![Hermelínové jednohubky Hermelínové jednohubky](https://ms1.ostium.cz/instance/web-recepty/jVLzgDul/h222w297t.jpg)
Na jaře doporučuji nahradit česnek medvědím listovým česnekem ;-)
Chutnější je povařit listy blitvy ke konci vaření brambor zvlášť a přidát do nich, až když jsou měkké, rozšťouchat s trochou utřeného česneku a olivového oleje.
jako lehký předkrm samotná posypaná nasekanými vlašskými ořechy, olivami a parmezánem, jako příloha je skvělá alternativa místo bramborového salátu klidně i k vepřovýmu řízku a pokud nahradíte citrónovou šťávu balsamikovým octem....
Názvem se nenechte odradit, blitva je opravdu výborná ;-) Mimochodem, v Chorvatsku se tak opravdu jmenuje kombinace brambor a špenátu. Aspoň nám to tam vždycky tak říkali.
To není název pokrmu, ale zeleniny, blitva je chorvatsky (možná i slovinsky) mangold. V Chorvatsku vám tuto kombinaci nabídnou vedle hranolků jako tradiční přílohu právě k rybě, Je to opravdu super!
názov je slovinský, takže sa nemusíte báť :)
Název zní trochu strašidelně :), ale vypadá to zajímavě. Vyzkouším...