• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bleskový švestkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Bleskový švestkový koláč

autor: MartinaA.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 125
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskový švestkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      kelímek zakysaná smetana cca 150ml
    • 2
      kelímek polohrubá mouka
    • 1
      kelímek cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • drobenka 1/2 másla, hrubá mouka, cukr
    • 1
      balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Všecny suroviny smícháme, rozetřeme na plech, poklademe švestkami, může být i jiné ovoce - dobrý je rybíz. Posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut. Vychladlý pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskový letní koláč

Bleskový letní koláč

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový chléb

Bleskový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krisstuse
    Krisstuse | 27. 8. 2016 20:11

    Dneska jsem pekla a doporučuju, je to mnamka a velmi jednoduché :-) dávám za 1 :-P

  • Simona | 21. 8. 2016 13:18

    souhlas a za stálého míchání, vlejeme do hajzlu :D :-D :-D

  • Darina | 30. 7. 2016 18:28

    Jak velký kelímek jogurtu?

  • Darina | 30. 7. 2016 18:28

    Jak velký kelímek jogurtu?

  • vlaďka | 13. 9. 2015 14:55

    nejlepší recepty jsou hrníčkové.....je to rychlé a hlavně jedlé :-)

  • Pórek | 6. 9. 2015 20:24

    Miluji recepty typu "všechno smíchej a ozdob" !!! Super :-D

  • Klářa | 13. 8. 2015 11:05

    Přeji všem pěkný den ! Co takový recept , mám bombastický a rychlý , vždy křehký ! Je to 10 dkg tuku, 18 dkg cukru , 30 dkg mouky , 1 vejce, prdopeč a kapku mléka na zředění do konzistence těsta na bábovku lipou . A hotovo ! Dame ovoce , žmolenkou a pečeme.... ;-)

  • Marinulka | 3. 8. 2015 08:03

    Tak to Vás nechápu! Peču ho pravidelně a je VÝBORNÝ!

  • Lukaš | 14. 2. 2015 12:32

    co je to za recept nic horšího jsem nezkoušel opět sem se přesvědčil že jakmile je to recept o hrníčkách a kelímcích tak výsledek stojí za starou belu. nikdy více :-$

  • já | 29. 1. 2015 17:22

    I placatá může být dobrá.... 8-)

  • Martina | 17. 1. 2015 11:29

    Mám ji úplně placatou. V čem jsem udělala chybu? :-!

  • Bodlinka | 30. 9. 2014 13:25

    Musim pochválit, rychle a chutně. :-)

  • Daniela | 25. 9. 2014 14:14

    Upeceno a je vynikajici! Misto zakysane jsem dala dalsi jogurt (domaci) a nema to chybu. Jsem v peceni zacatecnik a povedlo se vyborne!

  • šárka | 19. 9. 2014 19:17

    nikdy jsem neměla ráda švestkový koláč a tento je první, který mi opravdu chutná ;-) Děkuji za recept

  • esmina | 10. 9. 2014 13:27

    Nemohu za to,ale mě se nepovedl ...těžký jak beton :-))

  • Bosorka | 6. 9. 2014 21:00

    Tak dnes vyzkousela a povedlo se =-O muj trilety syn rika u nekolikateho kousku bajecne to voni a bajecne to chutna :-*

  • monika | 6. 9. 2014 14:09

    Nemám kysanou smetanu :-( .Můžu dát víc jogurtu?

  • ramona | 5. 9. 2014 10:35

    Mě se tam nadělaly hrudky.... :'(

  • Hanča | 1. 9. 2014 21:29

    Výborný koláč, ted jsem ho dopekla a použila jsem blumy a švestky, akorát jsem udělala žmolenku z oleje cukru a polohrubé mouky... Pekla jsem asi 40 minut na 160° C. Voní to tu jak na vánoce... :-)

  • Neluška | 23. 8. 2014 21:33

    Tento koláč je naprosto exkluzivní a rychlý pekla jsem ho už asi 30x a vždy se poved, je to zatím nejlepší imitace kynutých buchet, za mě jednička s pěti hvězdičkami.... Jarka: Peču na 180 stupňů horký vzduch, 30-40 minut :) 8-)

  • Janča | 20. 8. 2014 13:44

    nevěřila jsem, je to fakt dobrutka!!! chtě nechtě, jsem si tento koláč zařadila do top receptu

  • Petite | 5. 8. 2014 11:52

    Díky za typ na opražené vločky, zázvor vyzkouším.:-)

  • jarka | 1. 8. 2014 20:50

    Kelímek jsem použila od zakysané smetany. Já bych uvítala , kdyby se do těchto receptů konečně začalo psát , jak dlouho a na kolik stupňů se to peče.

  • michaelasomolova | 29. 7. 2014 13:01

    muzu vedet jaky velky kelímek jogurtu tam mam dat

  • Aneta | 27. 7. 2014 14:00

    Technicky dotaz.Ty kelimky mouky a cukru...to je asi jak velky kelimek?? :D Chtela bych zkusit :)

  • sara | 14. 6. 2014 10:36

    Moc dobrý!

  • Alice | 2. 3. 2014 21:25

    Skvělý recept ! Jako vždy jsem si to ale udělala trochu po svém: přidala jsem do těsta špetku sušeného zázvoru, jablečnou vlákninu a namletý mák. Plech nemazat, pouze pečící papír. TIP: Místo drobenky vločky opražené na másle s troškou medu :- )

  • Mája | 3. 11. 2013 11:41

    Výborný! Vlačný, jednoduchý:) Moc nám chutná!:)

  • Omaras | 1. 10. 2013 15:52

    Skvělý rychlý levný :D není co dodat 8-)

  • Eliška | 28. 9. 2013 19:09

    DE-LI-KA-TE-SA!!!!!!!!!!! :-D ! Doslova a do písmene!!!!!Velmi rychlé a výborné! Sice se nám trochu rozpad ale byl úžasný ;-) .Mě i tátovi velmi chutnam a oba dva mooooooooooooooc děkujeme za recept.Od nás máte ano. 8-)

  • Pavlína | 21. 9. 2013 13:12

    Tento koláč opravdu excelentní, doporučuji

  • Kate | 21. 9. 2013 10:07

    Dobrý den chtěla jsem se zeptat, ten plech má být vystlaný pečícím papírem, nebo vymazaný máslem? A jaké rozměry má mít plech ? Předem děkuji za odpověď :-)

  • Kačka | 18. 9. 2013 08:34

    Tak to dopadlo dobře (jsem kuchařka/pekařka začátečnice). Jen si nejsem jistá, jestli jsem ho dost upekla :-[ těsto bylo takové hodně hutné a mokré (což bráchovi moc chutná :-D ) takže to snědl na posezení. Říkala jsem si že to bude asi tím jogurtem a zakyskou :-)) No takže jdu trénovat dál! Pečení a vaření zdar!

  • Petra | 17. 9. 2013 13:02

    koláč je výborný! a to ikdyž jsem při práci zjistila, že nemám dostatek polohrubé mouky a tak jsem to nahradila trochou hrubé a trochou hladké, stejně z toho vznikl výborný koláč. Příště si pohlídám mouku :-D ale fakt skvělá rychlovka. Doporučuji ;-)

  • Kačka | 15. 9. 2013 18:33

    Teď jsem ho dala do trouby, tak jsem zvědavá. Mám menší plech, tak to snad bude ok. O:-)

  • Andrea000 | 10. 9. 2013 19:59

    Rychlé, snadné a žravé...víc není třeba nic dodávat .)

  • natissa | 8. 9. 2013 14:01

    Výborný! Protože jsem měla jen malý bílý jogurt, přidala jsem ještě jeden malý smetanový jahodový a koláč byl výborný. Pekla jsem v dortové formě, protože máme jen velké plechy a těsta mně připadalo málo a je tak akorát vysoký :-)

  • Eva | 7. 9. 2013 10:42

    Já pekla na 180°C v horkovzdušné troubě těch 35minut.

  • Eva | 7. 9. 2013 10:41

    Naprosto vynikající a rychlý. Pekla jsem ho dva dny po sobě, protože se hned snědl ;-)

  • Petra | 7. 9. 2013 10:04

    Překvapivě výborný koláč, lepší než kynutý - jemnější. Po vychladnutí chutná skvěle! Jen je podle receptu na velký plech trochu málo těsta, asi bych přidala o 50% všeho. Jinak dokonalé, zařadím do pravidelného repertoáru :o) Obejde se i bez drobenky a je to opravdu superrychlá buchta :-)

  • Veronika | 27. 8. 2013 17:55

    Prosím prosím na kolik stupňů?

  • Danka | 19. 8. 2013 21:25

    Take jsem vyzkousela, hodil se mi rychly a snadny postup pripravy. Neni jako ten z kynuteho nebo slehaneho testa, ale cerstvy chutnal vsem a tak pridavam pochvalu

  • Zdenka | 16. 8. 2013 14:40

    Mňam :-)

  • Zdenka | 16. 8. 2013 13:50

    Právě jsem ho šupla do trouby...tak uvidíme. Těším se :-)

  • Jitka | 13. 8. 2013 01:56

    Koláč je hotový a je fakt supr a to jsem místo jogurtu a zakysané smetany použila acidofilní mléko, přidala jsem jedno vajíčko, kelímky jsem brala jako hrnky, takže těsta dost na velký plech. Doporučuji, je to rychlé :-| pohodička

  • Kristýna | 12. 8. 2013 16:32

    Tak jsem koláč právě dala do trouby. Jsem na to zvědavá. Dělala jsem ho jen z jedné dávky, tak jsem ho dala pouze na malý plech, tak snad bude vše v pořádku. Už se na něj moc těším! 8-)

  • Alda | 10. 8. 2013 15:11

    Výborný, lehký, rychlý. Nemá chybu, všem moc chutná. Obávám se, že zítra už nebude. Namisto skořicového cukru jsem do drobenky dala rovnou skořici. Děkuji moc za recept ;-)

  • S | 9. 8. 2013 22:30

    Rychlý! =-O :'(

  • Dee | 31. 7. 2013 20:54

    lepsi testo jsem nejedla,za 4hodiny bylo po buchtě :))

  • omg!!! | 23. 7. 2013 19:10

    FŮJ PRASATA tohle jíst nebudu my děláme doma pravý italský švestkový koláč a myslím že ten náš má nějakou ůroveň ;)

  • Martina | 20. 7. 2013 11:37

    Při kolika stupních ho mám péci? A o kolik zvětšit suroviny, aby koláč byl akorát na plech?

  • Marta | 1. 7. 2013 15:05

    Právě ji jím :-) chuťově výborná,lehká. Jen jsem ji dělala ze dvou jogurtů. <:-)

  • xpetruska | 12. 6. 2013 15:26

    Báječný koláč, jen příště udělám určitě dvojitou dávku, protože do pekáče toho bylo málo, tak to bylo dost nízký, ale i přes to - vynikající ;-)

  • Marie | 2. 6. 2013 14:32

    Báječný kokláč! Moc nám Šmakuje! Děkuji za recept! Určitě upeču znova:-)

  • Engeor | 9. 5. 2013 15:23

    promiň, ne mlíko, ale smetanu a jogurt :-)

  • Engeor | 9. 5. 2013 15:22

    Neotevírala jsi pořád troubu? Dávej koláč do předehráté trouby a prvních 15 minut ji nech zavřenou, než se povrch zapeče. Jinak bych si nejdřív rozmíchal vejce s cukry a pak přidal mouku a mlíko. Ale tím to srážení není, to jen, když se ptáš :-)

  • kisel | 31. 3. 2013 15:01

    http://visitors2cash.com/ref.php?refId=106748 for more information

  • Marti | 16. 3. 2013 18:22

    Koláč se mi zdrcnul, nevím proč, suroviny měly stejnou teplotu, vše jsem přidávala po troškách :(..Mohl by mi někdo poradit jak za sebou dávat ingredience? :)

  • Michaela | 21. 2. 2013 07:13

    Prosím o radu, začínám péct a chtěla bych vyzkoušet tento koláč, plánuji ho udělat na velký plech, někdo tu psal, že je lepší udělat z dvojité dávky, tzn. jednou tolik od všech surovin? děkuji

  • Jíťa | 18. 2. 2013 19:26

    Přidala jsem do těsta jeden tvaroh a koláč je nej nej na světě:-D

  • siska | 13. 2. 2013 23:03

    kolac je naprosto famozni,uzasny.K veceru jsem upekla pri silenem blazici u nasich dvou deti,kdy manzel lital,deti sem a tam a ja pekla tuto rychlovku.Fakt bomba!!Deti sly spat a manzel snedl pul plechu sama "nadaval"mi,ze se mnou skonci na 150kg.-))Tak moc mu to chutnalo.-)Namisto 1 jogurtu jsem dala 3 bile jogurty.Na kolac jsem dala merunkovy kompot z obchodu a svetsky co jsem nasla v mrazaku..Doporucuju mocinky moc.-) :-)

  • Vendy | 9. 2. 2013 22:33

    Je to famózní recept!!! Moje dcera 17 let to zvládla na jedničku, fakt díky!! Vláčně těsto, lepší než kynuté!!

  • Kytka | 25. 9. 2012 22:44

    Vyšel akorát na plech, dala jsem trochu víc jogurtu, takže se těsto dobře roztíralo. Chutná to jinak než klasický švestkový táč, ale je to vynikající a hlavně rychlé.

  • bulibu | 21. 9. 2012 16:11

    uuuuuuuuuuuuuužasný rychlí jako blesk a ještě báječně chutný <3 :-D

  • Boja | 21. 9. 2012 10:12

    Máš lepší recept tak sem sním....naše ženo

  • Věra | 13. 9. 2012 14:22

    někde jsem asi udělala chybu,ale mě se koláč nepovedl :'( ,ale stejně to zkusím ještě jednou :-D

  • Hanka | 12. 9. 2012 15:29

    už voní po celém bytě:-) jen jsem taky zvýšila dávku, neboť ťesta bylo málo :-)

  • Maky | 10. 9. 2012 11:17

    delala jsem se 400g svestek do mensiho pekace a svestky jsem navic namocila do rumu predem :) je mozne nahradit drobivanku makem. Pekla jsem cca 45 min.

  • Jana | 8. 9. 2012 20:01

    Tak neví co to je?Koláč?Bublanina se švestkami?To opravdu ne!Kde je české pekařské umění našich žen? To už si můžu kopit prášek koláče od vitany aj - : to fakt vyjdeto nastejno-P ...za mě rozhodně ne ne ne

  • Bára V. | 5. 9. 2012 16:30

    Vnikající!!! Díky za recept. V neděli jsem koláč dělala poprvé, dnes je středa odpoledne a pro velký úspěch se už v komoře chladí další.

  • Liběna | 3. 9. 2012 14:26

    je výborný, včera upečen z dvojité dávky a za chvíli bude fuč

  • Marie | 2. 9. 2012 17:17

    Upekla jsem ho včera a jen se po něm zaprášilo, už je v troubě nový! Vážně super recept

  • mmonja | 2. 9. 2012 12:50

    neměla jsem bílý jogurt, tak jsem ho nahradila kyškou ... těsto je výborné a krásně se roztírá ... doufám, že bude i dobré O:-)

  • Jarca | 2. 9. 2012 12:08

    Naprosto vyborny kolac !!! :) Jen je hodne krehky, nektery kousky se uplne rozpadaji :-) Doporucuji !!!

  • Helenka | 2. 9. 2012 11:17

    Muj muzskej, kterej sladky neji, rekl, ze nic tak dobryho uz strasne dlouho nejedl. Snad kdysi od babicky. Doporucuju vsem !

  • moňa | 28. 8. 2012 15:34

    Je to výborné a na velký plech úplně stačí pokud nechcete mít buchtu, ale koláč.

  • Petra | 10. 8. 2012 08:50

    Koláč je opravdu výborný. Taky jsem na klasický velký plech zdvojila dávku. Každý mi ho chválí, nemá chybu!!!!! ;-)

  • mirka | 8. 8. 2012 14:26

    právě jsem strčila plech do truby,musím napsat,že se těsto velice špatně roztírá a kdo chce koláč na klasickou velikost plechu ať radějizvýší dávku,jinak je těsta málo,tedy mě to nevyšlo na celý plech,doufám,že bude aspoň chutný

  • Veronika | 6. 8. 2012 22:17

    Super! Nemá chybu! Konečně jsem narazila na recept, který je rychlý a jeho výsledek tak žravý <:-)

  • anna | 3. 8. 2012 10:00

    co je jako kelímek mouky..hrnek o 250ml?

  • bobeš | 2. 8. 2012 18:11

    koláč nemá chybu,rychlý a dobrý

  • david z ústí nad labem | 31. 7. 2012 18:41

    dneska to chceme zkusit, tak pak napíšeme

  • david z ústí nad labem | 31. 7. 2012 18:41

    dneska to chceme zkusit, tak pak napíšeme

  • Ivette45 | 29. 7. 2012 16:39

    Koláč je naprosto úžasný. :-)

  • jasminaa | 29. 7. 2012 06:47

    vypada skvele dnes ho poprve vyzkousim snad bude chutnat i detem pak vam napisi jak to dopadlo mejte se papa ;-)

  • renata | 23. 7. 2012 17:02

    jakou lepsi smetanu

  • SANDOKAN | 16. 7. 2012 06:17

    IDIOTE VYMAZ TO PISKEM

  • Jana | 1. 6. 2012 12:13

    tento recept je nejlepší co jsem kdy pekla, koláč není suchý a dá se upéct s jakýmkoli ovocem palec nahoru :-)

  • evik | 24. 2. 2012 13:38

    Dáváte tam moc cukru, potom se vám to při pečení rozpustí,

  • romcik82 | 10. 2. 2012 13:11

    Naprosto bez chybičky!!!!!

  • Kačenka | 13. 10. 2011 19:23

    Ahoj, to musíš použiť kryštálový alebo cukr trstinový cukor predsa, nie práškový :-[

  • granát | 28. 9. 2011 13:44

    Opravdu hnus. :-X :-$ :-(

  • M. a V. z ČB | 28. 9. 2011 10:46

    Milí koláčoví gurmáni, také jsme podlehli a upekli. Jenže inovativně. Místo drobenky jsme koláč posypali plátky mandlí. Celkové chuti to přidává nový rozměr. A doporučujeme použíj jen a zásadně pravé české švestky, pak výsledek nemůže být lepší. Dokonce máme foto, ale nelze zde vložit - což je pro původní foto nahoře dobrá zpráva :-$ . Fakt se nám povedl po všech stránkách. Všem dobrou chuť přejí M. a V. z ČB

  • Liam | 25. 9. 2011 11:13

    Zdravím, všichni to chválíte, tak to prubnu. ALE - je třeba plech před nanesenm těsta vymazat a vysypat moukou nebo strouhankou? Poradíte ze své zkušenosti? Díky.

  • Bybyla
    Bybyla | 23. 9. 2011 10:39

    Tak jsme si včera tenhle koláč upekli a je to velká dobrota! Nicméně potřebuji radu. Mám moc ráda "křupavou" drobenku, ale mě se nikdy ještě nepovedla! Jak to? Pokaždé se jakoby rozpustí! Kde dělám chybu? Záleží třeba na cukru? Dělám drobenku z polohrubé mouky, másla a moučkového cukru. Nebo dávám špatný poměr? Nevím. Poradí mi někdo? :-)

