• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bleskové švestkové lívance
Napište svůj komentář k receptu

Bleskové švestkové lívance

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskové švestkové lívance
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks skořicový cukr nebo vanilkový
    • sůl - špetka
    • 250
      g polohrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g švestky - vypeckované, drobně pokrájené
    • olej na smažení
  • Dle chuti na dozdobení
    • švestková povidla
    • skořicový cukr
    • šlehačka nebo zakysaná smetana
    • měkký tvaroh slazený ......

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, vejce, skořicového cukru, soli, rumu, mouky smíchané s práškem do pečiva umícháme hladké středně husté těstíčko, do kterého vmícháme pokrájené švestky. Do lívanečníku nebo na pánev s rozpáleným olejem dáváme lžící (naběračkou) těsto a pečeme z obou stran dozlatova. Hotové lívanečky odkládáme na ubrousek.
2
Dle chuti ještě teplé lívanečky dozdobíme a podáváme. Jíst se dají pochopitelně i vychladlé.
3
Rum je v těstě proto, aby lívanečky nesály tolik tuku. Při smažení se alkohol ztratí, takže bez obav můžeme servírovat i dětem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 19. 10. 2016 18:42

    Snad moje první lívance a jsem naprosto unesená :-) bez droždí a rychlé!!! Jen jich tedy u nás bylo 10, takže jsem pak dělala ještě další dávku :-D Ale výborný ;) :-)

  • Míša | 10. 8. 2015 12:22

    Senzační <:-) a mazala jsem povidlama :-P

  • Večeřová | 19. 1. 2014 19:05

    Výborné, a kdyby se víc osladily, daly by se jíst samotné. Švestky mám ve vlastní šťávě a jsou dost nakyslé.

  • Daniela | 30. 9. 2013 20:08

    Lívance jsou perfektní a bleskové jak je napsáno. Také bleskově zmizly a stačila nám na ně zakysanka s cukrem, mňam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Měkký tvaroh Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořicový cukr Šlehačka Sůl Švestková povidla Švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

110
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
92
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
64
Dýňová tortila
Dýňová tortila
52
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
48
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy herečka Sofía Vergara (52): Nestydatá koupel rovnou na ulici!

Sexy herečka Sofía Vergara (52): Nestydatá koupel rovnou na ulici!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskový fazolový salát
Bleskový fazolový salát
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
  • Recepty.cz
  • Bleskové švestkové lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact