Sušené houby namočíme, necháme asi 15 minut nabobtnat a scedíme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme houby a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, kmín, vodu a dusíme doměkka. Poté směs dvakrát umeleme (pokud je příliš řídká zahustíme ji houskou, namočenou v mléce a vymačkanou.) Vychladíme.
2
V mixéru smícháme vejce s polohrubou moukou, špetkou soli, vodou a mícháme do hladka. Z těsta vytvoříme malé lívanečky, které po obou stranách opečeme na oleji a udržujeme v teple. Lívanečky (blinčiky) podáváme horké se studeným houbovým kaviárem a ozdobené kysanou smetanou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Frantiska :)
|28. 2. 2008 09:12
no anonyme neni jeden recept je jich spousta jen jsou si podobne ale vyhodou vareni je, ze je spousta moznosti
Anonym
|12. 9. 2007 01:19
Kdysi jsem poznala pravé "blinčiki" jako naprosto úžasné lehounké tvarohové placičky s absolutním minimem mouky, které se mazaly zakysanou smetanou a marmeládou. Váš recept je o něčem úplně jiném.