• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Boloňská omáčka
Napište svůj komentář k receptu

Boloňská omáčka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 59
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Boloňská omáčka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g uzený bůček
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer lodyha
    • 1
      stroužek česnek
    • 400
      g mleté maso
    • 0,50
      sklenice červené víno
    • 400
      g rajčata
    • 0,50
      svazek petrželka
    • 1
      špetka oregáno
    • 2
      lžíce rajský protlak 1-2
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme vínem a vaříme, až se tekutina odpaří. Přilijeme horký bujón, vložíme oloupaná rajčata a znovu vaříme až do odpaření tekutiny. Rajčata v omáčce rozmačkáme vařečkou. Nakonec do omáčky přidáme sekanou petrželku, oregano, rajský protlak, sůl a pepř, ještě hodinu povaříme na mírném ohni. Občas zamícháme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pravá boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

Boloňská pizza

Boloňská pizza

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa | 30. 12. 2016 12:57

    Tento recept používám pravidelně už pár roků a pokaždé se sejde s úspěchem u strávníků ať je to kdokoliv (y)

  • LuckaKucharek | 24. 3. 2016 12:14

    Recpet byl fajn dnes jsem varila..Protlak jsem uz nedavala ,misto rajcat jsem dala rajcatove pyre....jedna cela kostka bujonu mi prisla moc bylo to slane,ke konci jsem prisladila priste dam pul kostky...

  • Ladia
    Ladia | 4. 11. 2014 16:58

    Bujón je silný masový vývar

  • HF | 1. 11. 2014 10:38

    Tohle nejde považovat za Boloňskou omáčku. Vždyť kvůli tomu bůčku to musí být hrozně mastný... Navíc chuť toho bujónu a zbytečně moc bylinek úplně přebije chut´ toho jídla. To že se tyhle bylinky použivají v Itálii ještě neznamená, že se musí cpát všude. Do Boloňské omáčky patři max sůl a pepř na konci cca čtyřhodinového vaření a bujón, ten opravdu ne...

  • monika | 31. 8. 2014 09:03

    Dobry den, Vas recept pouzivam hodne dlouho a je skvely. Moc za nej dekuji. Bude i dnes k obedu ;) :-P

  • marubau | 30. 7. 2014 17:00

    Já tento recept i zavařuji a pak jen otevřu sklenici a je úžasný oběd hotov :) <3

  • lovebolognese | 16. 3. 2014 19:43

    prosím vás, kolik přiléváte bujónu ? :-)

  • Marie | 18. 1. 2014 12:57

    Nechci být hnidopich, ale bujón nemusí být rovnou kostka, bujón je termín, který kuchaři používají pro silný vývar (doporučuji ten od Marie Janků Sandtnerové).

  • Lenka Sobotová | 16. 1. 2014 19:39

    Každý není líný, jen si prostě vývar uvaří a nedělá kolem toho hysterické scény. Recept je to výborný, italskou kuchyň miluji.

  • Tvor | 10. 1. 2014 10:49

    Jakmile jsem v ingrediencích zahlédl BUJÓN tak jsem dál nečetl. To je dneska kažedej tak línej uařit vývar, že všude serou ty kostky! ? !

  • rezi85 | 1. 1. 2014 18:48

    vařil jsem už 5x a vždy sklidila velký úspěch :-)

  • Fenclová | 29. 12. 2013 19:50

    Po všem sladkém a smaženém to byla výborná večeře. Omáčka naprosto skvělá.

  • IvGa | 9. 4. 2013 22:07

    Opravdu výborná!!! Děkuji za recept, ukládám do kuchařského deníčku... :-)

  • anton009 | 18. 8. 2012 16:45

    jednoduché a skvělé, jak to více pochválit ...

  • Soňa | 7. 11. 2011 11:49

    Omáčku jsem uvařila dnes k obědu, musím :-) říct opravdu výborná. Děkuji za recept

  • vera | 26. 7. 2011 20:05

    je strasne viborna a dobra a je strasne jedoducha a dekuju za vas recept :-P

  • suzymon | 23. 3. 2011 13:20

    Paní Vlaďko- :-* -! Ano, máte absolutní pravdu! Žádný bůček tam nepatří, když zž,tak možná kousek angl.slan.pro chuť.

  • smolici
    smolici | 11. 3. 2011 13:51

    je výborná!!! a nic těžkého....děkuji za recept

  • Jaroalava | 28. 12. 2010 11:25

    Vařit sice ještě moc neumím,ale chtěla jsem si jí zkusit uvařit...a můžu říct že je luxusní..moc dík za tento recept ;) :-[ :-* <3

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 24. 11. 2010 20:03

    Moc dobré!Doma jsem dostala pochvalu a moje drahá polovička se tím přecpala k prasknutí,no není to známka toho,že to bylo výborné? ;-) Dávám za 1

  • Miroslav Fiala | 6. 6. 2009 13:35

    skvělé, já osobně jsem si velice pochutnal

  • Radka Křížová | 26. 4. 2009 19:13

    Pane Zdeňku,nějak nechápu,co vás baví na tom,že projdete pár receptů a ke každému napíšete obdobný komentář o nevhodnosti polotovarů,maggi,bujonů...netvrdím,že to není chuťově i zdravotně lepší,ale šetří to čas a námahu. Každý si vaří jak chce a nazývat něco skandální( váš jiný komentář) mi přijde trochu přehnané

  • Zdeněk Erdinger | 26. 4. 2009 18:34

    Vážení,Vážení,Vážení...prolézám tento server a jsem udivený jak můžete prznit dobrá domácí jídla.. vybodněte se na masoxy,granul.jíšky,kečupy atd. Zdeněk.

  • Vlaďka Benesová | 26. 1. 2009 09:02

    Díky za nalezení tohoto receptu, neboť dcera miluje boloňské špagety a v obchodě stojí malá sklenička téměř 40,- kč a chuťově to ještě nestojí za moc. Tento recept udělám z dvojí dávky, nandám do skleniček a zavařím. Jestliže potřebuji rychlovku mohu načít, uvařit těstoviny a je hotovo. Jen nedávám ten bůček, který mi moc nejde do italské kuchyně. Jinak chuť špičková.

  • Frantiska :) | 24. 4. 2008 22:38

    Ja nedavam bucek, ale urcite to zkusim :) a misto bujonu lahev dobreho vina ... varim tak 4-5 litru naraz, jinak mam skoro stejny recept, jen misto protlaku davam passatu Davam za 1

  • Petr Štorek | 17. 2. 2008 09:48

    Přesně, jak říkají Kluci v akci: "LUXUSNÍ!"

  • caribou | 21. 10. 2007 10:54

    Od mala nejím sýr, žádný, absolutně. Proto nejím špagety se sýrem ani pizzu se sýrem. Lidi nechápu, jak mi to může chutnat, ale mně to přijde úplně normální. Tak vám jen chci říct, že tato jídla jsou pro mne hrozně moc dobrá i bez sýra :)

  • Klára Brandová | 23. 2. 2007 09:52

    Tento recept dělám již dva roky, a naprosto mi vyhovuje a je velmi dobrý, chutná celé mojí rodině. Pro paní Terezu Kosikovou - v restauracích do omáčky přidávají sýr parmezán. Mám kamaráda kuchaře a to by jste lidi nevěřily co takový parmezán udělá s jídlem. Použila jsem ho na recept který mám také odsud- minipizzy s olivami a udělala jsem jich skoro 40ks. Do druhého dne nezbyla ani jedna. Nez jsem ho sehnala tak jsem vařila Lasagne a parmezán jsem tam nedala. Je to ohromný rozdíl, ten sýr má svou specifickou chuť která tam nesmí chybět. Jinak recept je super dávám za 1*

  • lekvar | 9. 1. 2007 00:25

    dobry recept, len sa treba este pohrat so spravnymi pomermi. a co sa tyka tesca, moja to hodnoti ako zmes skrobu s kyselinami, tak dobru chut :)

  • Jana | 16. 12. 2006 18:34

    No já jsem přidávala žampióny a to je teprv opravdu luxusní jídlo.

  • Ayame | 19. 8. 2006 15:56

    Dnes jsem recept vyzkoušela, výsledek byla naprosto luxusní boloňská omáčka, chutnalo mě i rodině :) Sice jsem vypustila bůček, ale nijak to neuškodilo. Také jsem přidala navíc nadrobno nakrájenou menší papriku a špetku bazalky. Nemělo to chybu

  • Kuna | 23. 4. 2006 13:27

    do bolonske patri hovezi a veprovy,ne?bucek se mi zda moc masnej...

  • lisatka | 15. 4. 2006 23:17

    ja delam bolonskou omacku takhle-na oleji osmahnu lehce pokrajenou cibuli, pridam asi 200g mleteho masa, osmahnu za staleho michani. kryz je maso uz nahnedle a rozhrudkovane, pridam plechovku rajcat. Vareckou je trochu rozbiju a pote pridam trochu sladke papriky a bylinky ktere se hodi k italske kuchyni. Jestli je to prava italska bolonska omacka nevim, je to ale podobne, jednoduche a vsem to chutna.To co se v cechach prodava v obchodech nema s bolonskou omackou nic spolecneho.

  • Tereza Kosikova | 30. 3. 2006 20:33

    Uvařila jsem omáčku podle vašeho receptu.Je moc dobrá,ale není to ta omáčka co znám z restaurací.Nechápu co do ní dávají.Tak sem tam přidala ještě tři rajčata bez slupky a nakrájený na kousky.Je to jepší,ale furt to není ono.Terry

  • Naďa | 2. 2. 2006 16:00

    Velice s Vámi se všemi souhlasím, myslím, že boloňská omáčka je vrchol kulinářství a kdo jednou ochutnal tu pravou, nemůže ji srovnávat s nějakou náhražkou z teska!!!!!

  • Anonym | 29. 11. 2005 13:27

    kdo může přirovnávat umělou hmotu z tesca k stovkám let osvědčenému, středozemnímu receptu domácí klasické kuchyňe je barbar a na takové stránky by ani neměl chodit!

  • monika nevim | 5. 11. 2005 14:13

    mely byste videt co do toho v tescu davaj a myslim si,ze byste si to nekoupily ani za korunu

  • Alena | 3. 5. 2005 12:56

    mjkl !! ale tahle je chutnější v Tescu mají více věcí ale domácí je domácí. Kdo nemá čas může si kupovat hotová jídla a nemusí číst ani recepty aby se nezdržoval čtením receptů

  • mjkl | 3. 5. 2005 12:50

    V tescu to maj za 30 korun bez prace!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Boloňská
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Mleté maso Mrkev Oregáno Pepř mletý Petrželka Rajčata Rajský protlak Řapíkatý celer Rostlinný olej Sůl Uzený bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boršč

Boršč

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Americký koláč

Americký koláč

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

64
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
36
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
35
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
24
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
24
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Filmový Wolverine Hugh Jackman: Rozvod po 27 letech! S manželkou si dělí miliardy

Filmový Wolverine Hugh Jackman: Rozvod po 27 letech! S manželkou si dělí miliardy

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Bochánky z odpalovaného těsta
Bochánky z odpalovaného těsta
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská pizza
Boloňská pizza
Boloňské brambory
Boloňské brambory
Boloňské fazole pro vegany
Boloňské fazole pro vegany
  • Recepty.cz
  • Boloňská omáčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact