• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bochánek z domácí pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Bochánek z domácí pekárny

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bochánek z domácí pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 100
      g hera povolená
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 5
      lžíce cukr
    • 500
      g polohrubá mouka
    • sůl špetka
    • 1
      lžička sušené droždí

Postup přípravy receptu

1
Tento recept vychází z poměru ingrediencí 350 g "tekutých" ku 500 g "sypkých".
2
Do nádoby pekárničky vyklepneme 2 žloutky a doplníme mlékem do hmotnosti 250 g. K tomu přidáme 100 g povolené až rozpuštěné hery. (Celkem tedy 350 g tekutých surovin.)
3
Poté přidáme vanilkový cukr, 5 lžic cukru a doplníme polohrubou moukou do konečných 500 g. Do rohu nádoby přidáme špetku soli. Doprostřed mouky uděláme malý důlek a přidáme lžičku sušeného droždí.
4
Zapneme pekárnu Eta (Vega, Clatronic apod.) na program Základní (Basic apod.), kůrka světlá. Po zvukovém signálu můžeme přidat rozinky a mandlové lupínky (všichni moji kluci mají místo rozinek raději na kostičky nakrájená sušená jablka), případně kandované ovoce či čokopecky.
5
Po upečení vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Bochánek - třený

Bochánek - třený

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 31. 3. 2013 10:13

    Dobrý den, podobný pronlém s propadlým prostředkem jsem měla také. Vzpoměla jsem si na svou babičku, která do pečení chleba přidávala ocet. Od té doby dávám do tekutého základu asi 1a půl až 2 polévkové lžíce obyčejného octa. Chléb zvětší svůj tvar a navíc nechutná jako buchta. Recept: 375 ml vody, 2 lžičky soli, 1lžička cukru, 2 lžíce octa, 200 gr chlebové žitné mouky, 325 gr hladké pšeničné mouky, lžička kmínu a sušené droždní. :-[

  • Ota V. | 23. 10. 2010 21:50

    Konečně něco,u čeho se nemusí stát a dosypávat mouka,prostě skvělé těsto.Mohlo to být dobré,kdybych nepřehlédl jednu ingredienci,cukr 8-) ;-)

  • Martina Janurová | 9. 4. 2009 17:36

    Je to bomba...jsem nová majitelka pekárny,tak zkouším, co můžu.Přečetla jsem komentáře a pustila se do toho.Mouku jsem tedy smíchala ještě s hladkou, místo hery máslo, no zkrátka, nemá to chybu!!!!!!

  • Draha Slámová | 8. 2. 2009 09:08

    mám dotaz jestli mi některá z vás poradí mám pekárnu eta maxima všechny programy trvají přes 3 hodiny. buchta je upečená na 1 ale chleba se mi jěště nepovedl. at koupený nebo z internetu nebo od kamarádek prostě nic. krásně nakyne a jak se začne péct tak se začne prostředkem propadat až z něj zbyde asi3 cm vysoká tvrdá placka. pekárnu sem dala i do opravy vyměnily komplet elektriku a dělá to pořád. v čem je chyba. už jsem z toho zoufalá

  • Draha Slámová | 8. 2. 2009 09:03

    bochánek je opravdu výborný, dala sem hladkou mouku mouku s polohrubou vynikající nedrobí se krásně se maže.

  • Petra Voštová | 11. 12. 2008 18:36

    Od té doby, co mám pekárnu, zkouším různé recepty.Zatím se mi vždy všechny povedly. Bochánek patří mezi naše oblíbené. Peču ho na program "sladký" a dokonce i na střední kůrku. Dávám 1.

  • Petra Voštová | 24. 11. 2008 08:47

    Bochánek jsme vyzkoušela upéct o víkendu, jen sepo něm zaprášilo. Výborný !!!!!! Pro paní Andělu - nevím, jestli to má nějaký vliv na bochánek, ale pekla jsem na program "sladký" a dokonce (omylem) na střední kůrku a povedl se skvěle.

  • Anděla Kubalíková | 23. 11. 2008 13:26

    Zdravím, mám takový dotaz. Mám novou pekárnu ( Unold) pekla jsem podle receptu od Vás bílý chléb byl supr. Včera jsem pekla bochánek, těsto výborné, akorát zezdola a zboku byl tmavý ( dole skoro černý jako peklo) a přitom jsem zvolila světlou kurku. poradíte mi co dělám špatně? Děkuji předem za odpověď.

  • Lenka Myšková | 26. 8. 2008 20:27

    Paní Danuše, děkuji moc za recept, bochánek nám moc chutnal, těším se až vyzkouším další z Vašich receptů...

  • Jaroslava Caler | 13. 8. 2008 20:49

    Je proste skvely!!!!!!!!!!!!!!!!!! Davam jednicku s hvezdickou:-)

  • Hanka Šimmerová | 25. 4. 2008 20:02

    Dnes jsem pekla přesně dle receptu a byl výborný. Nepraskl, nerozpadával se. Těsto se po čase krásně zapracovalo. Určitě ho budu dělat častěji. Pekla jsem v Moulinex 500030 na program 4 (sladký chléb), kůrka opravdu krásně zhnědla i na nejsvětlejší nastavení propečení.

  • Jana Chudá | 21. 3. 2008 16:40

    Tento bochánek milujeme a vždy si na ňom pochutíme,dobrý je i na druhý i na tretí deň.Doporučujem a hodnotím za 1 !!!!!

  • Zuzana Holubova | 18. 3. 2008 13:25

    Bochanek vyborny, jen bych priste pridala vic cukru, a to nejsem na sladke...Pridala jsem nalamanou cokoladu a hrozinky v cokolade...Mnam mnam.

  • milena kubikova | 3. 2. 2008 17:22

    vera n. pozerala som tu radu, este kym som pripravovala pecenie,len som nevedela ci je to to, co mi pomoze......mne sa napr. ten bochnik uz pri rezani, ako keby rozpadaval...musim ho krajat na fakt hrubo....a ked ho chceme natriet pomazankou nejakou, ktora je makka, tak mi cela ta striedka ide za nozom, korka sa oddeluje od striedky.....no v kazdom pripade vyskusam aj zmenu muky.

  • Věra N. | 3. 2. 2008 16:26

    Mileno, přečtěte si názor pí Evangeliny z 29.1. "Někdy namíchám hladkou mouku s polohrubou a to je pak takový těžší, aby se dal namazat máslem."

  • milena kubikova | 3. 2. 2008 10:33

    prosim mozete mi poradit co robit aby sa mi bochnik nedrobil? ked rodina ranajkuje, tak to nevadi, ze si musia natierat maslo len na male kusky....ale kedze je naozaj vyborny, tak by som sa chcela ukazat aj pred priatelmi a zalezi mi na tom aby to bolo efektne na nastretom stole, pripravenom na bohate ranajky.

  • Evangelina Ciprová | 29. 1. 2008 18:54

    Milá Danuše, vy jste mi tedy dala! Od chvíle, co jsem ho poprvé upekla, ho peču pořád a v podstatě nepeču nic jiného. Jsem schopná ho za dva dny sníst sama. A to prosím o vánočku ani bochánek nestojím. Někdy namíchám hladkou mouku s polohrubou a to je pak takový těžší, aby se dal namazat máslem. No prostě noční můra pro dr. Cajthamlovou, protože to bude kalorická bomba. Ale všem doporučuju vyzkoušet.

  • Táňa K. | 15. 1. 2008 18:00

    Tak i já jsem od Vánoc šťastnou majitelkou domácí pekárny a tento bochánek byl první sladkou buchetkou, kterou jsem v ní vyzkoušela. Bochánek ani pekárna nemají chybu.:-) Přidala jsem nastrouhanou citrónovou kůru, rozinky, ořechy a čokopecky. Určitě upeču znovu.

  • Irena Hend. | 13. 1. 2008 17:40

    Dnes jsem upekla bochánek a musím jen pochválit! I můj lehce pubertální synek ocenil mou snahu a uznáním,že jsem konečně objevila ten správný recept.Příště ho zkusím ochutit oříšky nebo kandovaným ovocem.Doporučuji všem,kteří recept četli,ale ještě nezkusili.Moooooc dobré,mňam.!

  • Irena | 13. 1. 2008 17:40

    Dnes jsem upekla bochánek a musím jen pochválit! I můj lehce pubertální synek ocenil mou snahu a uznáním,že jsem konečně objevila ten správný recept.Příště ho zkusím ochutit oříšky nebo kandovaným ovocem.Doporučuji všem,kteří recept četli,ale ještě nezkusili.Moooooc dobré,mňam.!

  • Magda Sandtmannová | 7. 1. 2008 10:41

    Vždy používám sušené droždí s obrázkem ptáka,to se mi nejvíce osvědčilo,vyzkoušela jsem jich několik,i čerstvé,ale toto vyjde vždy.

  • Vlasta Smékalová | 5. 1. 2008 19:02

    Pro Lenak: je třeba se podívat na obal kvasnic, jestli je sáček na 1 nebo na půl kila mouky ( v tom případě bych kvasnic přidala... pro Vlaďku: po zvukovém signálu oznamujícím konec pečení nevypínám, pekárna ještě asi hodinu udržuje teplotu - vlastně tím dopéká - vytahuji asi po půl hodině a není nedopečený... vlasta

  • milena kubikova | 4. 1. 2008 22:17

    prave som dopiekla tento bochnik. spociatku som mala problemy, lebo somnepozorne citala a kompletne cesto vazilo 500 g...malo konzistenciu ako na palacinky....no hrozne...po dovazeni to bnlo uz v poho a vyklopil sa mi bochnik ako malovany....prihodila som do cesta aj orechy. neviem aky bude po vychladnuti, ale teraz ako ho krajame je makkucky a dobryyyyyya lenak.....ja som pouzila dr. oetkera. zatial nesklamalo.bochnik na vrchu praskol , ale v nasej rodine je to plus....aj v obchode sme vzdy kupovali pecne ktore boli co najviac prasknute...trochu s nedoverov som davala nastavenie na najsvetlejsiu korku...mame radi skor prepecnu.....ale dobre som urobila...vyssi obsah cukru v ceste ju spolahlivo zafarbil, a keby som dala vyssi level sfarbenia, tak by to blo skor cierne ako hnede.a ozaj pani Danuse B. .....velka vdaka za vsetky recepty pre DP

  • lenak | 3. 1. 2008 14:20

    V říjnu jsem zakoupila pekárnu a tento bochánek jsem zkoušela jako jeden z prvních. Byl to úspěšný pokus. No a teď na vánoce jsem šla na jistotu. Odvážila ingredience a ...cihla. Pak byl 2. a 3. pokus. Tím mě to přestalo bavit. 3 cihly byly na mě trochu moc. Ony byly poživatelné, ale přeci jen trochu více hutnější než bych si přála. Zkušenější poraďte používáte do tohoto receptu instantní droždí 1KL od jakého výrobce? ONo je trochu možné, že tenkrát jsem měla zrovna droždí s ptákem.

  • Jarka Mastilová | 16. 11. 2007 23:38

    Bochánek se povedl a byl moc dobrý.dávám za 1,ale chci se zeptat autorky jestli se dá zabránit, aby bochánek nepraskl.Na chuti se nic nemění jen aby byl skvělý i na pohled.děkuji předem za odpověď

  • PetraV | 8. 5. 2007 11:12

    Výborný recept, pekla jsem ho už poněkolikáté, a vždy výborný, někdy dám ořechy, vždycky přidávám citronovou kůru.Jen vždycky zapomenu, jak se ten recept jmenuje ,a pak ho hledám.Bochánek mi vždycky splyne se slanými recepty. Dávám 1+.

  • Vlaďka | 12. 4. 2007 10:26

    Jelikož mám pekárnu teprve 14 dnů, je to první sladký recept který jsem vyzkoušela.Dala jsem rozinky, sušené meruňky a kousky čokolády, místo Hery máslo. Chuťově je vynikající ale po ukončení základního programu nebylo těsto uvnitř upečené. Musela jsem dopékat v troubě, protože moje pekárna pro nastavení dalšího programu chce "hodinový oddech". Snad kdyby se nastavila kůrka střední??? Poraďte.

  • Jana Slováková | 9. 4. 2007 08:07

    Bochánek je výborný! Daly jsme s dcerou rozinky, nakrájené sušené meruňky a slunečnicová a dýňová semínka obalená v cukru. Ještě teplý jsme musely vyzkoušet. Dáváme 1*!!Díky za recept!

  • possum * | 6. 4. 2007 12:21

    Danuse, davam 1. Bez problemu a vyborna velikonocni 'cihla'. Akorat jsem hrozinky namocila do trochy rumu. ;-)

  • Jana L. | 3. 4. 2007 11:11

    Včera jsme zakoupili pekárnu ETA a vyzkoušeli jsme Váš recept na bochánek. Je skvělý! Přesněji byl skvělý, protože jsme ho hned snědli (6-ti členná rodina). Moc děkuji za inspiraci.

  • VěraPohnerová | 26. 3. 2007 16:28

    Poprvé jsem vyzkoušela novou pekárnu a mazanec měl velký úspěch.Nadýchaný,dobře propečený,jen příště přidám citronovou kůru,ta tam chybí.Když celá rodina ochutnala,na babičku a dědu moc nezbylo. Doporučuji.

  • Květa B. | 10. 3. 2007 19:39

    Mňam, byl moc dobrý.Přidala jsem trochu rumu, přisypala perníkové koření,nalámala ořechy, hrozinky a kandované ovoce.Večer jsem se tím ještě teplým cpala v posteli.Moje mama by řekla,že jsem prase.Dávám 1.

  • Eva Filgasová | 3. 3. 2007 14:17

    Dobrý den paní, váš bochánek je úžasný, jenom jsem se chtěla , co jsem udělala špatně , když mi bochánek vždy praskne na horní straně? předem Vám děkuji za odpověď.

  • Katka Altmanová | 7. 12. 2006 13:32

    Moc moc děkuji blíží se Vánoce a mám zase "roupy" péct vánočku. Yveto dodala jste mi odvahu,já měla těsto celkem hezké, takže byla asi chyba potom v pečení v troubě. No holčiny, až upeču napíšu. Přeji klidný předvánoční čas.

  • Yveta | 7. 12. 2006 03:46

    Pani Katko Altmanova. Ja zadelavam testo na vanocku jenom v pekarne a vzdycky s uspechem. Problem je ten, ze vanocku pecu nyni temer dvakrat v mesici. Pred par lety dvakrat v roce...Drzet se postupu pro pekarny, mleko, zmekle maslo a zloutky na dno nadoby pekarny, pak sypke prisady a nechat vykynout. Po vykynuti testo dat na valeci plochu a pridat rozinky, mandle, orechy, co kdo rad. Propracovat a uplect klasickou vanocku. Budu drzet palce, at se podari.

  • Danuše | 6. 12. 2006 14:51

    Moc děkuji za důvěru a přízeň, ale bohužel neporadím. U tohoto receptu Váš postup vyzkoušený nemám. Na vánočku pečenou klasicky používánm jiný recepis.

  • Katka Altmanová | 6. 12. 2006 13:12

    Mám dotaz, nemáte vyzkoušeno, že dáte jen program těsto a pak vytvoříte vánočku normálně na plech. V loni jsem to zkoušela-s jiným receptem 2x a nedopadlo to dobře. Tak se ptám Vás paní Danuše-na Vás je spolehnutí-Vaše recepty dělám, jsou vždy super.

  • Danuše | 31. 8. 2006 21:16

    Díky. Jsem moc ráda, že chutnalo.

  • Pavlína Matušková | 31. 8. 2006 19:14

    Tenhle bochánek je skvělý.Chutná jako vánočka. Já sladké sice moc ráda peču a pek to jedí spíš děti a manžel, ale tohle mi chutnalo hodně moc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Mléko Polohrubá mouka Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
65
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
64
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
63
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
49
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Bochánek z domácí pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact