Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě do změknutí. Před zcezením přidáme očištěný špenát a krátce spolu povaříme. Pak zcedíme. Zalijeme olejem a citronovou šťávou, přidáme najemno nasekaný česnek a dochutíme solí a pepřem.
2
Blitva je skvělá příloha k rybám.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Klára
|2. 5. 2014 17:25
Na jaře doporučuji nahradit česnek medvědím listovým česnekem ;-)
Marie
|11. 7. 2012 12:38
Chutnější je povařit listy blitvy ke konci vaření brambor zvlášť a přidát do nich, až když jsou měkké, rozšťouchat s trochou utřeného česneku a olivového oleje.
jako lehký předkrm samotná posypaná nasekanými vlašskými ořechy, olivami a parmezánem,
jako příloha je skvělá alternativa místo bramborového salátu klidně i k vepřovýmu řízku
a pokud nahradíte citrónovou šťávu balsamikovým octem....
Petra
|3. 7. 2011 10:45
Názvem se nenechte odradit, blitva je opravdu výborná ;-) Mimochodem, v Chorvatsku se tak opravdu jmenuje kombinace brambor a špenátu. Aspoň nám to tam vždycky tak říkali.
Di -
|16. 9. 2009 12:36
To není název pokrmu, ale zeleniny, blitva je chorvatsky (možná i slovinsky) mangold. V Chorvatsku vám tuto kombinaci nabídnou vedle hranolků jako tradiční přílohu právě k rybě, Je to opravdu super!
Monika T
|15. 9. 2009 18:11
názov je slovinský, takže sa nemusíte báť :)
Martin Janík
|15. 9. 2009 15:59
Název zní trochu strašidelně :), ale vypadá to zajímavě. Vyzkouším...