• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Napište svůj komentář k receptu

Bochánky (koblihy) s mákem smažené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bochánky (koblihy) s mákem smažené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 400
      g hladká mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 30
      g droždí
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      dl mléko cca
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g máslo rozpuštěné, vlažné
    • 1
      špetka sůl
    • mák mletý
    • olej ne smažení
    • moučkový cukr dle chuti
    • ubrousek na okapání horkých bochánků

Postup přípravy receptu

1
Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a necháme vzejít kvásek.
2
Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout.
3
Těsto pak opět propracujeme, vykrájíme z něj stejně velké kousky, ze kterých v ruce pomaštěné olejem vytvarujeme ploché bochánky, které obalíme v namletém máku a necháme na stole krátce odpočinout.
4
takto připravené bochánky(koblihy) házíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Po osmažení je dáme na ubrousek okapat.
5
Před podáváním je můžeme posypat moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mini bochánky (mazance) - plněné

Mini bochánky (mazance) - plněné

Americké bochánky

Americké bochánky

Máslové mini bochánky (mazance) - drobenkové

Máslové mini bochánky (mazance) -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • A.Blaláhová | 2. 2. 2016 17:14

    Koblížky jsou výborné. Děkuji za recept.

  • Simova | 25. 2. 2014 18:25

    Makove koblizky byly skvely a marmeladu jsme vubec nepostradali. Uvarila jsem k nim meltu s mlekem.

  • Klárka Tůmová | 13. 5. 2012 09:48

    Kuličky jsem dělala velké asi jako malá lžička a v oleji se ještě nafoukly. Byly výborné, jako peříčko.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 2. 4. 2012 20:55

    Děkuji za odpověď, ono z obrázku to vypadá takové "tužší" že by se to snad i dalo nakrájet :)

  • recepty73
    recepty73 | 2. 4. 2012 19:55

    ...recept jsem kdysi dostal jako krajové masopustní bochánky, ale jsou to spíš makové koblihy...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 1. 4. 2012 11:47

    Ráda bych se zeptala, chutnají tyto bochánky jako klasické koblihy nebo mají jinou konzistenci? Děkuji!

  • Poláková | 8. 3. 2012 17:18

    Výborné kobližky! A po smažení jsem olej přecedila a schovala na neděli, udělám je ještě jednou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty Koblihy
Pokrmy Moučníky Sladké Z mouky/obilovin Snídaně Oběd Svačina Večeře Smažení Velikonoce Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mák mletý Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Ubrousek Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

65
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
61
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
45
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
21
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Buřtguláš podle časopisu…
21
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hradní pán ze Zrádců v nečekané roli: Vojta Kotek farmářem!

Hradní pán ze Zrádců v nečekané roli: Vojta Kotek farmářem!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Bohatý pekáček s masem a květákem
Bohatý pekáček s masem a květákem
Bochánek - třený
Bochánek - třený
Bochánek, který se vždy povede
Bochánek, který se vždy povede
Bochánky s nádivkou
Bochánky s nádivkou
Bochánky z odpalovaného těsta
Bochánky z odpalovaného těsta
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
Bolachan (grilované mleté hovězí maso)
  • Recepty.cz
  • Bochánky (koblihy) s mákem smažené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact