• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny

autor: kalicha
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko Vlažné
    • 300
      g máslo Rozpuštěné nebo Hera
    • 5
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 160
      g cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • sušené droždí 1 a 1/4 lžičky
  • Do hotového těsta
    • 100
      g rozinky
    • 140
      g nasekané ořechy Vlašské
  • Na posypání
    • 140
      g mandle - loupané Krájené

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vložíme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program "Těsto". Rozinky s ořechy můžeme do těsta přidat běhěm přípravy, já je přidávám až na vále do těsta hotového. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a "upleteme" 2 vánočky, začínáme ze 4 "ocásků", pak 3 a nakonec 2, řádně zajistíme špejlemi, pomastíme máslem, posypeme mandlemi a dáme na vymazaný plech nebo pečící papír.
2
Pečeme do zlatova na 170 °C. Při pečení se řídíme podle toho, jaké jsme trouby :-) - totiž zkušenostmi s vlastní troubou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Domácí vánočka

Domácí vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 23. 12. 2011 18:56

    Myslím si,že jsem docela zdatná kuchařka.Není problém kynuté klasické těsto,ale dnešní recept dopadl naprosto katastrofálně!!Lepivá,mazlavá hmota,která nevykynula.Už tento recept nebudu nikdy zkoušet. :-(

  • Jarka | 23. 12. 2011 11:13

    Samozřejmě, že je možné těsto zadělat i z této dávky. Dělám to pravidelně a problém nemám.

  • nikita5.1 | 9. 1. 2011 08:47

    Takže druhá vánočka už byla lepší(ne dokonalá) nechala jsem jí kynout v DP ještě hodinu , pak spletla a na plechu pod utěrkou kynula ještě další hodinu. Takže nevím, jak fungují zmražené kvasnice ale já doporučuji prodloužit dobu kynutí.

  • alex | 23. 12. 2010 18:36

    dej kvasnice do mrazáku a vyndej je hodinku před tím než jí začneš dělat

  • nikita5.1 | 23. 12. 2010 17:54

    Nechápu, co dělám špatně ale už jí dělám podruhý a znovu nekyne! Nemám prodloužit program nebo tak něco?

  • Liška | 22. 5. 2008 09:48

    Ahoj holky, jsem ťula a až z vašich komentářů vidím, že je potřeba některé věci ujasnit...jako maruš nechám těsto umíchat a kyne bokem...pokud chci v pekárně proběhnout celý proces, pak zadělávám z poloviční dávky...tak se nezlobte, nicméně vánočka je opravdu vynikající..

  • Maruš | 21. 5. 2008 23:29

    Já zadělávám z kila mouky,ale pak dávám těsto kynout mimo pekárnu do mísy.Nebo nechám v nádobě pekárny a jak je plná,tak teprve přendám.Podle toho,co zrovna dělám,abych těsto uhlídala :-))

  • Jarka O. | 21. 5. 2008 14:53

    Já mám pekárnu jednu z největších na trhu, ale kilo mouky bych do ní dát nemohla. Obávám se, že i ty největší pekárny zvládnou max 3/4 kg mouky, pak už to při kynutí utíká ven. Pochybuju, že to Liška s úspěchem zkoušela v pekárně z celé této dávky...

  • Jitka Malinová | 21. 5. 2008 13:37

    To se opravdu všechno vejde do pekárny ? Ještě nikdy jsem v ní nezadělávala z kila mouky. Jak hodně to potom vykyne ?

  • Liška | 21. 5. 2008 09:11

    Těsto jsem zkoušela zadělat i klasicky, sušené droždí jsem nahradila 1 kostkou "normálního". Povedlo se, vánočka byla výborná. Podle tohoto receptu peču již léta a vždy si moc pochutnáme. K tomu horké domácí kakao nebo horká čokoláda...

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Mandle - loupané Máslo Mléko Nasekané ořechy Polohrubá mouka Rozinky Sůl Sušené droždí Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Perníčky V.

Perníčky V.

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact