• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Napište svůj komentář k receptu

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

autor: Kinka11
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks zelenina Klasické halali ve sklenici - já používám značku Hamé
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks citron
    • 8
      lžíce cukr krupice
    • sůl
    • 1
      lžička olej
    • 3
      balení smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Pokud máte čas, naložte den před vařením kuřecí prsa do halali - kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se chystáte rovnou vařit, tenhle krok vynechte.
2
Druhý den vyjmeme kuřecí prsa z nálevu a necháme okapat. Halali v hrnci přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Když je halali uvařené, rozmixujeme ho dohladka ponorným tyčovým mixérem. Kdo nemá, halali propasíruje přes sítko.
3
Propasírované/rozmixované halali dáme opět vařit a přilijeme všechnu smetanu. Nedoporučuji používat smetanu na vaření - většinou se srazí a vůbec nehoustne. Necháme vařit na mírném ohni.
4
Mezitím si osmažíme kuřecí prsa. Vkládám na teflonovou pánev bez oleje. Většinou se zpočátku dusí ve vlastní šťávě. Počkáme, až se voda vydusí, poté teprve podlijeme olejem a smažíme ze všech stran. Pokud jste měli maso naložené, nedochucujte, pokud jste maso nenaložili, je dobré ho osolit. Maso je nejlepší, když se osmaží opravdu hodně - někdy ho schválně mírně připálím.
5
Nyní dochutíme omáčku, která se nám mezitím vařila. Osladíme cukrem a okyselíme vymačkaným citronem - pozor na pecky. Až budeme spokojení s chutí omáčky, zahustíme ji. Rozmícháme si v hrnečku 2 lžíce hladké mouky a trošku vody. Nalijeme do omáčky a mícháme. Omáčka zhoustne.
6
Teď už jen zbývá nakrájet osmažené maso na plátky a vložit ho do omáčky - je dobré ho nechat chvíli prohřát, chutě se krásně spojí.
7
Nakonec ochutnejte, popřípadě dosolte, doslaďte...
8
Podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme brusinkami. Když se Vám nepovede úplně dokonale omáčku dochutit, brusinky to většinou zachrání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dagmi | 26. 10. 2014 13:36

    to hali má pěkně hnusný nálev, jsem pak nevěděla jak to dochutit protože tam šel furt citít ocet... přidala jsem ke smetaně i mlíko aby to nějak přebilo a cukr..no nakonec to docela šlo..ale přiště bez nálevu a nebo si rovnou koupím kořenovou zeleninu čerstvou...Jinak dobrý a rychly recept

  • NEkuchaříček | 11. 10. 2014 20:11

    Fakt bych chtěl, aby mi v té omáčce taklhe plaval ten brusinkovej džem. Opravdu by mě zajímalo jak chutná jídlo které je z poloviny smetana ! :'(

  • Bela | 22. 9. 2013 16:59

    To teda vůbec není dobrý... halali od hamé je hnus

  • Autorka | 23. 8. 2013 15:12

    Zuzana - Proto jsem taky svíčkovou dala do uvozovek. Z kuřecího se prostě pravá svíčková neudělá :-) Nicméně mě připadá chuť téhle omáčky z halali srovnatelná s babiččinou svíčkovou ze zeleninky ;-)

  • Zuzana | 1. 8. 2013 22:07

    Omáčku z halali dělám taky a docela nám chutná, nazývat jí svíčkovou bych se ale neopovážila, protože chuť svíčkové vůbec nepřipomíná. Koření na svíčkovou a hovězí maso prostě dělá svíčkovou omáčku svíčkovou a nálev z halali je hodně specifický a překyselený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hladká mouka Kuřecí prsa Olej Smetana ke šlehání Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

49
Butter chicken masala
Butter chicken masala
43
Kávovo-ořechová roláda
Kávovo-ořechová roláda
34
Tvarohové řezy trojbarevné
Tvarohové řezy…
32
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
26
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
Blboně
Blboně
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná
Blesková jablečná buchta s polevou -…
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…
  • Recepty.cz
  • Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact