Pokrájet jahody a prosypat v misce cukrem. Vyšlehat šlehačku s lžičkou vanilkového cukru do méně, než polotuha, spíše jako hodně hustou omáčku. Sněhové pusinky rukama rozlámeme na menší kousky, které společně se 2/3 jahod vmícháme do šlehačky. Směs nandáme i s kopečkem do širokých sektových sklenek a na kopeček dáme ještě trochu jahod i se vzniklou šťávičkou.
2
Vypadá to efektně a výborně to chutná a hlavně, je to rychlé. Ovoce lze jistě obměnit i za borůvky, maliny, ale jahody a šlehačka, to je ta správná kombinace.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di -
|25. 1. 2009 19:00
Před chvílí jsme to viděla na TV Paprika. Nigella ty jahody ještě trochu pokapala balzamikovým octem, prý to zvýrazní chuť. Řekla jsem si, že to musím někdy vyzkoušet.
Šárka Golíková
|25. 1. 2009 13:31
Já jsem to už dělala loni v létě,protože jsem to viděla dělat na Spektrumu u Jaemiho a manžel u toho slintal.