• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Napište svůj komentář k receptu

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

autor: Kinka11
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks zelenina Klasické halali ve sklenici - já používám značku Hamé
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks citron
    • 8
      lžíce cukr krupice
    • sůl
    • 1
      lžička olej
    • 3
      balení smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Pokud máte čas, naložte den před vařením kuřecí prsa do halali - kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se chystáte rovnou vařit, tenhle krok vynechte.
2
Druhý den vyjmeme kuřecí prsa z nálevu a necháme okapat. Halali v hrnci přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Když je halali uvařené, rozmixujeme ho dohladka ponorným tyčovým mixérem. Kdo nemá, halali propasíruje přes sítko.
3
Propasírované/rozmixované halali dáme opět vařit a přilijeme všechnu smetanu. Nedoporučuji používat smetanu na vaření - většinou se srazí a vůbec nehoustne. Necháme vařit na mírném ohni.
4
Mezitím si osmažíme kuřecí prsa. Vkládám na teflonovou pánev bez oleje. Většinou se zpočátku dusí ve vlastní šťávě. Počkáme, až se voda vydusí, poté teprve podlijeme olejem a smažíme ze všech stran. Pokud jste měli maso naložené, nedochucujte, pokud jste maso nenaložili, je dobré ho osolit. Maso je nejlepší, když se osmaží opravdu hodně - někdy ho schválně mírně připálím.
5
Nyní dochutíme omáčku, která se nám mezitím vařila. Osladíme cukrem a okyselíme vymačkaným citronem - pozor na pecky. Až budeme spokojení s chutí omáčky, zahustíme ji. Rozmícháme si v hrnečku 2 lžíce hladké mouky a trošku vody. Nalijeme do omáčky a mícháme. Omáčka zhoustne.
6
Teď už jen zbývá nakrájet osmažené maso na plátky a vložit ho do omáčky - je dobré ho nechat chvíli prohřát, chutě se krásně spojí.
7
Nakonec ochutnejte, popřípadě dosolte, doslaďte...
8
Podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme brusinkami. Když se Vám nepovede úplně dokonale omáčku dochutit, brusinky to většinou zachrání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dagmi | 26. 10. 2014 13:36

    to hali má pěkně hnusný nálev, jsem pak nevěděla jak to dochutit protože tam šel furt citít ocet... přidala jsem ke smetaně i mlíko aby to nějak přebilo a cukr..no nakonec to docela šlo..ale přiště bez nálevu a nebo si rovnou koupím kořenovou zeleninu čerstvou...Jinak dobrý a rychly recept

  • NEkuchaříček | 11. 10. 2014 20:11

    Fakt bych chtěl, aby mi v té omáčce taklhe plaval ten brusinkovej džem. Opravdu by mě zajímalo jak chutná jídlo které je z poloviny smetana ! :'(

  • Bela | 22. 9. 2013 16:59

    To teda vůbec není dobrý... halali od hamé je hnus

  • Autorka | 23. 8. 2013 15:12

    Zuzana - Proto jsem taky svíčkovou dala do uvozovek. Z kuřecího se prostě pravá svíčková neudělá :-) Nicméně mě připadá chuť téhle omáčky z halali srovnatelná s babiččinou svíčkovou ze zeleninky ;-)

  • Zuzana | 1. 8. 2013 22:07

    Omáčku z halali dělám taky a docela nám chutná, nazývat jí svíčkovou bych se ale neopovážila, protože chuť svíčkové vůbec nepřipomíná. Koření na svíčkovou a hovězí maso prostě dělá svíčkovou omáčku svíčkovou a nálev z halali je hodně specifický a překyselený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hladká mouka Kuřecí prsa Olej Smetana ke šlehání Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Banánový koktejl

Banánový koktejl

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře s nádivkou podle Zdeňka…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

95
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
83
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
79
Pizza se špenátem, slaninou a vejcem
Pizza se špenátem,…
54
Klasické lečo
Klasické lečo
38
Filety z lososa s papájou
Filety z lososa s papájou

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Deník Aha! 16.8.2025

Deník Aha! 16.8.2025

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
Blboně
Blboně
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná
Blesková jablečná buchta s polevou -…
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…
  • Recepty.cz
  • Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact