• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bleskový dort
Napište svůj komentář k receptu

Bleskový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      plechovka kompotované mandarinky
    • 2
      balíček vanilkový pudink Dr.Oetker Créme Olé - bez vaření
    • 1
      ks dortový piškot korpus nebo úiškoty
    • 1
      šálek instantní káva
    • 1
      balení pomerančový džus práškový
    • 1
      ks želatina

Postup přípravy receptu

1
Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě, korpus polijeme studenou kávou. Do mísy s víkem (musí dobře těsnit)! nalejeme dvě šlehačky, 2 mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudinky. Základem úspěchu je pudink Créme Olé. Mísu uzavřeme a několikrát s obsahem zatřeseme. Jak dlouho je potřeba třást poznáme velmi rychle sami, protože tekutý obsah se změní na krémový. Krémovou hmotu vylejeme na piškoty a vložíme do chladničky. Mezitím dáme nabobtat želatinu. V cca 1 dcl vody, kterou jsme zahřáli na 85 °C rozpustíme polovinu práškového džusu a vlejeme nabobtnanou želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme chvíli vychladnout a nalejeme na pudinkovou hmotu. Opět dáme do chladničky ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskový chléb

Bleskový chléb

Bleskový letní koláč

Bleskový letní koláč

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamča | 30. 6. 2007 13:44

    Vynikající dort sklidil uspěch,dávám 1 s hvězdičkou

  • Marcela Machotková | 29. 6. 2007 14:20

    Šlehačka a šťáva z kompotu se prostě srazit musí, protože chemie funguje, i když si to nechceme připustit. Myslím, že výsledek dokbrého receptu by měl být nejen rychlý,ale taky poživatelný a vzhledný. Opouštím tuto diskusi, myslím, že tu je spousta jiných povedených receptů. Zkusili jste seznační řezy z velkého plechu? Jedinečné!!!

  • mája | 28. 6. 2007 14:55

    no tak toto stvářeli děti na hodině vaření, výsledek na pohled děsivý,jinak to ušlo, ovšem žádný zázrak

  • Anonym | 28. 6. 2007 14:14

    Prosím, ať napíše někdo, komu se to nesráží jak to přesně dělal. Chci dělat na oslavu.

  • barča | 28. 6. 2007 13:54

    Tak jsem vyzkoušela , šlehačku 200 ml,1 mandarink. kompot (cca 300 g konzerva, v níž je 175 g pevných mandarinek), 1 Ole, trochu cukru. Protřepat asi 5 x a je to. Sice se krém srazil Marcelo, ale když to nahňácáte na piškoty, tak to nevadí. Mě to vyhovuje, udělám zas. Hlavně to bylo celé hotové za pár minut, ale musím konstatovat, že snědené také.

  • Gábina H | 28. 6. 2007 10:28

    Šárko, krém jsem vyzkoušela dle receptu Mandarinkový dezert.

  • NMarta | 28. 6. 2007 09:00

    Stejný recept na krém je i v jiném receptě, tak není problém mít krém vyzkoušený. Já sama tento "rychlokrém" dělám víc jak rok!

  • Šárka Tkáčová | 28. 6. 2007 06:57

    Gábino H , trochu to nechápu.Recept přidán 27.6.2007 a ty jsi vyzkoušela už v neděli , 24.6.2007. Tak mi to ukazuje , že jsi buď autorka receptu , nebo jasnovidec . Pokud jsi autorka , tak zase nechápu tvůj další komentář,že jsi použila jiný poměr surovin než uvádíš v receptu , t.j. 1 šlehačku , 1 kompot ,prosím, trochu nám to vysvětli , ani nevím , jak velké kompoty , je to trochu zmatené , alespoň pro mě. Díky.

  • Zdeňka | 27. 6. 2007 19:49

    Barčo,krém jsem dělala už několikrát,je tady už v receptu Mandarinkový dezert a je to jedno,jestli má šlehačka 200 nebo 250 ml.Je opravdu výborný.

  • Marcela Machotková | 27. 6. 2007 17:25

    Jenom nechápu, jak docílíte toho, že se šlehačka v kompotu nesrazí! Lejete šlehačku do kompotu nebo kompot do šlehačky? Taky bych uvítala přesnější množství kompotu i šlehačky, to přece nemůže být lhostejné. Díky a nezlobte se, že jsem tu za hnidopicha.

  • Gábina H | 27. 6. 2007 12:45

    Já jsem použila jeden mandarinkový kompot+ jednu šlehačku 250ml Rama + vanilkový pudink Olé. Náplň byla vysoká asi 2 cm na korpusu. Našla jsem doma taky kakaový, myslím že by šel taky použít. Vyzkouším příště.

  • *Irena * | 27. 6. 2007 12:39

    Opravdu to vypadá báječně a rychle, vyzkouším s piškoty, mandarinky zkusím dát do krému až po "třesení" krému". Želé dělám z Vitacitu, pudinku-tentokrát pomerančového- a asi 10 dkg cukru.

  • Hela - | 27. 6. 2007 12:24

    Tenhle recept už tady s malou obměnou je jako Vynikající pudinková roláda - bezlepková. Vyzkoušela jsem - je to dobré.

  • barča | 27. 6. 2007 12:14

    To mě zaujalo, hlavně ta rychlost s krémem. Chci vyzkoušet. Jen dotaz na šlehačky, jaký objem používáte 200 nebo 250 ml, nebo je to jedno? Dík

  • Gábina H | 27. 6. 2007 10:15

    Tak musím říct, že krém je rychlovka. Dělala jsem ho v neděli, když jsme jeli nečekaně na návštěvu. Mandarinky se trochu rozpadly do krému, ten měl lehce oranžovou barvu. Po počáteční nedůvěře si kamarádi mysleli, že je to z mrkve, ale když ochutnali, hned si přidávali. Je to super recept a hlavně to není moc sladké. Super.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dortový piškot Instantní káva Kompotované mandarinky Pomerančový džus Smetana ke šlehání Vanilkový pudink Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Linecké banánky

Linecké banánky

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Bleskový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact