RADA: Nejlepší recepty na bublaninu, které využijete celé léto
vynikající!!:33 :-*
Zrovna nadšení jsme nebyli, jako snědlo se, ale opakovat asi nebudu, máme lepší recepty.
Těsto je vláčné, ale na bublaninu se nehodí, spíš na nějaký dort, nechutná jako typická bublanina
Výborná, jednoduchá, rychlá :-) Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 175C a za 20 minut byla hotová. A plech už je skoro prázdný :-D Dávám 1*
naprosto uzasna bublanina, rozpliva se na jazyku. Zvolila jsem nadrobno nakrajene jahody a je fantasticka!!!
naprosto uzasna bublanina, rozpliva se na jazyku. Zvolila jsem nadrobno nakrajene jahody a je fantasticka!!!
Skvělý recept, dala jsem na těsto švestky a maliny a ještě ani nevychladla, půl plechu je pryč. Pekla jsem v plynové troubě na 4 35 minut, sice nezhnědla, ale na chuti to neubírá.
to je dobrutka mnnnnnaaaammmmm :-X
toi je pravda ja to budu skouset po prvi a nevym jak dlouho to mam nechat porat te mi pls <:-)
toi je pravda ja to budu skouset po prvi a nevym jak dlouho to mam nechat porat te mi pls <:-)
jak dlouho a na kolik stupňů se to peče??
nepsala jste tu prosím o bezlepkové verzi? O:-)
Výborný recept, jsem mile překvapena. Vynikajíí <3
Ježíši to je mňamka!!! Před chvílí jsem dopekla, ani to pořádně nestačilo vychladnout a půl pekáče v tahu. Rodina se na to seběhla jako sarančata :-[ Fakt výborné...jen jsem nahoru dala drobenku, tu my moc rádi. Díky za vynikající recept :-*
po srovnání s bublaninou od maminky mi přišla tahle trochu suchá, ale dobrá
včera jsem pekla a vásledek mě mile překvapil. opravdu snadné,rychlé a velmi chutné. :-)
néé nechybí už mě neserte vole furt něco komentujete!!!!! radši drž klapku a koukej se na recept!!!! jak je tam napsanej!!!
Tak jsem ji taky zkusila, ale je to takový průměr. Je docela i dost sladká, tak bych příště dala do těsta méně cukru. A možná bych dala i posypku:-) Ale je to fakt rychlý recept, což oceňuji! ;-)
udělala jsem práve tedka tuto bublaninu, ale vše jsem smíchala na začátku dohromady (žádně přimíchávání) , vynechala jsem kakao, a dala jsem k těštu pul sáčku kypř.prášku - aby byla pěkně nadýchana. Bublanina je vynikající... pekla jsem jí 24min
Zrovna jsem dala do trouby tu buchtu vypadá to krásně a jsem zvědavá jak bude chutnat :-)
tahle ta bublaninka je doopravdy rychlá a vynikající, jen jsem asi neodhadla to kakao, mám ji hnědší, ale to nevadí, i tak je vynikající, mňam, mňam, snad bude manželovi chutnat, bere ji na noční do prácičky... :-D
Právě jsem ji strčila do trouby, tak uvidíme jak to dopadne, nahoru jsem dala švěstičky, tak jsem zvědavá :-)
Zrovna jsem to dal do trouby. Vypadá to pěkně, ale těsta je na plechu zhruba centimetr. Asi by se nic nestalo, kdyby se to udělalo z dvojitý dávky.
Jo, dělala jsem a ještě jsem to "vylepšila" trochou drobenky. Máme ji moc rádi, takže bublaninu bez drobenky si nějak naumím představit.... A prášek se nedává - nakypří se to právě tím vydatným šleháním.
já uý jsem jí dělal dvakrát a myslím že na plechu tomu stačí 30 min na 170 °C
Ty vaše rady jsou sice dobré, ale pak už je to úplně jiná bublanina, než když se dělá přesně podle uvedeného receptu. Bublanin je spousta druhů a jedině vyzkoušením receptu můžete ochutnat jednotlivé druhy. Originální recept snad existuje jen na tradiční vepřový řízek v trojobalu... :-)))
Ne, prášek do pečiva se tam nedává. Je to velice rychlý a chutný recept. Vpodstatě jde o to, že na jedno vejce se dává 5 dkg cukru, 5 dkg mouky a jedna lžíce vody, takže můžete udělat piškot i bez kakaa s libovolným ovocem do různě velkých forem (koláčové, na plech apod.). Taky je možné udělat dortový korpus, rozkrojit, plnit marmeládou apod. Já šlehám právě celá vejce s cukrem dohromady - je to rychlé a vůbec to kvalitu nemění.
Jo, jo. Lepší je nemíchat celá vejce, ale oddělit žloutek od bílku a našlehaný bílek přidat až poslední. Těsto je potom nadýchanější a jemnější...
Recept znám - prášek se nedává. Já nejdřív vyšlehám bílky s trochou cukru do husté pěny, postupně zašlehám žloutky s vodou a zbytkem cukru, nakonec jen zamíchám mouku. Kakao nedávám. Když mám velká vejce, dávám až 250 g cukru i mouky.
A co prášek do pečiva,nechybí v receptu?Díky Nila