anglická slanina
na 2-3 porce dávám hrst slaniny, hrst ořechů
Postup přípravy receptu
1
Dáme vařit těstoviny. Zatímco se vaří, anglickou slaninu nakrájenou na kostičky vypečeme na pánvičce, aby slanina pustila tuk a kostičky bylo opečené do zlatova. Hotové těstoviny scedíme, vrátíme do hrnce, nasypeme na ně slaninu s troškou tuku (ne vším, byly by moc mastné) a promícháme, aby se neslepily. Hned přidáme nastrouhanou nivu a ořechy a mícháme, až se teplem niva rozpustí, spojí s ořechy a rovnoměrně obalí těstoviny, pak ihned dáme na talíře a podáváme. Tento recept vznikl v okamžiku "vyjedené lednice" :)) a kombinace nám zachutnala a nyní jsou tyto těstoviny u nás v oblibě na stole i když je nakoupeno a lednice plná.
Tedy překvapuje mne hodnocení "4". Dělám tak 2x do měsíce a je to rychlé a fakt dobré jídlo....
Simča Sládková
|13. 5. 2010 20:55
Kombinace těstovin, sýra a ořechů je naprosto perfektní, jen jsem ořechů nastrouhala jen půlkau a tu druhou jsem nasekala na hrubo a hotové jídlo na talíři jimi posypala - jak je patrné z obrázku :-). Více mi to chutná, když ořechy křupou...
Monika Krausova
|23. 8. 2008 04:11
uzasny
Hanka
|13. 9. 2007 17:04
No až na tu anglickou slaninu to může být výborné, holt česká kuchařka se nezapře :-)
kacatko-hu
|21. 7. 2007 10:28
Ja se teda musim priznat, ze u me "prazdna lednice" znamena opravdu PRAZDNA lednice, tudiz tam urcite nenajdu nivu ani slaninu :-), ale utikam do kramu na koupit a vyzkousim, ta kombinace i s cesnekem vypada lakave :-)
NINA
|23. 2. 2007 09:35
nooo to zni velmi lakave, asi se do nic o vikendu pustim. U nas doma jsou těstoviny na prvním místě z jídla. Zkusim to se špagetama, snad to bude jedle... Dík za nápad :-)
Zuzka a Zbyněk
|7. 2. 2007 19:11
už si dělame,jsme zvědavý!Naše lednice je také prázdna
Ruda Trojan
|29. 10. 2006 09:35
Jdeme to zkusit - díky!
Jaroslava Oumarová
|23. 3. 2006 14:12
Špagetko, nezoufejte. Vaření se zlepšuje s praxí. Tedy, čím víc budete vařit, tím lepších výsledků budete dosahovat:-))Vydržať!!!
špagetka
|23. 3. 2006 14:02
Je to výborné,ikdyž jsem tam dala jiný sýr než nivu a dala jsem tam hodně hodně olivového oleje.Bylo by to ještě lepší kdybych uměla lépe vařit!
muchomůrka
|21. 1. 2006 00:22
já do toho dávám ještě hodně prolisovaného česneku,olivový olej a hrst na drobno nasekané čerstvé bazalky-to je pak to pravé ořechové italské PESTO
Vlasta
|25. 10. 2005 11:39
U nás se to nesetkalo s úspěchem, moji dva chlapi prohlásili ať už to nikdy nedělám i já jsem od toho čekala více vzhledem i použitým ingrediencím.
Štěpulka
|12. 10. 2005 10:53
Zrovna brouzdám po receptech, nevím, co budu večer vařit a na to to jsem si udělala chuť už teď!
Magda
|3. 5. 2005 10:13
Stručně - jednoduché, rychlé ale výborné ! Děkuji za prima nápad.