  • Jakub Plšek | 22. 9. 2011 12:08

    Ha tak dobojováno. Jako chlap, musím uznat že je to lehké. Bylo to mé první pečení a rozhodně né poslední. :-) Jen mi chyběla info, (ale ženám jistě ne) na kolik má ta trouba být předehřátá nicméně jsem to nějak zvládl. Děkuji za recept. S koláčem jsem uspěl. :-)

  • petr h. | 18. 9. 2011 18:47

    super chutnal i tchýni..... Tak to je co říct :-P

  • Ráďa | 16. 9. 2011 22:18

    Vynikajícíííííííí, :-\ dělala jsem ho minulý týden se švestkami a jen se po něm zaprášilo :'( .Dneska jsem pekla opět,přidala jsem ke švestkám ještě naložené meruňky a opět vynikajícíl.Vydrží stále vláčný.Děkuji za takový recept O:-)

  • andrejkamilacek | 13. 9. 2011 23:50

    Výbornýýý doporučuji všem...Opravdu se po něm jak se říká záprášilo :-) :-D

  • Lenulik
    Lenulik | 7. 9. 2011 11:37

    rychlý a výborný :-)

  • Petra | 20. 8. 2011 19:51

    Dnes jsem upekla tanhle koláč je to opravdu rychlé a výborné jen příště budu dělat z dvojí dávky mám nějak větší plech.Doporučuji :-)

  • drahomíra | 6. 8. 2011 13:23

    dnes jsem potřebovala upéct hlavně rychle.tento recept je rychlý levný a výborný.určitě ho všem doporučuji.hodnotím známkou č1 :-) :-\ . :-)

  • Jana | 4. 8. 2011 15:54

    Je výborný a hlavně rychlý!Zkusila jsem ho dnes poprvé a byl jako peříčko. Jen se po něm zaprášilo! ;-) Hodnotím 3 bodíky

  • radkaa | 30. 7. 2011 16:12

    jo je super ......díky za tip <3

  • Sabina Kuncová | 26. 7. 2011 16:56

    výborné, použila jsem zbytek naložených švestek v rumu;-) doporučuji

  • MartikK
    MartikK | 17. 7. 2011 14:12

    Koláč byl chuťově dobrý, jen těsto mi prakticky nenaběhlo. Bylo vláčné, ale takové hutnější. Nevím, jestli je to normální u tohoto koláče, nebo jestli jsem neměla dát více kypřícího prášku. Dělala jsem na větší plech, tak jsem jako míru kelímek uvedený v receptu použila hrneček o objemu 250ml, takže možná půlka prášku pak byla málo. Jinak hodnotím za 1.

  • luzrova | 6. 7. 2011 22:17

    Peču ho pravidelně a často, pokaždé s jiným ovocem a vždy je vynikající a všem moc chutná!

  • blaba1
    blaba1 | 23. 6. 2011 18:51

    děkujůůů... pak napíšu jak jsem dopad ;-) ;-) 8-) 8-)

  • pippiva
    pippiva | 23. 6. 2011 16:44

    Pecte na 180°C. ja si na drobenku rozpustim maslo a pak pridam postupne polohrubou mouku s cukrem pul na pul (gramy bohuzel nevim, delam od oka)tak aby to drobilo ;-) . Masla je uvedeno 1/2 takze predpokladam 120 g. Hodne stesti, vsechno je jednou poprve. :-)

  • blaba1
    blaba1 | 23. 6. 2011 16:04

    na kolik stupňů pečeme?? O:-) .. pro někoho asi blbá otázka ale jako muž se zas moc v pečení nevyznám 8-) já vlastně nevím ani jak se dělá drobenka noo :'( .....vařím omáčky jako o život ale to sladké ted poprvé <:-)

  • Martina Ž. | 23. 5. 2011 21:24

    Dnes jsem ho zkoušela a je fakt dobrý.Akorát místo švestek jsem dala merunky...

  • alik3 | 30. 4. 2011 13:16

    Použila jsem velký hrnek, protože jinak se mi to zdálo na velký plech málo a tak sem se i nebála dát 200ml zakysané smetany. Na vrch jsem dala broskve a byl výborný, vláčný.

  • terka | 16. 3. 2011 13:02

    ahoj je to dobree a vyborne,jen na misto svestek sem dala broskine a je to mnaan vyskousejtee :-)

  • Veronika M. | 10. 2. 2011 09:15

    Dělala jsem přesně podle receptu a i když se mi toho zdálo málo, vyšlo to na celý plech a je z toho výborný drobenkový koláč. Dávám za 1

  • Zitule | 2. 2. 2011 19:13

    Ahoj já jsem to taky zkusila je to paráda taky jsem použila větší dortovou formu místo zakysaný smetany jsem dala lepší % smetanu a nemá to chybu ;-)

  • Zitule | 2. 2. 2011 19:11

    sorry že se do toho dostanu ale kelímek u cukrářů je vždy 250ml

  • sarka | 27. 1. 2011 18:17

    Vyborne, dala jsem to pect pouze do dortove formy. Misto svestek jsem mela chut na tresne. Doporucuji. Rychlovka a mnamka!

  • m | 7. 12. 2010 11:55

    3 kelimky mouky treba

  • Helena Kriegerova | 17. 6. 2010 14:44

    Helena Kriegerová - souhlasím s p.Kolářovou,rychlá příprava ano,ale těsto je lepší asi použít na malinký plech.Já ho dala na větší,potřebuji více kusů,je nás hodně.-))) a je to tak, těsta málo a ani u mě nejsou švestky vidět. Ale i tak si u nás pošmákli.-))chutnala..

  • vlastimil kucera | 27. 12. 2009 07:56

    Vlastimil Kučera jednoduché a velmi dobré

  • Martina Kolářová | 25. 9. 2009 19:24

    Tak tento recept rozhodně nezařadím do svých oblíbených. Na normální plech jsem měla toho těsta málo, ono taky asi záleží na tom, jak velký kelímek se použije,což není upřesněno. A navíc těsto bylo asi řidší, takže švestky nejsou vidět :-( Jediná výhoda= rychlá příprava.

  • Simča Sládková | 23. 8. 2009 12:04

    Tak koláč je upečen, dala jsem ho na plech 24 x 30 cm, ale je moc vysoký, příště dám na větší 30 x 40. Ale chuťově je moc dobrý. Ta skořicová drobenka nahoře je lahůdka!!! Dávám za 1. Simča

  • Agáta Sikorová | 29. 1. 2009 09:04

    Moc dobrý koláč,přípravu zvladly i děti, děkuji

  • Jolana Janková | 11. 8. 2008 18:30

    Děkuji, valím na to :)

  • ladislava staffenová | 11. 8. 2008 18:26

    Dát ji určitě můžete, ale pozor - pak bych dala jen 1 tentýž kelímek mouky a cukru bych dala poněkud méně,ale pokud vám nevadí sladké,tak jinak to dodržte, ale mouku bych určitě ubrala na ten 1 kelímek

  • Jolana Janková | 11. 8. 2008 18:19

    Když nemám bílý jogurt, ale jen zakysanku 400 ml, můžu dát jen ji, co myslíte? Děkuji

  • Hana Štricková | 11. 8. 2008 17:12

    Švestky je také výborné posypat místo drobenkou mletým mákem smíchaným s cukrem.

  • Věra Štroblová | 11. 8. 2008 09:13

    Tak švestky vesele padají a já musím vyzkoušet recept abych mohla hodnotit..

  • Ostružina Lesní | 9. 8. 2008 12:56

    Dnes jsem vyzkoušela, musím pochválit. Výborný a jednoduchý koláč . Na velký plech jsem udělala z 1,5 dávky. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Drobenka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořicový cukr Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Pomazánka z Nivy s ořechy

Pomazánka z Nivy s ořechy

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Jadran dort

Jadran dort

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

173
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
80
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
59
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
55
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
45
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový letní koláč
Bleskový letní koláč
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
Bloodyho fazole s klobásou
Bloodyho fazole s klobásou
BLT sendvič
BLT sendvič
  • Recepty.cz
  • Bleskový švestkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact