• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Blesková třešňová bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Blesková třešňová bublanina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 46
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blesková třešňová bublanina
Blesková třešňová bublanina
Blesková třešňová bublanina
Blesková třešňová bublanina
Blesková třešňová bublanina
Blesková třešňová bublanina
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 4
      lžíce voda
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • tuk
    • třešně
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem a postupně přidáváme také vodu. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (nebo menší plech), poklademe vypeckovanými třešněmi a dáme péct do předehřáté trouby. Upečený moučník pocukrujeme.

RADA: Nejlepší recepty na bublaninu, které využijete celé léto

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový závin

Třešňový závin

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Káťa 1 | 9. 3. 2014 12:24

    Je to super díky moc ;)

  • Nikola | 17. 7. 2013 11:29

    vynikající!!:33 :-*

  • pepibubu | 13. 8. 2012 14:03

    Zrovna nadšení jsme nebyli, jako snědlo se, ale opakovat asi nebudu, máme lepší recepty.

  • Mimiska1 | 12. 8. 2012 21:22

    Výborné vláčné těstíčko. Jen nezapomenout osladit to ovoce :-)

  • misulekr | 11. 7. 2012 07:37

    Těsto je vláčné, ale na bublaninu se nehodí, spíš na nějaký dort, nechutná jako typická bublanina

  • hankahof | 9. 6. 2012 20:32

    Výborná, jednoduchá, rychlá :-) Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 175C a za 20 minut byla hotová. A plech už je skoro prázdný :-D Dávám 1*

  • susann | 8. 6. 2012 18:39

    naprosto uzasna bublanina, rozpliva se na jazyku. Zvolila jsem nadrobno nakrajene jahody a je fantasticka!!!

  • susann | 8. 6. 2012 18:39

    naprosto uzasna bublanina, rozpliva se na jazyku. Zvolila jsem nadrobno nakrajene jahody a je fantasticka!!!

  • JarkaKr | 14. 1. 2012 20:10

    Skvělý recept, dala jsem na těsto švestky a maliny a ještě ani nevychladla, půl plechu je pryč. Pekla jsem v plynové troubě na 4 35 minut, sice nezhnědla, ale na chuti to neubírá.

  • luckalisicka | 16. 9. 2011 15:56

    to je dobrutka mnnnnnaaaammmmm :-X

  • klara | 21. 8. 2011 19:37

    toi je pravda ja to budu skouset po prvi a nevym jak dlouho to mam nechat porat te mi pls <:-)

  • klara | 21. 8. 2011 19:37

    toi je pravda ja to budu skouset po prvi a nevym jak dlouho to mam nechat porat te mi pls <:-)

  • katka | 13. 8. 2011 14:50

    jak dlouho a na kolik stupňů se to peče??

  • Jana | 28. 6. 2011 21:06

    nepsala jste tu prosím o bezlepkové verzi? O:-)

  • Mirka | 25. 6. 2011 17:26

    Výborný recept, jsem mile překvapena. Vynikajíí <3

  • Zizu | 25. 6. 2011 17:24

    Ježíši to je mňamka!!! Před chvílí jsem dopekla, ani to pořádně nestačilo vychladnout a půl pekáče v tahu. Rodina se na to seběhla jako sarančata :-[ Fakt výborné...jen jsem nahoru dala drobenku, tu my moc rádi. Díky za vynikající recept :-*

  • Jeremy | 21. 6. 2011 13:56

    po srovnání s bublaninou od maminky mi přišla tahle trochu suchá, ale dobrá

  • jaja.jerry | 20. 6. 2011 15:13

    Výborná

  • anitra | 19. 6. 2011 11:26

    Bublanina je naprosto perfektní, dávám za 1*

  • klára | 19. 6. 2011 11:24

    včera jsem pekla a vásledek mě mile překvapil. opravdu snadné,rychlé a velmi chutné. :-)

  • mirekriox | 18. 6. 2011 13:34

    teď jsem ji dal do trouby z dvojité dáíky-těším se na výsledek :-\

  • Martina | 17. 6. 2011 18:06

    néé nechybí už mě neserte vole furt něco komentujete!!!!! radši drž klapku a koukej se na recept!!!! jak je tam napsanej!!!

  • marcela | 17. 6. 2011 13:11

    Tak jsem ji taky zkusila, ale je to takový průměr. Je docela i dost sladká, tak bych příště dala do těsta méně cukru. A možná bych dala i posypku:-) Ale je to fakt rychlý recept, což oceňuji! ;-)

  • Lucka | 14. 6. 2011 12:08

    udělala jsem práve tedka tuto bublaninu, ale vše jsem smíchala na začátku dohromady (žádně přimíchávání) , vynechala jsem kakao, a dala jsem k těštu pul sáčku kypř.prášku - aby byla pěkně nadýchana. Bublanina je vynikající... pekla jsem jí 24min

  • žaneta | 12. 6. 2011 18:03

    Zrovna jsem dala do trouby tu buchtu vypadá to krásně a jsem zvědavá jak bude chutnat :-)

  • EvaPelclova | 7. 6. 2011 15:47

    Mám vyzkoušenou bublaninku, je vynikající, mně doopravdy chutná...

  • EvaPelclova | 7. 6. 2011 15:46

    tahle ta bublaninka je doopravdy rychlá a vynikající, jen jsem asi neodhadla to kakao, mám ji hnědší, ale to nevadí, i tak je vynikající, mňam, mňam, snad bude manželovi chutnat, bere ji na noční do prácičky... :-D

  • Katka | 4. 4. 2011 18:24

    Právě jsem ji strčila do trouby, tak uvidíme jak to dopadne, nahoru jsem dala švěstičky, tak jsem zvědavá :-)

  • Radim | 26. 2. 2011 09:33

    Zrovna jsem to dal do trouby. Vypadá to pěkně, ale těsta je na plechu zhruba centimetr. Asi by se nic nestalo, kdyby se to udělalo z dvojitý dávky.

  • Simča Sládková | 8. 7. 2008 12:20

    Jo, dělala jsem a ještě jsem to "vylepšila" trochou drobenky. Máme ji moc rádi, takže bublaninu bez drobenky si nějak naumím představit.... A prášek se nedává - nakypří se to právě tím vydatným šleháním.

  • Kryštof Tvrdík | 12. 4. 2008 20:57

    já uý jsem jí dělal dvakrát a myslím že na plechu tomu stačí 30 min na 170 °C

  • Jaroslav | 18. 6. 2007 08:10

    Ty vaše rady jsou sice dobré, ale pak už je to úplně jiná bublanina, než když se dělá přesně podle uvedeného receptu. Bublanin je spousta druhů a jedině vyzkoušením receptu můžete ochutnat jednotlivé druhy. Originální recept snad existuje jen na tradiční vepřový řízek v trojobalu... :-)))

  • Jana Satinská | 13. 6. 2007 19:05

    Ne, prášek do pečiva se tam nedává. Je to velice rychlý a chutný recept. Vpodstatě jde o to, že na jedno vejce se dává 5 dkg cukru, 5 dkg mouky a jedna lžíce vody, takže můžete udělat piškot i bez kakaa s libovolným ovocem do různě velkých forem (koláčové, na plech apod.). Taky je možné udělat dortový korpus, rozkrojit, plnit marmeládou apod. Já šlehám právě celá vejce s cukrem dohromady - je to rychlé a vůbec to kvalitu nemění.

  • Eva | 13. 6. 2007 17:10

    Jo, jo. Lepší je nemíchat celá vejce, ale oddělit žloutek od bílku a našlehaný bílek přidat až poslední. Těsto je potom nadýchanější a jemnější...

  • Máří | 13. 6. 2007 11:11

    Recept znám - prášek se nedává. Já nejdřív vyšlehám bílky s trochou cukru do husté pěny, postupně zašlehám žloutky s vodou a zbytkem cukru, nakonec jen zamíchám mouku. Kakao nedávám. Když mám velká vejce, dávám až 250 g cukru i mouky.

  • Daniela Kočová | 13. 6. 2007 10:00

    A co prášek do pečiva,nechybí v receptu?Díky Nila

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Květen Červen Červenec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Třešně Tuk Vejce Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Afrika řezy

Afrika řezy

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

42
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Máslové řízky
Máslové řízky
17
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
15
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Blesková smaženka
Blesková smaženka
Blesková sýrová omáčka
Blesková sýrová omáčka
Blesková treska pro začátečníky
Blesková treska pro začátečníky
Blesková vajíčková polévka
Blesková vajíčková polévka
Blesková zeleninová polévka
Blesková zeleninová polévka
Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové kuřecí kari s brokolicí
  • Recepty.cz
  • Blesková třešňová bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact