• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bleskový dort
Napište svůj komentář k receptu

Bleskový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      plechovka kompotované mandarinky
    • 2
      balíček vanilkový pudink Dr.Oetker Créme Olé - bez vaření
    • 1
      ks dortový piškot korpus nebo úiškoty
    • 1
      šálek instantní káva
    • 1
      balení pomerančový džus práškový
    • 1
      ks želatina

Postup přípravy receptu

1
Do dortové formy dáme dortový korpus, resp. naskládáme piškoty, které jsme namáčeli ve studené kávě, korpus polijeme studenou kávou. Do mísy s víkem (musí dobře těsnit)! nalejeme dvě šlehačky, 2 mandarinkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudinky. Základem úspěchu je pudink Créme Olé. Mísu uzavřeme a několikrát s obsahem zatřeseme. Jak dlouho je potřeba třást poznáme velmi rychle sami, protože tekutý obsah se změní na krémový. Krémovou hmotu vylejeme na piškoty a vložíme do chladničky. Mezitím dáme nabobtat želatinu. V cca 1 dcl vody, kterou jsme zahřáli na 85 °C rozpustíme polovinu práškového džusu a vlejeme nabobtnanou želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme chvíli vychladnout a nalejeme na pudinkovou hmotu. Opět dáme do chladničky ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskový chléb

Bleskový chléb

Bleskový letní koláč

Bleskový letní koláč

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamča | 30. 6. 2007 13:44

    Vynikající dort sklidil uspěch,dávám 1 s hvězdičkou

  • Marcela Machotková | 29. 6. 2007 14:20

    Šlehačka a šťáva z kompotu se prostě srazit musí, protože chemie funguje, i když si to nechceme připustit. Myslím, že výsledek dokbrého receptu by měl být nejen rychlý,ale taky poživatelný a vzhledný. Opouštím tuto diskusi, myslím, že tu je spousta jiných povedených receptů. Zkusili jste seznační řezy z velkého plechu? Jedinečné!!!

  • mája | 28. 6. 2007 14:55

    no tak toto stvářeli děti na hodině vaření, výsledek na pohled děsivý,jinak to ušlo, ovšem žádný zázrak

  • Anonym | 28. 6. 2007 14:14

    Prosím, ať napíše někdo, komu se to nesráží jak to přesně dělal. Chci dělat na oslavu.

  • barča | 28. 6. 2007 13:54

    Tak jsem vyzkoušela , šlehačku 200 ml,1 mandarink. kompot (cca 300 g konzerva, v níž je 175 g pevných mandarinek), 1 Ole, trochu cukru. Protřepat asi 5 x a je to. Sice se krém srazil Marcelo, ale když to nahňácáte na piškoty, tak to nevadí. Mě to vyhovuje, udělám zas. Hlavně to bylo celé hotové za pár minut, ale musím konstatovat, že snědené také.

  • Gábina H | 28. 6. 2007 10:28

    Šárko, krém jsem vyzkoušela dle receptu Mandarinkový dezert.

  • NMarta | 28. 6. 2007 09:00

    Stejný recept na krém je i v jiném receptě, tak není problém mít krém vyzkoušený. Já sama tento "rychlokrém" dělám víc jak rok!

  • Šárka Tkáčová | 28. 6. 2007 06:57

    Gábino H , trochu to nechápu.Recept přidán 27.6.2007 a ty jsi vyzkoušela už v neděli , 24.6.2007. Tak mi to ukazuje , že jsi buď autorka receptu , nebo jasnovidec . Pokud jsi autorka , tak zase nechápu tvůj další komentář,že jsi použila jiný poměr surovin než uvádíš v receptu , t.j. 1 šlehačku , 1 kompot ,prosím, trochu nám to vysvětli , ani nevím , jak velké kompoty , je to trochu zmatené , alespoň pro mě. Díky.

  • Zdeňka | 27. 6. 2007 19:49

    Barčo,krém jsem dělala už několikrát,je tady už v receptu Mandarinkový dezert a je to jedno,jestli má šlehačka 200 nebo 250 ml.Je opravdu výborný.

  • Marcela Machotková | 27. 6. 2007 17:25

    Jenom nechápu, jak docílíte toho, že se šlehačka v kompotu nesrazí! Lejete šlehačku do kompotu nebo kompot do šlehačky? Taky bych uvítala přesnější množství kompotu i šlehačky, to přece nemůže být lhostejné. Díky a nezlobte se, že jsem tu za hnidopicha.

  • Gábina H | 27. 6. 2007 12:45

    Já jsem použila jeden mandarinkový kompot+ jednu šlehačku 250ml Rama + vanilkový pudink Olé. Náplň byla vysoká asi 2 cm na korpusu. Našla jsem doma taky kakaový, myslím že by šel taky použít. Vyzkouším příště.

  • *Irena * | 27. 6. 2007 12:39

    Opravdu to vypadá báječně a rychle, vyzkouším s piškoty, mandarinky zkusím dát do krému až po "třesení" krému". Želé dělám z Vitacitu, pudinku-tentokrát pomerančového- a asi 10 dkg cukru.

  • Hela - | 27. 6. 2007 12:24

    Tenhle recept už tady s malou obměnou je jako Vynikající pudinková roláda - bezlepková. Vyzkoušela jsem - je to dobré.

  • barča | 27. 6. 2007 12:14

    To mě zaujalo, hlavně ta rychlost s krémem. Chci vyzkoušet. Jen dotaz na šlehačky, jaký objem používáte 200 nebo 250 ml, nebo je to jedno? Dík

  • Gábina H | 27. 6. 2007 10:15

    Tak musím říct, že krém je rychlovka. Dělala jsem ho v neděli, když jsme jeli nečekaně na návštěvu. Mandarinky se trochu rozpadly do krému, ten měl lehce oranžovou barvu. Po počáteční nedůvěře si kamarádi mysleli, že je to z mrkve, ale když ochutnali, hned si přidávali. Je to super recept a hlavně to není moc sladké. Super.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dortový piškot Instantní káva Kompotované mandarinky Pomerančový džus Smetana ke šlehání Vanilkový pudink Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

114
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
87
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…
80
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
76
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
75
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Bleskový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact