• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bleskové švestkové lívance
Napište svůj komentář k receptu

Bleskové švestkové lívance

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskové švestkové lívance
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks skořicový cukr nebo vanilkový
    • sůl - špetka
    • 250
      g polohrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g švestky - vypeckované, drobně pokrájené
    • olej na smažení
  • Dle chuti na dozdobení
    • švestková povidla
    • skořicový cukr
    • šlehačka nebo zakysaná smetana
    • měkký tvaroh slazený ......

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, vejce, skořicového cukru, soli, rumu, mouky smíchané s práškem do pečiva umícháme hladké středně husté těstíčko, do kterého vmícháme pokrájené švestky. Do lívanečníku nebo na pánev s rozpáleným olejem dáváme lžící (naběračkou) těsto a pečeme z obou stran dozlatova. Hotové lívanečky odkládáme na ubrousek.
2
Dle chuti ještě teplé lívanečky dozdobíme a podáváme. Jíst se dají pochopitelně i vychladlé.
3
Rum je v těstě proto, aby lívanečky nesály tolik tuku. Při smažení se alkohol ztratí, takže bez obav můžeme servírovat i dětem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 19. 10. 2016 18:42

    Snad moje první lívance a jsem naprosto unesená :-) bez droždí a rychlé!!! Jen jich tedy u nás bylo 10, takže jsem pak dělala ještě další dávku :-D Ale výborný ;) :-)

  • Míša | 10. 8. 2015 12:22

    Senzační <:-) a mazala jsem povidlama :-P

  • Večeřová | 19. 1. 2014 19:05

    Výborné, a kdyby se víc osladily, daly by se jíst samotné. Švestky mám ve vlastní šťávě a jsou dost nakyslé.

  • Daniela | 30. 9. 2013 20:08

    Lívance jsou perfektní a bleskové jak je napsáno. Také bleskově zmizly a stačila nám na ně zakysanka s cukrem, mňam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Měkký tvaroh Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořicový cukr Šlehačka Sůl Švestková povidla Švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Makovec

Makovec

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

77
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
38
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
33
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
26
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskový fazolový salát
Bleskový fazolový salát
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
  • Recepty.cz
  • Bleskové švestkové lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact