mají opravdu vypadat. Ale špatné to být nemusí. Prostě další "kečupovitá" omáčka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Boloňská Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Srpen Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bylinky Česnek Cibule Mléko Mleté maso - míchané Mrkev Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
30
Ořechový chlebíček
Ořechový chlebíček
27
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
22
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
19
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Boloňská omáčka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact