Na pánvičce rozpálíme trochu oleje, na kterém osmahneme cibuli a maso, které okořeníme dle chuti (já použila koření na kuře), orestujeme, poté vyndáme.
3
Na pánev vhodíme zeleninu, podlejeme vodou, okořeníme podravkou a dusíme.
4
Květák krátce povaříme ve vroucí vodě.
5
K dušené zelenině dáme scezené těstoviny, promícháme a dáme do vymazaného pekáčku.
6
Na těstoviny dáme maso s cibulí a na to květák nakrájený nadrobno. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejcem, pepřem, solí a případně zředěnou s trochou mléka.
7
Povrch posypeme sýrem a dáme do trouby zapéct (asi 30 minutek při 180°C).
8
* Můžeme použít i jiný druh přílohy.
9
* Množství surovin si každý dejte podle počtu strávníků a jejich hladu. ;)
Naprosto souhlasím, název mě zaujal, ale nebudu ani zkoušet, když nemám ani představu co mám na to koupit a kolik. Je mi líto, ale toto nepovažuji za recept. Hezký den
Zdena
|3. 8. 2014 17:41
Stránky jsou i pro začínající kuchařky a když napíšete jen kostru, nikoli recept, je toto pro začátečníka spíš bermudský trojúhelník. Napsat množství a pro kolik osob jste vařila není na škodu.
Pokud vím, psala jsem, že každý si má počet surovin dát sám, jak moc jí :-! Někdo dá raději více smetany, někdo přidá dvě vejce. A maso si snad každý může dát jaké chce taky, ne? Nejde o to, aby jste se řídili přesně mým postupem, jde jen o inspiraci.
Teta
|1. 8. 2014 21:03
Maso,jaký?Květák,zelenina,smetany kolik?Všechno psaný horkou jehlou,Je to na prd.Palec dolu.