Na oleji osmahneme hrubě rozsekaný česnek (ne prolisovat), přidáme petrželku a chvíli mícháme, přidáme rajčata a vše povaříme do zhoustnutí. Můžeme mírně podlít vodou, ale opravdu mírně.
2
Hotové smícháme s vařenými špagetami a na talíři hustě sypeme strouhaným sýrem (eidam, parmezán...dle chuti).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena Kalachová
|30. 5. 2009 22:30
Dělám omáčku skoro stejně, ale vždy do ní ještě přidám kousky tuňáka...Všem to moc chutná
FINKOVÁ ALŽBĚTA
|29. 1. 2008 18:30
vůbec to nejde
Jana
|3. 7. 2006 12:22
Dříve jsem často dělala směs na špagety jen z cibulky podušené do sklovita na malém množství tuku,pak nakrájený salám třeba šunkový,ale je to dobré i s trvanlivým.Prohřát,zalít kečupem a rajským protlakem,přidat trochu vody,aby směs nebyla příliš hustá a přisypat provensálské koření podle chuti.Povařit 2-3 min a je to.Obvykle už nesolím,salámy bývají slané dost.Sýr navrch na posypání je dobrý.