• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bochánky z odpalovaného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Bochánky z odpalovaného těsta

autor: PavlínaMašindová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bochánky z odpalovaného těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Na těsto
    • 150
      g hladká mouka musí být prosetá
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce lehce rozšleháme
    • 300
      ml studená voda
    • 125
      g máslo
  • Na náplň
    • 100
      g cukr
    • hladká mouka
    • mléko
    • želatinový ztužovač
    • 3
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Těstíčko:
2
Máslo a vodu se solí uvedeme v hrnci k varu, pak za stálého míchání vsypeme všechnu mouku a budeme míchat tak dlouho, dokud nebude těsto hladké a bude se odtahovat od stěn. Těsto necháme 10 minut chladnout a pak začneme vmíchávat rozšlehaná vejce. Míchejte tak dlouho, aby bylo krásně hladké, ale tak pevné, aby vytvářelo špičky. Těsto poprášíme moukou a dáme na 30 minut odpočinout do ledničky.
3
Troubu předehřejte na 200 stupňů a vymazejte plech, který pokropte vodou, aby se v troubě vytvářela pára a těsto nadlehčila. Na plech vytvoříme bochánky asi 5 cm od sebe, aby se těsto mohlo roztáhnout a pečte asi 20 minut, dokud nevyběhnou a nebudou zlaté. Po upečení nařízněte bochánky, aby mohla uniknout pára, a nechte dojít v troubě.
4
Náplň:
5
Prošlehejte v hrnci cukr se žloutky, až bude směs hustá a krémovitá. Vmíchejte trochu hladké mouky a vlijte horké mléko a to celé vařte za stálého míchání asi 2 minuty. Do horkého krému vmícháme změkčenou želatinu a necháme vychladnout.
6
Bochánky rozpůlíme a můžeme plnit krémem nebo můžeme plnit zespodu cukrářským sáčkem.
7
Dobrou chuť. :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy

Jablečné knedlíky z odpalovaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tana | 1. 3. 2013 14:30

    a kolik minut michate vy kdy se vaři? :-[

  • Klára K. | 27. 9. 2012 17:27

    Veľmi pekne vypadajú ;-) ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Odpalované Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Studená voda Sůl Vejce Želatinový ztužovač Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Pleskačky

Pleskačky

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

215
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
185
Máslové řízky
Máslové řízky
136
Dýňová tortila
Dýňová tortila
79
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
67
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Podruhé těhotná modelka Holíková:  Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

Podruhé těhotná modelka Holíková: Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Další doporučené recepty:

Bochánek, který se vždy povede
Bochánek, který se vždy povede
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Bochánky s nádivkou
Bochánky s nádivkou
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolognese (boloňské) karbanátky
Bolognese (boloňské) karbanátky
Boloňská omáčka
Boloňská omáčka
  • Recepty.cz
  • Bochánky z odpalovaného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact