Myslím si,že jsem docela zdatná kuchařka.Není problém kynuté klasické těsto,ale dnešní recept dopadl naprosto katastrofálně!!Lepivá,mazlavá hmota,která nevykynula.Už tento recept nebudu nikdy zkoušet. :-(
Samozřejmě, že je možné těsto zadělat i z této dávky. Dělám to pravidelně a problém nemám.
Takže druhá vánočka už byla lepší(ne dokonalá) nechala jsem jí kynout v DP ještě hodinu , pak spletla a na plechu pod utěrkou kynula ještě další hodinu. Takže nevím, jak fungují zmražené kvasnice ale já doporučuji prodloužit dobu kynutí.
dej kvasnice do mrazáku a vyndej je hodinku před tím než jí začneš dělat
Nechápu, co dělám špatně ale už jí dělám podruhý a znovu nekyne! Nemám prodloužit program nebo tak něco?
Ahoj holky, jsem ťula a až z vašich komentářů vidím, že je potřeba některé věci ujasnit...jako maruš nechám těsto umíchat a kyne bokem...pokud chci v pekárně proběhnout celý proces, pak zadělávám z poloviční dávky...tak se nezlobte, nicméně vánočka je opravdu vynikající..
Já zadělávám z kila mouky,ale pak dávám těsto kynout mimo pekárnu do mísy.Nebo nechám v nádobě pekárny a jak je plná,tak teprve přendám.Podle toho,co zrovna dělám,abych těsto uhlídala :-))
Já mám pekárnu jednu z největších na trhu, ale kilo mouky bych do ní dát nemohla. Obávám se, že i ty největší pekárny zvládnou max 3/4 kg mouky, pak už to při kynutí utíká ven. Pochybuju, že to Liška s úspěchem zkoušela v pekárně z celé této dávky...
To se opravdu všechno vejde do pekárny ? Ještě nikdy jsem v ní nezadělávala z kila mouky. Jak hodně to potom vykyne ?
Těsto jsem zkoušela zadělat i klasicky, sušené droždí jsem nahradila 1 kostkou "normálního". Povedlo se, vánočka byla výborná. Podle tohoto receptu peču již léta a vždy si moc pochutnáme. K tomu horké domácí kakao nebo horká čokoláda...