Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem a postupně přidáváme také vodu. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (nebo menší plech), poklademe vypeckovanými třešněmi a dáme péct do předehřáté trouby. Upečený moučník pocukrujeme.
Skvělý recept, dala jsem na těsto švestky a maliny a ještě ani nevychladla, půl plechu je pryč. Pekla jsem v plynové troubě na 4 35 minut, sice nezhnědla, ale na chuti to neubírá.
luckalisicka
|16. 9. 2011 15:56
to je dobrutka mnnnnnaaaammmmm :-X
klara
|21. 8. 2011 19:37
toi je pravda ja to budu skouset po prvi a nevym jak dlouho to mam nechat porat te mi pls <:-)
klara
|21. 8. 2011 19:37
toi je pravda ja to budu skouset po prvi a nevym jak dlouho to mam nechat porat te mi pls <:-)
katka
|13. 8. 2011 14:50
jak dlouho a na kolik stupňů se to peče??
Jana
|28. 6. 2011 21:06
nepsala jste tu prosím o bezlepkové verzi? O:-)
Mirka
|25. 6. 2011 17:26
Výborný recept, jsem mile překvapena. Vynikajíí <3
Zizu
|25. 6. 2011 17:24
Ježíši to je mňamka!!! Před chvílí jsem dopekla, ani to pořádně nestačilo vychladnout a půl pekáče v tahu. Rodina se na to seběhla jako sarančata :-[ Fakt výborné...jen jsem nahoru dala drobenku, tu my moc rádi. Díky za vynikající recept :-*
Jeremy
|21. 6. 2011 13:56
po srovnání s bublaninou od maminky mi přišla tahle trochu suchá, ale dobrá
teď jsem ji dal do trouby z dvojité dáíky-těším se na výsledek :-\
Martina
|17. 6. 2011 18:06
néé nechybí už mě neserte vole furt něco komentujete!!!!! radši drž klapku a koukej se na recept!!!! jak je tam napsanej!!!
marcela
|17. 6. 2011 13:11
Tak jsem ji taky zkusila, ale je to takový průměr. Je docela i dost sladká, tak bych příště dala do těsta méně cukru. A možná bych dala i posypku:-) Ale je to fakt rychlý recept, což oceňuji! ;-)
Lucka
|14. 6. 2011 12:08
udělala jsem práve tedka tuto bublaninu, ale vše jsem smíchala na začátku dohromady (žádně přimíchávání) , vynechala jsem kakao, a dala jsem k těštu pul sáčku kypř.prášku - aby byla pěkně nadýchana. Bublanina je vynikající... pekla jsem jí 24min
žaneta
|12. 6. 2011 18:03
Zrovna jsem dala do trouby tu buchtu vypadá to krásně a jsem zvědavá jak bude chutnat :-)
tahle ta bublaninka je doopravdy rychlá a vynikající, jen jsem asi neodhadla to kakao, mám ji hnědší, ale to nevadí, i tak je vynikající, mňam, mňam, snad bude manželovi chutnat, bere ji na noční do prácičky... :-D
Katka
|4. 4. 2011 18:24
Právě jsem ji strčila do trouby, tak uvidíme jak to dopadne, nahoru jsem dala švěstičky, tak jsem zvědavá :-)
Radim
|26. 2. 2011 09:33
Zrovna jsem to dal do trouby. Vypadá to pěkně, ale těsta je na plechu zhruba centimetr. Asi by se nic nestalo, kdyby se to udělalo z dvojitý dávky.
Simča Sládková
|8. 7. 2008 12:20
Jo, dělala jsem a ještě jsem to "vylepšila" trochou drobenky. Máme ji moc rádi, takže bublaninu bez drobenky si nějak naumím představit.... A prášek se nedává - nakypří se to právě tím vydatným šleháním.
Kryštof Tvrdík
|12. 4. 2008 20:57
já uý jsem jí dělal dvakrát a myslím že na plechu tomu stačí 30 min na 170 °C
Jaroslav
|18. 6. 2007 08:10
Ty vaše rady jsou sice dobré, ale pak už je to úplně jiná bublanina, než když se dělá přesně podle uvedeného receptu. Bublanin je spousta druhů a jedině vyzkoušením receptu můžete ochutnat jednotlivé druhy. Originální recept snad existuje jen na tradiční vepřový řízek v trojobalu... :-)))
Jana Satinská
|13. 6. 2007 19:05
Ne, prášek do pečiva se tam nedává. Je to velice rychlý a chutný recept. Vpodstatě jde o to, že na jedno vejce se dává 5 dkg cukru, 5 dkg mouky a jedna lžíce vody, takže můžete udělat piškot i bez kakaa s libovolným ovocem do různě velkých forem (koláčové, na plech apod.). Taky je možné udělat dortový korpus, rozkrojit, plnit marmeládou apod. Já šlehám právě celá vejce s cukrem dohromady - je to rychlé a vůbec to kvalitu nemění.
Eva
|13. 6. 2007 17:10
Jo, jo. Lepší je nemíchat celá vejce, ale oddělit žloutek od bílku a našlehaný bílek přidat až poslední. Těsto je potom nadýchanější a jemnější...
Máří
|13. 6. 2007 11:11
Recept znám - prášek se nedává. Já nejdřív vyšlehám bílky s trochou cukru do husté pěny, postupně zašlehám žloutky s vodou a zbytkem cukru, nakonec jen zamíchám mouku. Kakao nedávám. Když mám velká vejce, dávám až 250 g cukru i mouky.