• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Blesková třešňová bublanina
Napište svůj komentář k receptu

Blesková třešňová bublanina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 46
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blesková třešňová bublanina
Blesková třešňová bublanina
Blesková třešňová bublanina
Blesková třešňová bublanina
Blesková třešňová bublanina
Blesková třešňová bublanina
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 4
      lžíce voda
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • tuk
    • třešně
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem a postupně přidáváme také vodu. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (nebo menší plech), poklademe vypeckovanými třešněmi a dáme péct do předehřáté trouby. Upečený moučník pocukrujeme.

RADA: Nejlepší recepty na bublaninu, které využijete celé léto

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový závin

Třešňový závin

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Káťa 1 | 9. 3. 2014 12:24

    Je to super díky moc ;)

  • Nikola | 17. 7. 2013 11:29

    vynikající!!:33 :-*

  • pepibubu | 13. 8. 2012 14:03

    Zrovna nadšení jsme nebyli, jako snědlo se, ale opakovat asi nebudu, máme lepší recepty.

  • Mimiska1 | 12. 8. 2012 21:22

    Výborné vláčné těstíčko. Jen nezapomenout osladit to ovoce :-)

  • misulekr | 11. 7. 2012 07:37

    Těsto je vláčné, ale na bublaninu se nehodí, spíš na nějaký dort, nechutná jako typická bublanina

  • hankahof | 9. 6. 2012 20:32

    Výborná, jednoduchá, rychlá :-) Pekla jsem v horkovzdušné troubě na 175C a za 20 minut byla hotová. A plech už je skoro prázdný :-D Dávám 1*

  • susann | 8. 6. 2012 18:39

    naprosto uzasna bublanina, rozpliva se na jazyku. Zvolila jsem nadrobno nakrajene jahody a je fantasticka!!!

  • susann | 8. 6. 2012 18:39

    naprosto uzasna bublanina, rozpliva se na jazyku. Zvolila jsem nadrobno nakrajene jahody a je fantasticka!!!

  • JarkaKr | 14. 1. 2012 20:10

    Skvělý recept, dala jsem na těsto švestky a maliny a ještě ani nevychladla, půl plechu je pryč. Pekla jsem v plynové troubě na 4 35 minut, sice nezhnědla, ale na chuti to neubírá.

  • luckalisicka | 16. 9. 2011 15:56

    to je dobrutka mnnnnnaaaammmmm :-X

  • klara | 21. 8. 2011 19:37

    toi je pravda ja to budu skouset po prvi a nevym jak dlouho to mam nechat porat te mi pls <:-)

  • klara | 21. 8. 2011 19:37

    toi je pravda ja to budu skouset po prvi a nevym jak dlouho to mam nechat porat te mi pls <:-)

  • katka | 13. 8. 2011 14:50

    jak dlouho a na kolik stupňů se to peče??

  • Jana | 28. 6. 2011 21:06

    nepsala jste tu prosím o bezlepkové verzi? O:-)

  • Mirka | 25. 6. 2011 17:26

    Výborný recept, jsem mile překvapena. Vynikajíí <3

  • Zizu | 25. 6. 2011 17:24

    Ježíši to je mňamka!!! Před chvílí jsem dopekla, ani to pořádně nestačilo vychladnout a půl pekáče v tahu. Rodina se na to seběhla jako sarančata :-[ Fakt výborné...jen jsem nahoru dala drobenku, tu my moc rádi. Díky za vynikající recept :-*

  • Jeremy | 21. 6. 2011 13:56

    po srovnání s bublaninou od maminky mi přišla tahle trochu suchá, ale dobrá

  • jaja.jerry | 20. 6. 2011 15:13

    Výborná

  • anitra | 19. 6. 2011 11:26

    Bublanina je naprosto perfektní, dávám za 1*

  • klára | 19. 6. 2011 11:24

    včera jsem pekla a vásledek mě mile překvapil. opravdu snadné,rychlé a velmi chutné. :-)

  • mirekriox | 18. 6. 2011 13:34

    teď jsem ji dal do trouby z dvojité dáíky-těším se na výsledek :-\

  • Martina | 17. 6. 2011 18:06

    néé nechybí už mě neserte vole furt něco komentujete!!!!! radši drž klapku a koukej se na recept!!!! jak je tam napsanej!!!

  • marcela | 17. 6. 2011 13:11

    Tak jsem ji taky zkusila, ale je to takový průměr. Je docela i dost sladká, tak bych příště dala do těsta méně cukru. A možná bych dala i posypku:-) Ale je to fakt rychlý recept, což oceňuji! ;-)

  • Lucka | 14. 6. 2011 12:08

    udělala jsem práve tedka tuto bublaninu, ale vše jsem smíchala na začátku dohromady (žádně přimíchávání) , vynechala jsem kakao, a dala jsem k těštu pul sáčku kypř.prášku - aby byla pěkně nadýchana. Bublanina je vynikající... pekla jsem jí 24min

  • žaneta | 12. 6. 2011 18:03

    Zrovna jsem dala do trouby tu buchtu vypadá to krásně a jsem zvědavá jak bude chutnat :-)

  • EvaPelclova | 7. 6. 2011 15:47

    Mám vyzkoušenou bublaninku, je vynikající, mně doopravdy chutná...

  • EvaPelclova | 7. 6. 2011 15:46

    tahle ta bublaninka je doopravdy rychlá a vynikající, jen jsem asi neodhadla to kakao, mám ji hnědší, ale to nevadí, i tak je vynikající, mňam, mňam, snad bude manželovi chutnat, bere ji na noční do prácičky... :-D

  • Katka | 4. 4. 2011 18:24

    Právě jsem ji strčila do trouby, tak uvidíme jak to dopadne, nahoru jsem dala švěstičky, tak jsem zvědavá :-)

  • Radim | 26. 2. 2011 09:33

    Zrovna jsem to dal do trouby. Vypadá to pěkně, ale těsta je na plechu zhruba centimetr. Asi by se nic nestalo, kdyby se to udělalo z dvojitý dávky.

  • Simča Sládková | 8. 7. 2008 12:20

    Jo, dělala jsem a ještě jsem to "vylepšila" trochou drobenky. Máme ji moc rádi, takže bublaninu bez drobenky si nějak naumím představit.... A prášek se nedává - nakypří se to právě tím vydatným šleháním.

  • Kryštof Tvrdík | 12. 4. 2008 20:57

    já uý jsem jí dělal dvakrát a myslím že na plechu tomu stačí 30 min na 170 °C

  • Jaroslav | 18. 6. 2007 08:10

    Ty vaše rady jsou sice dobré, ale pak už je to úplně jiná bublanina, než když se dělá přesně podle uvedeného receptu. Bublanin je spousta druhů a jedině vyzkoušením receptu můžete ochutnat jednotlivé druhy. Originální recept snad existuje jen na tradiční vepřový řízek v trojobalu... :-)))

  • Jana Satinská | 13. 6. 2007 19:05

    Ne, prášek do pečiva se tam nedává. Je to velice rychlý a chutný recept. Vpodstatě jde o to, že na jedno vejce se dává 5 dkg cukru, 5 dkg mouky a jedna lžíce vody, takže můžete udělat piškot i bez kakaa s libovolným ovocem do různě velkých forem (koláčové, na plech apod.). Taky je možné udělat dortový korpus, rozkrojit, plnit marmeládou apod. Já šlehám právě celá vejce s cukrem dohromady - je to rychlé a vůbec to kvalitu nemění.

  • Eva | 13. 6. 2007 17:10

    Jo, jo. Lepší je nemíchat celá vejce, ale oddělit žloutek od bílku a našlehaný bílek přidat až poslední. Těsto je potom nadýchanější a jemnější...

  • Máří | 13. 6. 2007 11:11

    Recept znám - prášek se nedává. Já nejdřív vyšlehám bílky s trochou cukru do husté pěny, postupně zašlehám žloutky s vodou a zbytkem cukru, nakonec jen zamíchám mouku. Kakao nedávám. Když mám velká vejce, dávám až 250 g cukru i mouky.

  • Daniela Kočová | 13. 6. 2007 10:00

    A co prášek do pečiva,nechybí v receptu?Díky Nila

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Květen Červen Červenec Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Třešně Tuk Vejce Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

80
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
25
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Blesková smaženka
Blesková smaženka
Blesková sýrová omáčka
Blesková sýrová omáčka
Blesková treska pro začátečníky
Blesková treska pro začátečníky
Blesková vajíčková polévka
Blesková vajíčková polévka
Blesková zeleninová polévka
Blesková zeleninová polévka
Bleskové kuřecí kari s brokolicí
Bleskové kuřecí kari s brokolicí
  • Recepty.cz
  • Blesková třešňová bublanina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact