• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Boloňská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Boloňská omáčka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 59
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g uzený bůček
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer lodyha
    • 1
      stroužek česnek
    • 400
      g mleté maso
    • 0,50
      sklenice červené víno
    • 400
      g rajčata
    • 0,50
      svazek petrželka
    • 1
      špetka oregáno
    • 2
      lžíce rajský protlak 1-2
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme vínem a vaříme, až se tekutina odpaří. Přilijeme horký bujón, vložíme oloupaná rajčata a znovu vaříme až do odpaření tekutiny. Rajčata v omáčce rozmačkáme vařečkou. Nakonec do omáčky přidáme sekanou petrželku, oregano, rajský protlak, sůl a pepř, ještě hodinu povaříme na mírném ohni. Občas zamícháme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravá boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

Boloňská pizza

Boloňská pizza

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 30. 12. 2016 12:57

    Tento recept používám pravidelně už pár roků a pokaždé se sejde s úspěchem u strávníků ať je to kdokoliv (y)

  • LuckaKucharek | 24. 3. 2016 12:14

    Recpet byl fajn dnes jsem varila..Protlak jsem uz nedavala ,misto rajcat jsem dala rajcatove pyre....jedna cela kostka bujonu mi prisla moc bylo to slane,ke konci jsem prisladila priste dam pul kostky...

  • Ladia
    Ladia | 4. 11. 2014 16:58

    Bujón je silný masový vývar

  • HF | 1. 11. 2014 10:38

    Tohle nejde považovat za Boloňskou omáčku. Vždyť kvůli tomu bůčku to musí být hrozně mastný... Navíc chuť toho bujónu a zbytečně moc bylinek úplně přebije chut´ toho jídla. To že se tyhle bylinky použivají v Itálii ještě neznamená, že se musí cpát všude. Do Boloňské omáčky patři max sůl a pepř na konci cca čtyřhodinového vaření a bujón, ten opravdu ne...

  • monika | 31. 8. 2014 09:03

    Dobry den, Vas recept pouzivam hodne dlouho a je skvely. Moc za nej dekuji. Bude i dnes k obedu ;) :-P

  • marubau | 30. 7. 2014 17:00

    Já tento recept i zavařuji a pak jen otevřu sklenici a je úžasný oběd hotov :) <3

  • lovebolognese | 16. 3. 2014 19:43

    prosím vás, kolik přiléváte bujónu ? :-)

  • Marie | 18. 1. 2014 12:57

    Nechci být hnidopich, ale bujón nemusí být rovnou kostka, bujón je termín, který kuchaři používají pro silný vývar (doporučuji ten od Marie Janků Sandtnerové).

  • Lenka Sobotová | 16. 1. 2014 19:39

    Každý není líný, jen si prostě vývar uvaří a nedělá kolem toho hysterické scény. Recept je to výborný, italskou kuchyň miluji.

  • Tvor | 10. 1. 2014 10:49

    Jakmile jsem v ingrediencích zahlédl BUJÓN tak jsem dál nečetl. To je dneska kažedej tak línej uařit vývar, že všude serou ty kostky! ? !

  • rezi85 | 1. 1. 2014 18:48

    vařil jsem už 5x a vždy sklidila velký úspěch :-)

  • Fenclová | 29. 12. 2013 19:50

    Po všem sladkém a smaženém to byla výborná večeře. Omáčka naprosto skvělá.

  • IvGa | 9. 4. 2013 22:07

    Opravdu výborná!!! Děkuji za recept, ukládám do kuchařského deníčku... :-)

  • anton009 | 18. 8. 2012 16:45

    jednoduché a skvělé, jak to více pochválit ...

  • Soňa | 7. 11. 2011 11:49

    Omáčku jsem uvařila dnes k obědu, musím :-) říct opravdu výborná. Děkuji za recept

  • vera | 26. 7. 2011 20:05

    je strasne viborna a dobra a je strasne jedoducha a dekuju za vas recept :-P

  • suzymon | 23. 3. 2011 13:20

    Paní Vlaďko- :-* -! Ano, máte absolutní pravdu! Žádný bůček tam nepatří, když zž,tak možná kousek angl.slan.pro chuť.

  • smolici
    smolici | 11. 3. 2011 13:51

    je výborná!!! a nic těžkého....děkuji za recept

  • Jaroalava | 28. 12. 2010 11:25

    Vařit sice ještě moc neumím,ale chtěla jsem si jí zkusit uvařit...a můžu říct že je luxusní..moc dík za tento recept ;) :-[ :-* <3

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 24. 11. 2010 20:03

    Moc dobré!Doma jsem dostala pochvalu a moje drahá polovička se tím přecpala k prasknutí,no není to známka toho,že to bylo výborné? ;-) Dávám za 1

  • Miroslav Fiala | 6. 6. 2009 13:35

    skvělé, já osobně jsem si velice pochutnal

  • Radka Křížová | 26. 4. 2009 19:13

    Pane Zdeňku,nějak nechápu,co vás baví na tom,že projdete pár receptů a ke každému napíšete obdobný komentář o nevhodnosti polotovarů,maggi,bujonů...netvrdím,že to není chuťově i zdravotně lepší,ale šetří to čas a námahu. Každý si vaří jak chce a nazývat něco skandální( váš jiný komentář) mi přijde trochu přehnané

  • Zdeněk Erdinger | 26. 4. 2009 18:34

    Vážení,Vážení,Vážení...prolézám tento server a jsem udivený jak můžete prznit dobrá domácí jídla.. vybodněte se na masoxy,granul.jíšky,kečupy atd. Zdeněk.

  • Vlaďka Benesová | 26. 1. 2009 09:02

    Díky za nalezení tohoto receptu, neboť dcera miluje boloňské špagety a v obchodě stojí malá sklenička téměř 40,- kč a chuťově to ještě nestojí za moc. Tento recept udělám z dvojí dávky, nandám do skleniček a zavařím. Jestliže potřebuji rychlovku mohu načít, uvařit těstoviny a je hotovo. Jen nedávám ten bůček, který mi moc nejde do italské kuchyně. Jinak chuť špičková.

  • Frantiska :) | 24. 4. 2008 22:38

    Ja nedavam bucek, ale urcite to zkusim :) a misto bujonu lahev dobreho vina ... varim tak 4-5 litru naraz, jinak mam skoro stejny recept, jen misto protlaku davam passatu Davam za 1

  • Petr Štorek | 17. 2. 2008 09:48

    Přesně, jak říkají Kluci v akci: "LUXUSNÍ!"

  • caribou | 21. 10. 2007 10:54

    Od mala nejím sýr, žádný, absolutně. Proto nejím špagety se sýrem ani pizzu se sýrem. Lidi nechápu, jak mi to může chutnat, ale mně to přijde úplně normální. Tak vám jen chci říct, že tato jídla jsou pro mne hrozně moc dobrá i bez sýra :)

  • Klára Brandová | 23. 2. 2007 09:52

    Tento recept dělám již dva roky, a naprosto mi vyhovuje a je velmi dobrý, chutná celé mojí rodině. Pro paní Terezu Kosikovou - v restauracích do omáčky přidávají sýr parmezán. Mám kamaráda kuchaře a to by jste lidi nevěřily co takový parmezán udělá s jídlem. Použila jsem ho na recept který mám také odsud- minipizzy s olivami a udělala jsem jich skoro 40ks. Do druhého dne nezbyla ani jedna. Nez jsem ho sehnala tak jsem vařila Lasagne a parmezán jsem tam nedala. Je to ohromný rozdíl, ten sýr má svou specifickou chuť která tam nesmí chybět. Jinak recept je super dávám za 1*

  • lekvar | 9. 1. 2007 00:25

    dobry recept, len sa treba este pohrat so spravnymi pomermi. a co sa tyka tesca, moja to hodnoti ako zmes skrobu s kyselinami, tak dobru chut :)

  • Jana | 16. 12. 2006 18:34

    No já jsem přidávala žampióny a to je teprv opravdu luxusní jídlo.

  • Ayame | 19. 8. 2006 15:56

    Dnes jsem recept vyzkoušela, výsledek byla naprosto luxusní boloňská omáčka, chutnalo mě i rodině :) Sice jsem vypustila bůček, ale nijak to neuškodilo. Také jsem přidala navíc nadrobno nakrájenou menší papriku a špetku bazalky. Nemělo to chybu

  • Kuna | 23. 4. 2006 13:27

    do bolonske patri hovezi a veprovy,ne?bucek se mi zda moc masnej...

  • lisatka | 15. 4. 2006 23:17

    ja delam bolonskou omacku takhle-na oleji osmahnu lehce pokrajenou cibuli, pridam asi 200g mleteho masa, osmahnu za staleho michani. kryz je maso uz nahnedle a rozhrudkovane, pridam plechovku rajcat. Vareckou je trochu rozbiju a pote pridam trochu sladke papriky a bylinky ktere se hodi k italske kuchyni. Jestli je to prava italska bolonska omacka nevim, je to ale podobne, jednoduche a vsem to chutna.To co se v cechach prodava v obchodech nema s bolonskou omackou nic spolecneho.

  • Tereza Kosikova | 30. 3. 2006 20:33

    Uvařila jsem omáčku podle vašeho receptu.Je moc dobrá,ale není to ta omáčka co znám z restaurací.Nechápu co do ní dávají.Tak sem tam přidala ještě tři rajčata bez slupky a nakrájený na kousky.Je to jepší,ale furt to není ono.Terry

  • Naďa | 2. 2. 2006 16:00

    Velice s Vámi se všemi souhlasím, myslím, že boloňská omáčka je vrchol kulinářství a kdo jednou ochutnal tu pravou, nemůže ji srovnávat s nějakou náhražkou z teska!!!!!

  • Anonym | 29. 11. 2005 13:27

    kdo může přirovnávat umělou hmotu z tesca k stovkám let osvědčenému, středozemnímu receptu domácí klasické kuchyňe je barbar a na takové stránky by ani neměl chodit!

  • monika nevim | 5. 11. 2005 14:13

    mely byste videt co do toho v tescu davaj a myslim si,ze byste si to nekoupily ani za korunu

  • Alena | 3. 5. 2005 12:56

    mjkl !! ale tahle je chutnější v Tescu mají více věcí ale domácí je domácí. Kdo nemá čas může si kupovat hotová jídla a nemusí číst ani recepty aby se nezdržoval čtením receptů

  • mjkl | 3. 5. 2005 12:50

    V tescu to maj za 30 korun bez prace!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Boloňská
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Mleté maso Mrkev Oregáno Pepř mletý Petrželka Rajčata Rajský protlak Řapíkatý celer Rostlinný olej Sůl Uzený bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Slané palačinky s rajčatovou náplní

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Višňový kompot
Višňový kompot
24
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Svůdná bondgirl Caterina Murinoová se stane maminkou: Ve 47 letech první miminko!

Svůdná bondgirl Caterina Murinoová se stane maminkou: Ve 47 letech první miminko!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Další doporučené recepty:

Bochánky z odpalovaného těsta
Bochánky z odpalovaného těsta
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
  • Recepty.cz
  • Boloňská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact