• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Boloňská omáčka II.
Napište svůj komentář k receptu

Boloňská omáčka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňská omáčka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g mleté maso - míchané
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev
    • 250
      ml mléko
    • 375
      ml bílé víno - suché
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • bylinky oregano, bazalka, tymián, šalvěj
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek také oloupeme a prolisujeme nebo utřeme se solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bylinky opláchneme a svážeme do svazečku. Nemáme-li čerstvé, lze nahradit sušenými.
2
Rajčata opláchneme, nakrojíme slupku, spaříme je horkou vodou. oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme mrkev, česnek a také osmahneme. Doplníme mletým masem a podusíme jej.
4
Přilijeme mléko a na mírném ohni vaříme, až se tekutina odpaří. Potom přilijeme bílé víno, promícháme a opět mírně vaříme dokud se tekutina neodpaří.
5
Potom přidáme rajčata, rajčatový protlak, svazek bylinek, osolíme a opepříme. Vaříme asi 1-2 hodiny, velmi mírně a za občasného míchání. Svazek zeleniny nakonec vyjmeme a případně dochutíme.
6
Tuto omáčku navršíme na uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

Boloňská pizza

Boloňská pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Esi | 1. 5. 2016 16:41

    To si děláš prdel jako vážně? :-| Kečupovitá je tm protlak ne kečup si to přčti náhodou tenhle recept je dobrý!!! Ale ty asi nemáš moc vášně pro jídlo :-D :-D :-\ :-*

  • Jarda | 2. 3. 2013 11:27

    Do boloňské určitě nepatří mléko ste se uplně zbláznili!existují 2 druhy, boloňská jako ragů a boloňská krémová která se vaří na Sicilii :-) Vaří se buď s bílým a nebo i s červeným vínem.

  • Carla | 12. 8. 2011 12:53

    Když seš tak chytrý, tak ji sem dej, takoví jsou nejlepší co mektaj, ale sami se nepřevedou..

  • Martin Bek | 23. 7. 2011 19:11

    Tak už se pomalu blížíme k opravdovým Boloňským špagetám. Ale opravdu jen po hodně malých krůčcích. Já sem snad ten recept přidám, aby se zdejší čtenáři dozvěděli jak mají opravdu vypadat. Ale špatné to být nemusí. Prostě další "kečupovitá" omáčka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Boloňská Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Srpen Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bylinky Česnek Cibule Mléko Mleté maso - míchané Mrkev Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

241
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
121
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
89
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
61
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Spice girl Mel B je oficiálně paní McPhee! Scary spice řekla své »ano« v londýnské katedrále

Spice girl Mel B je oficiálně paní McPhee! Scary spice řekla své »ano« v londýnské katedrále

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

  • Recepty.cz
  • Boloňská omáčka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact