• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bleskové švestkové lívance
Napište svůj komentář k receptu

Bleskové švestkové lívance

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskové švestkové lívance
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks skořicový cukr nebo vanilkový
    • sůl - špetka
    • 250
      g polohrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g švestky - vypeckované, drobně pokrájené
    • olej na smažení
  • Dle chuti na dozdobení
    • švestková povidla
    • skořicový cukr
    • šlehačka nebo zakysaná smetana
    • měkký tvaroh slazený ......

Postup přípravy receptu

1
Z mléka, vejce, skořicového cukru, soli, rumu, mouky smíchané s práškem do pečiva umícháme hladké středně husté těstíčko, do kterého vmícháme pokrájené švestky. Do lívanečníku nebo na pánev s rozpáleným olejem dáváme lžící (naběračkou) těsto a pečeme z obou stran dozlatova. Hotové lívanečky odkládáme na ubrousek.
2
Dle chuti ještě teplé lívanečky dozdobíme a podáváme. Jíst se dají pochopitelně i vychladlé.
3
Rum je v těstě proto, aby lívanečky nesály tolik tuku. Při smažení se alkohol ztratí, takže bez obav můžeme servírovat i dětem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 19. 10. 2016 18:42

    Snad moje první lívance a jsem naprosto unesená :-) bez droždí a rychlé!!! Jen jich tedy u nás bylo 10, takže jsem pak dělala ještě další dávku :-D Ale výborný ;) :-)

  • Míša | 10. 8. 2015 12:22

    Senzační <:-) a mazala jsem povidlama :-P

  • Večeřová | 19. 1. 2014 19:05

    Výborné, a kdyby se víc osladily, daly by se jíst samotné. Švestky mám ve vlastní šťávě a jsou dost nakyslé.

  • Daniela | 30. 9. 2013 20:08

    Lívance jsou perfektní a bleskové jak je napsáno. Také bleskově zmizly a stačila nám na ně zakysanka s cukrem, mňam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Měkký tvaroh Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořicový cukr Šlehačka Sůl Švestková povidla Švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečený losos

Pečený losos

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Malinovo-jahodové muffiny

Malinovo-jahodové muffiny

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

140
Dýňová tortila
Dýňová tortila
122
Máslové řízky
Máslové řízky
111
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskový fazolový salát
Bleskový fazolový salát
Bleskový chléb
Bleskový chléb
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
  • Recepty.cz
  • Bleskové švestkové lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact