• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bochánky z odpalovaného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Bochánky z odpalovaného těsta

autor: PavlínaMašindová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bochánky z odpalovaného těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Na těsto
    • 150
      g hladká mouka musí být prosetá
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce lehce rozšleháme
    • 300
      ml studená voda
    • 125
      g máslo
  • Na náplň
    • 100
      g cukr
    • hladká mouka
    • mléko
    • želatinový ztužovač
    • 3
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Těstíčko:
2
Máslo a vodu se solí uvedeme v hrnci k varu, pak za stálého míchání vsypeme všechnu mouku a budeme míchat tak dlouho, dokud nebude těsto hladké a bude se odtahovat od stěn. Těsto necháme 10 minut chladnout a pak začneme vmíchávat rozšlehaná vejce. Míchejte tak dlouho, aby bylo krásně hladké, ale tak pevné, aby vytvářelo špičky. Těsto poprášíme moukou a dáme na 30 minut odpočinout do ledničky.
3
Troubu předehřejte na 200 stupňů a vymazejte plech, který pokropte vodou, aby se v troubě vytvářela pára a těsto nadlehčila. Na plech vytvoříme bochánky asi 5 cm od sebe, aby se těsto mohlo roztáhnout a pečte asi 20 minut, dokud nevyběhnou a nebudou zlaté. Po upečení nařízněte bochánky, aby mohla uniknout pára, a nechte dojít v troubě.
4
Náplň:
5
Prošlehejte v hrnci cukr se žloutky, až bude směs hustá a krémovitá. Vmíchejte trochu hladké mouky a vlijte horké mléko a to celé vařte za stálého míchání asi 2 minuty. Do horkého krému vmícháme změkčenou želatinu a necháme vychladnout.
6
Bochánky rozpůlíme a můžeme plnit krémem nebo můžeme plnit zespodu cukrářským sáčkem.
7
Dobrou chuť. :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy

Jablečné knedlíky z odpalovaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tana | 1. 3. 2013 14:30

    a kolik minut michate vy kdy se vaři? :-[

  • Klára K. | 27. 9. 2012 17:27

    Veľmi pekne vypadajú ;-) ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Studená voda Sůl Vejce Želatinový ztužovač Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Mramorové maso

Mramorové maso

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

95
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
50
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
47
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní bundy a kabáty: Jakým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Podzimní bundy a kabáty: Jakým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Syn Vlasákové a Dolanského Max: Rozchod se známou herečkou! Láska začala v seriálu

Syn Vlasákové a Dolanského Max: Rozchod se známou herečkou! Láska začala v seriálu

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Další doporučené recepty:

Bochánek, který se vždy povede
Bochánek, který se vždy povede
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Bochánky s nádivkou
Bochánky s nádivkou
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka
  • Recepty.cz
  • Bochánky z odpalovaného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact