• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Napište svůj komentář k receptu

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Recepty z těstovin bývají rychlé a tento není výjimkou. Dokonce je ještě rychlejší. Pokud si chcete opravdu pochutnat, určitě nepodceňujte kvalitu jednotlivých surovin - těstoviny použijte nejlépe čerstvé, rajčata co nejsladší a samozřejmě i kvalitní sýry. A z bazalky odtrhněte ty nejmenší lístky, které chutnají nejlépe.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g špagety v suchém stavu
    • 800
      g cherry rajčátka
    • 2
      ks burrata
    • 1
      stroužek česnek velký
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • parmazán na posypání
    • bazalka čerstvé lístky

Postup přípravy receptu

1
V pánvi rozehřejte olej, přidejte omytá rajčátka a oloupaný česnek. Pozvolna orestujte, aby rajčátka změkla, a dávejte pozor, aby česnek nezhnědnul, jinak by byl hořký.
2
Špagety uvařte dle návodu. Slijte je a část vody, ve které se špagety vařily, nechte bokem (bude se vám hodit na případné rozředění omáčky).

RADA: 5 skvělých způsobů, jak můžete využít vodu z těstovin

3
Opečená rajčátka spolu s česnekem přendejte do mixéru, přidejte burraty, sůl, pepř a rozmixujte.
4
Promíchejte uvařené špagety spolu s omáčkou. Před podáváním ozdobte hoblinkami parmazánu a lístky bazalky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety
Vaření Restování Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Burrata Česnek Cherry rajčátka Olej Parmazán Pepř mletý Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Houbové ragú

Houbové ragú

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

223
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
107
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
62
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
60
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
51
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Něrgešová bojující s rakovinou mozku: První slova a fotka!

Něrgešová bojující s rakovinou mozku: První slova a fotka!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Další doporučené recepty:

Blesková zeleninová polévka
Blesková zeleninová polévka
Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
Bleskové sýrovo-ořechové těstoviny
Bleskové švestkové lívance
Bleskové švestkové lívance
Bleskový fazolový salát
Bleskový fazolový salát
Bleskový chléb
Bleskový chléb
  • Recepty.cz
  • Bleskové špagety s rajčaty a burratou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact