• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny

autor: kalicha
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml mléko Vlažné
    • 300
      g máslo Rozpuštěné nebo Hera
    • 5
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 160
      g cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • sušené droždí 1 a 1/4 lžičky
  • Do hotového těsta
    • 100
      g rozinky
    • 140
      g nasekané ořechy Vlašské
  • Na posypání
    • 140
      g mandle - loupané Krájené

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vložíme v tomto pořadí do pekárny a zapneme program "Těsto". Rozinky s ořechy můžeme do těsta přidat běhěm přípravy, já je přidávám až na vále do těsta hotového. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a "upleteme" 2 vánočky, začínáme ze 4 "ocásků", pak 3 a nakonec 2, řádně zajistíme špejlemi, pomastíme máslem, posypeme mandlemi a dáme na vymazaný plech nebo pečící papír.
2
Pečeme do zlatova na 170 °C. Při pečení se řídíme podle toho, jaké jsme trouby :-) - totiž zkušenostmi s vlastní troubou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Domácí vánočka

Domácí vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 23. 12. 2011 18:56

    Myslím si,že jsem docela zdatná kuchařka.Není problém kynuté klasické těsto,ale dnešní recept dopadl naprosto katastrofálně!!Lepivá,mazlavá hmota,která nevykynula.Už tento recept nebudu nikdy zkoušet. :-(

  • Jarka | 23. 12. 2011 11:13

    Samozřejmě, že je možné těsto zadělat i z této dávky. Dělám to pravidelně a problém nemám.

  • nikita5.1 | 9. 1. 2011 08:47

    Takže druhá vánočka už byla lepší(ne dokonalá) nechala jsem jí kynout v DP ještě hodinu , pak spletla a na plechu pod utěrkou kynula ještě další hodinu. Takže nevím, jak fungují zmražené kvasnice ale já doporučuji prodloužit dobu kynutí.

  • alex | 23. 12. 2010 18:36

    dej kvasnice do mrazáku a vyndej je hodinku před tím než jí začneš dělat

  • nikita5.1 | 23. 12. 2010 17:54

    Nechápu, co dělám špatně ale už jí dělám podruhý a znovu nekyne! Nemám prodloužit program nebo tak něco?

  • Liška | 22. 5. 2008 09:48

    Ahoj holky, jsem ťula a až z vašich komentářů vidím, že je potřeba některé věci ujasnit...jako maruš nechám těsto umíchat a kyne bokem...pokud chci v pekárně proběhnout celý proces, pak zadělávám z poloviční dávky...tak se nezlobte, nicméně vánočka je opravdu vynikající..

  • Maruš | 21. 5. 2008 23:29

    Já zadělávám z kila mouky,ale pak dávám těsto kynout mimo pekárnu do mísy.Nebo nechám v nádobě pekárny a jak je plná,tak teprve přendám.Podle toho,co zrovna dělám,abych těsto uhlídala :-))

  • Jarka O. | 21. 5. 2008 14:53

    Já mám pekárnu jednu z největších na trhu, ale kilo mouky bych do ní dát nemohla. Obávám se, že i ty největší pekárny zvládnou max 3/4 kg mouky, pak už to při kynutí utíká ven. Pochybuju, že to Liška s úspěchem zkoušela v pekárně z celé této dávky...

  • Jitka Malinová | 21. 5. 2008 13:37

    To se opravdu všechno vejde do pekárny ? Ještě nikdy jsem v ní nezadělávala z kila mouky. Jak hodně to potom vykyne ?

  • Liška | 21. 5. 2008 09:11

    Těsto jsem zkoušela zadělat i klasicky, sušené droždí jsem nahradila 1 kostkou "normálního". Povedlo se, vánočka byla výborná. Podle tohoto receptu peču již léta a vždy si moc pochutnáme. K tomu horké domácí kakao nebo horká čokoláda...

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Mandle - loupané Máslo Mléko Nasekané ořechy Polohrubá mouka Rozinky Sůl Sušené droždí Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové omáčce

Kuřecí mňamka ve smetanovo sýrové…

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Naše laskonky

Naše laskonky

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

37
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
37
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
24
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Bohatá vánočka Míša - těsto z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact