• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bolavá kolena
Napište svůj komentář k receptu

Bolavá kolena

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bolavá kolena
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vepřové koleno zadní
    • 5
      lžička hořčice
    • 7
      lžíce med
    • 5
      ks mrkev na kolečka
    • 500
      g houby žampiony + hlíva
    • 1,50
      sklenice červené víno polosladké
    • 3
      sklenice voda
    • 1
      kostka houbový vývar
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 0,50
      lžička skořice není nutná

Postup přípravy receptu

1
Kolena lehce osolíme (nepřehánět, bujón je slaný), opepříme, namažeme hořčicí smíchanou s medem. Do kameninové nádoby (nemusí být, ale je v ní chutnější) rozložíme polovinu mrkve a houby nakrájené na čtvrtky, položíme na to kolena, zasypeme další polovinou mrkve a hub. Zalejeme vodou, přidáme houbový bujón a nakonec víno se skořicí a pepřem. Dobře uzavřeme (používám těsto) a pečeme 3,5-4 hodiny na 150 °C.
2
Příloha bramborová kaše.
3
Pro zajímavost: na bolavá kolena se doporučují obklady z červeného vína .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená vepřová kolena s fenyklem a ředkvičkami

Pečená vepřová kolena s fenyklem a…

Roláda z pečeného kolena

Roláda z pečeného kolena

Vepřová kolena Flamendr

Vepřová kolena Flamendr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jiří Částka | 31. 7. 2009 16:35

    Jestli platí, že název prodává, tak tohle bych si asi nedal :o)

  • Marsí | 7. 4. 2006 10:19

    Hehe..takže neumřu blbá...typla jsem to správně..takže zaspárovat těstem ...:o))))

  • Airan | 6. 4. 2006 14:43

    Opravdu zamicham jen mouku s vodou a oblepim nadobu kolem poklicky:-) Delavalo se to u nas od nepameti:-) V rimskym hrncem je to vyborne! Pan Ivo to vystihl, jen prvni dam poklicku a pak "zatestuji":-) Houbovy bujon sezenete bezne.

  • luckymili | 6. 4. 2006 14:20

    Houbový bujón dostanete od Maggi v kostkách v běžných obchodech a v sypkém stavu v Makru /1kg/, u stánkových prodejců houbovou vegetu ta je také skvělá a v malém množství Houbové koření v obchodě.

  • Ivo Brož | 6. 4. 2006 14:02

    Zdravím všechny....s tím těstem si to představuji, že se vytvoří jakýsi šulánek, který se naaplikuje na hranu nádoby a na to se nasadí víko (ale třeba je to jinak). Já jsem se chtěl p.Novákové (nebo i ostatních) zeptat, zda se dá běžně sehnat houbový bujón? Já ony bujóny příliš nepoužívám, tak nemám zkušenost. Děkuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 13:39

    Marsí, nemusí to být blbost, já znám jeden recept z tuším anglické kuchyně kde se taky pekáček nahoře uzavře těstem a peče se to současně. Akorát jsem ho nikdy nedělala, protože v receptu jsou ledvinky a těmi bych svého muže neuctila:-))

  • Koucká | 6. 4. 2006 10:24

    Můžu péct v římském hrnci ?

  • Marsí | 6. 4. 2006 09:42

    Tohle jsem taky paní Airan nějak nepochopila, ono to vypadá, jako kdyby jstre to oblepila tu nádobu těstem, ale to je asi blbost....:o)))

  • Jaroslava Oumarová | 6. 4. 2006 09:32

    Airan, opět 1*! Ale mám dotaz, jaké těsto používáte na přikrytí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Hořčice Houbový vývar Houby Med Mrkev Nové koření Pepř mletý Skořice Sůl Vepřové koleno Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pečený losos

Pečený losos

Závitky s lehkou křenovou náplní

Závitky s lehkou křenovou náplní

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

181
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
151
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
68
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
56
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
46
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Bolavá kolena
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact