• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bolavá kolena
Napište svůj komentář k receptu

Bolavá kolena

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bolavá kolena
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové koleno zadní
    • 5
      lžička hořčice
    • 7
      lžíce med
    • 5
      ks mrkev na kolečka
    • 500
      g houby žampiony + hlíva
    • 1,50
      sklenice červené víno polosladké
    • 3
      sklenice voda
    • 1
      kostka houbový vývar
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 0,50
      lžička skořice není nutná

Postup přípravy receptu

1
Kolena lehce osolíme (nepřehánět, bujón je slaný), opepříme, namažeme hořčicí smíchanou s medem. Do kameninové nádoby (nemusí být, ale je v ní chutnější) rozložíme polovinu mrkve a houby nakrájené na čtvrtky, položíme na to kolena, zasypeme další polovinou mrkve a hub. Zalejeme vodou, přidáme houbový bujón a nakonec víno se skořicí a pepřem. Dobře uzavřeme (používám těsto) a pečeme 3,5-4 hodiny na 150 °C.
2
Příloha bramborová kaše.
3
Pro zajímavost: na bolavá kolena se doporučují obklady z červeného vína .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami

Pečená vepřová kolena s fenyklem a…

Roláda z pečeného kolena

Roláda z pečeného kolena

Vepřová kolena Flamendr

Vepřová kolena Flamendr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jiří Částka | 31. 7. 2009 16:35

    Jestli platí, že název prodává, tak tohle bych si asi nedal :o)

  • Marsí | 7. 4. 2006 10:19

    Hehe..takže neumřu blbá...typla jsem to správně..takže zaspárovat těstem ...:o))))

  • Airan | 6. 4. 2006 14:43

    Opravdu zamicham jen mouku s vodou a oblepim nadobu kolem poklicky:-) Delavalo se to u nas od nepameti:-) V rimskym hrncem je to vyborne! Pan Ivo to vystihl, jen prvni dam poklicku a pak "zatestuji":-) Houbovy bujon sezenete bezne.

  • luckymili | 6. 4. 2006 14:20

    Houbový bujón dostanete od Maggi v kostkách v běžných obchodech a v sypkém stavu v Makru /1kg/, u stánkových prodejců houbovou vegetu ta je také skvělá a v malém množství Houbové koření v obchodě.

  • Ivo Brož | 6. 4. 2006 14:02

    Zdravím všechny....s tím těstem si to představuji, že se vytvoří jakýsi šulánek, který se naaplikuje na hranu nádoby a na to se nasadí víko (ale třeba je to jinak). Já jsem se chtěl p.Novákové (nebo i ostatních) zeptat, zda se dá běžně sehnat houbový bujón? Já ony bujóny příliš nepoužívám, tak nemám zkušenost. Děkuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 13:39

    Marsí, nemusí to být blbost, já znám jeden recept z tuším anglické kuchyně kde se taky pekáček nahoře uzavře těstem a peče se to současně. Akorát jsem ho nikdy nedělala, protože v receptu jsou ledvinky a těmi bych svého muže neuctila:-))

  • Koucká | 6. 4. 2006 10:24

    Můžu péct v římském hrnci ?

  • Marsí | 6. 4. 2006 09:42

    Tohle jsem taky paní Airan nějak nepochopila, ono to vypadá, jako kdyby jstre to oblepila tu nádobu těstem, ale to je asi blbost....:o)))

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 09:32

    Airan, opět 1*! Ale mám dotaz, jaké těsto používáte na přikrytí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Hořčice Houbový vývar Houby Med Mrkev Nové koření Pepř mletý Skořice Sůl Vepřové koleno Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Pohankový salát

Pohankový salát

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

148
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
50
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
35
Maďarský guláš
Maďarský guláš
22
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
21
Salát s ořechy a bobulemi
Salát s ořechy a bobulemi

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Bolavá kolena
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact