• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bludný holanďan
Napište svůj komentář k receptu

Bludný holanďan

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bludný holanďan
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřový bůček libový
    • 300
      g uzený sýr
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžička kari
    • olomoucké tvarůžky (syrečky) 10 koleček
    • 120
      g strouhanka + dalších 120g na obalení
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 120
      g mandle
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Umeleme bůček s uzeným sýrem, promícháme a přidáme vegetu a kari koření. Madle pomeleme a smícháme je 1:1 se strouhankou. Tvarůžky obalujeme v mouce, v rozšlehaným vejcích a nakonec v mandlovo–strouhankové směsi. Obalené tvarůžky dále obalíme okořeněnou směsí masa se sýrem (zhruba do 1 cm vrstvy). Rukou tvoříme bochánky, které ještě jednou obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
2
Tvarůžky lze nahradit hermelínem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 19. 2. 2011 16:13

    Ladienko, tohle mi nějak uniklo :-( Už si to tisknu, vypadá to náramně ;-) :-)

  • Ladia
    Ladia | 19. 2. 2011 15:37

    Díky moc :-*

  • Ivana Samcová | 19. 2. 2011 14:47

    Paní Lado, dívala jsem se do svých receptů, mám ho tam uložený a je tam napsáno, že tvarůžků má být 10 koleček. Na konci je ještě poznámka, že je možno nahradit tvarůžky i hermelínem. Zdravím. Ivana

  • Ladia
    Ladia | 18. 2. 2011 14:53

    Nemáte někdo recept vytištěný? Nevím kolik má být těch tvarůžek :-\

  • Evangelina Ciprová | 4. 4. 2008 23:27

    Nepochybuji, že je to paráda. Ani se nebojím zápachu, ale trochu mě mate ten trojobal na tvarůžcích. Bojím se, jestli se pod tím masem taky "prosmaží", aby ta mouka nezůstala syrová.

  • Terezie Kouřilová | 13. 1. 2007 13:46

    Ja teda nevim, ale mne take tvaruzky nikdy nevytekly a vubec to nesmrdelo :-) Pokud celou kouli poradne 2x obalite, tak nevyteka ani ten strouhany syr :-) Je to proste S U P E R mnamka :-)

  • kajka | 11. 1. 2006 21:45

    vypadá to moc lákavě, určite vyzkouším. zkoušel někdo romadur?

  • leika | 8. 8. 2005 13:48

    My jsme dělali venku na grilu a ještě jsme u toho vegetili..sjůůůpr

  • Jana Hadravová | 9. 6. 2005 15:40

    Když tvarůžky zabalíte pořádně, třeba 3x, tak nesmrdí. Nebo teda mě to nesmrrdělo nikdy.

  • Jitka Truksová | 12. 5. 2005 08:33

    Je to opravdu moc dobré. Trochu cítit syrečky byly, ale to mi vůbec nevadí, když je mám ráda. Každé jídlo, když se vaří, je trochu cítit. Tak proč ne? Všem dobrou chuť. Alespoň za pokus to stojí.

  • Lenka Ostrava | 22. 3. 2005 09:45

    Když dobře utlačíte trojobal na tvarůžku a potom i masovou směs, tak nic nevyteče a nic není cítit:-)

  • Adlet Blahova | 16. 3. 2005 17:16

    Jeste se mi nestalo, ze by tvaruzky pri tepelne uprave smrdely :).. staci koupit takove, ktere jeste "nechodi", jsou spise nedozrale a je po zapachu..

  • vlada | 1. 3. 2005 13:20

    pro všechny ohledně smradu - stačí funkční ale opravdu funkční digestoř t.j. taková s odvodem skrze zeď nebo do komína :-))

  • Jarka | 17. 2. 2005 15:44

    Ja bydlim v Holandsku a musim konstatovat, ze by to Holandan nejedl. Ne proto, ze by ohrnoval nos, ale takoveto specialitky nemaji ve zvyku, nejsou "gurmani". Ani ty syrecky bych tady v obchode nedostala, pro ty musim pres hranice do Nemecka. Ale recept je to lakavy!!

  • Naďa | 6. 2. 2005 12:34

    ..to tedy mňamka je,nakonec jsem nevydržela a dělali jsme u kamarádky na chalupě!Sice typická vůně byla(ale to se vyvětrá),ale nezapomenutelný kulinářský zážitek pro ty,co mají rádi tvarůžky.Hodnotím jako jedničku s hvězdičkou!Doufám,že do jara pach zmizí....z chalupy!

  • Petra Albrechtová | 3. 2. 2005 14:28

    Nechcete-li si zasmrádnout byt, doporučuji vyměnit tvarůžek za hermelín. Alespoň já to tak dělám :)

  • Lada Kovářová | 31. 1. 2005 09:05

    Naďo, cítit je to dost :)

  • vlaďka | 31. 1. 2005 09:03

    nejlépe dělat v létě

  • Naďa | 30. 1. 2005 10:57

    ..to musí být mňamka! Už při čtení jsem slinila jak pavlovův pes.Určitě vyzkouším.Jen bych chtěla vědět,nepáchne to jak smažené tvarůžky?Když je dělal známý,nemohl zápach vypudit z bytu asi 14 dní!Což mě odradilo,i když chutnaly! Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kari Mandle Olomoucké tvarůžky (syrečky) Rostlinný olej Strouhanka Uzený sýr Vegeta Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Super koblížky

Super koblížky

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

159
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
91
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová…
88
Vajíčková pomazánka s červenou řepou
Vajíčková pomazánka s…
86
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály dle…
86
Vanilkové banánky s ořechovým krémem
Vanilkové banánky s…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Bludný holanďan
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact