• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bolavá kolena
Napište svůj komentář k receptu

Bolavá kolena

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bolavá kolena
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové koleno zadní
    • 5
      lžička hořčice
    • 7
      lžíce med
    • 5
      ks mrkev na kolečka
    • 500
      g houby žampiony + hlíva
    • 1,50
      sklenice červené víno polosladké
    • 3
      sklenice voda
    • 1
      kostka houbový vývar
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 0,50
      lžička skořice není nutná

Postup přípravy receptu

1
Kolena lehce osolíme (nepřehánět, bujón je slaný), opepříme, namažeme hořčicí smíchanou s medem. Do kameninové nádoby (nemusí být, ale je v ní chutnější) rozložíme polovinu mrkve a houby nakrájené na čtvrtky, položíme na to kolena, zasypeme další polovinou mrkve a hub. Zalejeme vodou, přidáme houbový bujón a nakonec víno se skořicí a pepřem. Dobře uzavřeme (používám těsto) a pečeme 3,5-4 hodiny na 150 °C.
2
Příloha bramborová kaše.
3
Pro zajímavost: na bolavá kolena se doporučují obklady z červeného vína .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami

Pečená vepřová kolena s fenyklem a…

Roláda z pečeného kolena

Roláda z pečeného kolena

Vepřová kolena Flamendr

Vepřová kolena Flamendr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jiří Částka | 31. 7. 2009 16:35

    Jestli platí, že název prodává, tak tohle bych si asi nedal :o)

  • Marsí | 7. 4. 2006 10:19

    Hehe..takže neumřu blbá...typla jsem to správně..takže zaspárovat těstem ...:o))))

  • Airan | 6. 4. 2006 14:43

    Opravdu zamicham jen mouku s vodou a oblepim nadobu kolem poklicky:-) Delavalo se to u nas od nepameti:-) V rimskym hrncem je to vyborne! Pan Ivo to vystihl, jen prvni dam poklicku a pak "zatestuji":-) Houbovy bujon sezenete bezne.

  • luckymili | 6. 4. 2006 14:20

    Houbový bujón dostanete od Maggi v kostkách v běžných obchodech a v sypkém stavu v Makru /1kg/, u stánkových prodejců houbovou vegetu ta je také skvělá a v malém množství Houbové koření v obchodě.

  • Ivo Brož | 6. 4. 2006 14:02

    Zdravím všechny....s tím těstem si to představuji, že se vytvoří jakýsi šulánek, který se naaplikuje na hranu nádoby a na to se nasadí víko (ale třeba je to jinak). Já jsem se chtěl p.Novákové (nebo i ostatních) zeptat, zda se dá běžně sehnat houbový bujón? Já ony bujóny příliš nepoužívám, tak nemám zkušenost. Děkuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 13:39

    Marsí, nemusí to být blbost, já znám jeden recept z tuším anglické kuchyně kde se taky pekáček nahoře uzavře těstem a peče se to současně. Akorát jsem ho nikdy nedělala, protože v receptu jsou ledvinky a těmi bych svého muže neuctila:-))

  • Koucká | 6. 4. 2006 10:24

    Můžu péct v římském hrnci ?

  • Marsí | 6. 4. 2006 09:42

    Tohle jsem taky paní Airan nějak nepochopila, ono to vypadá, jako kdyby jstre to oblepila tu nádobu těstem, ale to je asi blbost....:o)))

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 09:32

    Airan, opět 1*! Ale mám dotaz, jaké těsto používáte na přikrytí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Hořčice Houbový vývar Houby Med Mrkev Nové koření Pepř mletý Skořice Sůl Vepřové koleno Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

476
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
474
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
108
Arašídovo-banánové chia
Arašídovo-banánové chia
56
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
40
Camembert s hruškami a ořechy
Camembert s hruškami a…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Bolavá kolena
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact