Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program "kynutí".
2
Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na pánvi smažit. Přidáme k němu pokrájené vařené kuřecí maso, worchester a sojovou omáčku, pórek či cibuli, nadrobno nakrájenou kápii, zamícháme a chvilku necháme podusit. Nepodléváme! Když hmota vychladne, přesuneme ji z pánve do mísy, přidáme ostatní ingredience, okořeníme, promícháme, přisypeme trochu strouhanky podle potřeby, aby z náplně "neteklo".
3
Když je těsto hotové, rozdělíme ho na 2-3 části, každou část vyválíme, nakrájíme na čtverce cca 8x8 cm, doprostřed každého dáme lžící náplň, pak smáčkneme cípy těsta k sobě tak, aby náplň vprostřed vykukovala ven, položíme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem a ještě chvíli necháme kynout na plechu. Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zezlátnutí. Ke konci teplotu trochu stáhneme.
4
Tuhle náplň jsem spáchala, když mi zbylo kuřecí maso a zelí. Jinak plnívám např. směsí se salámem, nivou, cibulkou, sýrem... je mnoho možností. Každopádně je tohle "pečivo" dobrým pohoštěním, nikoho tím neurazíte :)