• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Napište svůj komentář k receptu

Bochánky (koblihy) s mákem smažené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 400
      g hladká mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 30
      g droždí
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      dl mléko cca
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g máslo rozpuštěné, vlažné
    • 1
      špetka sůl
    • mák mletý
    • olej ne smažení
    • moučkový cukr dle chuti
    • ubrousek na okapání horkých bochánků

Postup přípravy receptu

1
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a necháme vzejít kvásek.
2
Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout.
3
Těsto pak opět propracujeme, vykrájíme z něj stejně velké kousky, ze kterých v ruce pomaštěné olejem vytvarujeme ploché bochánky, které obalíme v namletém máku a necháme na stole krátce odpočinout.
4
takto připravené bochánky(koblihy) házíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Po osmažení je dáme na ubrousek okapat.
5
Před podáváním je můžeme posypat moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mini bochánky (mazance) - plněné

Mini bochánky (mazance) - plněné

Máslové mini bochánky (mazance) - drobenkové

Máslové mini bochánky (mazance) -…

Americké bochánky

Americké bochánky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • A.Blaláhová | 2. 2. 2016 17:14

    Koblížky jsou výborné. Děkuji za recept.

  • Simova | 25. 2. 2014 18:25

    Makove koblizky byly skvely a marmeladu jsme vubec nepostradali. Uvarila jsem k nim meltu s mlekem.

  • Klárka Tůmová | 13. 5. 2012 09:48

    Kuličky jsem dělala velké asi jako malá lžička a v oleji se ještě nafoukly. Byly výborné, jako peříčko.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 4. 2012 20:55

    Děkuji za odpověď, ono z obrázku to vypadá takové "tužší" že by se to snad i dalo nakrájet :)

  • recepty73
    recepty73 | 2. 4. 2012 19:55

    ...recept jsem kdysi dostal jako krajové masopustní bochánky, ale jsou to spíš makové koblihy...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 1. 4. 2012 11:47

    Ráda bych se zeptala, chutnají tyto bochánky jako klasické koblihy nebo mají jinou konzistenci? Děkuji!

  • Poláková | 8. 3. 2012 17:18

    Výborné kobližky! A po smažení jsem olej přecedila a schovala na neděli, udělám je ještě jednou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty Koblihy
Pokrmy Moučníky Sladké Z mouky/obilovin Snídaně Oběd Svačina Večeře Smažení Velikonoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mák mletý Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Ubrousek Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený králík

Smažený králík

Selské sendviče

Selské sendviče

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
18
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
17
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
16
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Bohatý pekáček s masem a květákem
Bohatý pekáček s masem a květákem
Bochánek - třený
Bochánek - třený
Bochánek, který se vždy povede
Bochánek, který se vždy povede
Bochánky s nádivkou
Bochánky s nádivkou
Bochánky z odpalovaného těsta
Bochánky z odpalovaného těsta
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
  • Recepty.cz
  • Bochánky (koblihy) s mákem smažené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact