• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Napište svůj komentář k receptu

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

autor: Kinka11
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks zelenina Klasické halali ve sklenici - já používám značku Hamé
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 1
      ks citron
    • 8
      lžíce cukr krupice
    • sůl
    • 1
      lžička olej
    • 3
      balení smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Pokud máte čas, naložte den před vařením kuřecí prsa do halali - kuřecí prsa vložíme do hrnce a zalijeme halali i s nálevem. Pokud se chystáte rovnou vařit, tenhle krok vynechte.
2
Druhý den vyjmeme kuřecí prsa z nálevu a necháme okapat. Halali v hrnci přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Když je halali uvařené, rozmixujeme ho dohladka ponorným tyčovým mixérem. Kdo nemá, halali propasíruje přes sítko.
3
Propasírované/rozmixované halali dáme opět vařit a přilijeme všechnu smetanu. Nedoporučuji používat smetanu na vaření - většinou se srazí a vůbec nehoustne. Necháme vařit na mírném ohni.
4
Mezitím si osmažíme kuřecí prsa. Vkládám na teflonovou pánev bez oleje. Většinou se zpočátku dusí ve vlastní šťávě. Počkáme, až se voda vydusí, poté teprve podlijeme olejem a smažíme ze všech stran. Pokud jste měli maso naložené, nedochucujte, pokud jste maso nenaložili, je dobré ho osolit. Maso je nejlepší, když se osmaží opravdu hodně - někdy ho schválně mírně připálím.
5
Nyní dochutíme omáčku, která se nám mezitím vařila. Osladíme cukrem a okyselíme vymačkaným citronem - pozor na pecky. Až budeme spokojení s chutí omáčky, zahustíme ji. Rozmícháme si v hrnečku 2 lžíce hladké mouky a trošku vody. Nalijeme do omáčky a mícháme. Omáčka zhoustne.
6
Teď už jen zbývá nakrájet osmažené maso na plátky a vložit ho do omáčky - je dobré ho nechat chvíli prohřát, chutě se krásně spojí.
7
Nakonec ochutnejte, popřípadě dosolte, doslaďte...
8
Podáváme s houskovým knedlíkem a zdobíme brusinkami. Když se Vám nepovede úplně dokonale omáčku dochutit, brusinky to většinou zachrání.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dagmi | 26. 10. 2014 13:36

    to hali má pěkně hnusný nálev, jsem pak nevěděla jak to dochutit protože tam šel furt citít ocet... přidala jsem ke smetaně i mlíko aby to nějak přebilo a cukr..no nakonec to docela šlo..ale přiště bez nálevu a nebo si rovnou koupím kořenovou zeleninu čerstvou...Jinak dobrý a rychly recept

  • NEkuchaříček | 11. 10. 2014 20:11

    Fakt bych chtěl, aby mi v té omáčce taklhe plaval ten brusinkovej džem. Opravdu by mě zajímalo jak chutná jídlo které je z poloviny smetana ! :'(

  • Bela | 22. 9. 2013 16:59

    To teda vůbec není dobrý... halali od hamé je hnus

  • Autorka | 23. 8. 2013 15:12

    Zuzana - Proto jsem taky svíčkovou dala do uvozovek. Z kuřecího se prostě pravá svíčková neudělá :-) Nicméně mě připadá chuť téhle omáčky z halali srovnatelná s babiččinou svíčkovou ze zeleninky ;-)

  • Zuzana | 1. 8. 2013 22:07

    Omáčku z halali dělám taky a docela nám chutná, nazývat jí svíčkovou bych se ale neopovážila, protože chuť svíčkové vůbec nepřipomíná. Koření na svíčkovou a hovězí maso prostě dělá svíčkovou omáčku svíčkovou a nálev z halali je hodně specifický a překyselený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hladká mouka Kuřecí prsa Olej Smetana ke šlehání Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
25
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
19
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
Blboně
Blboně
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná
Blesková jablečná buchta s polevou -…
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…
  • Recepty.cz
  • Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact