lžíce
sušená rajčata
nakládaná v oleji, cca plnější
1
ks
vejce
bylinky
dle chuti: tymián, oregano, rozmarýn, bazalka..., nebo italská směs bylinek
1
hrst
studená voda
cca
strouhanka
dle potřeby
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak či pyré, nasekaná rajčata, bylinky dle chuti a vodu (lze přidat trochu červeného vína). Vše dobře propracujeme a promícháme.
2
Kdo chce, může přidat trochu jemně nasekané cibule a strouhaného česneku, ale není to nutné, chuť by měla být především o rajčatech a bylinkách.
3
Směs mletého masa zahustíme čerstvou strouhankou ze starších rohlíků, dobře promícháme a ze směsi vytvoříme v mokrých nebo mastných dlaních placičky - karbanátky, které vkládáme buď do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova a nebo je můžeme grilovat na olejem či špekem potřeném rozpáleném grilu z obou stran, společně s dalšími masy, špízy, uzeninami, zeleninou atd., kterou jsme si připravili na grilování.
4
Podáváme se zeleninovými saláty, dipy, čerstvým pečivem, můžeme je vkládat do rozkrojených housek jako hamburgery...