Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Rybomil Návnada
|20. 5. 2015 08:13
Tento pokrm, většinou značně ošizený se prodává také na různých akcích, fastfůdech, kantýnách. Vzhledem k ceně jejich surovin a ceně práce nekvalifikovaných " kuchařek " bych to viděl na zisky 200% +. Chuťově nic moc, páchne to po přepáleném oleji. Za mě jedině vlastní doma, neošizený, cibulka pěkně proleželá atp. :-[
Frůča
|5. 2. 2011 23:21
tak tak :-)
Eligie Materová
|2. 10. 2010 08:40
Pro Zdenu: Tak mlíčňák ještě existuje v Praze Na Příkopě (zastávka Bílá labuť). Ještě donedávna se tam dokonce dalo dostat i "normální" kakao, ale už se taky pomalu modernizují. Jinak, u nás doma se tomu též říkalo vaječný řízek, v mlíčňáku smaženka. Koupit se ještě různě dá, ale už to není ono.
Jitka Ibermajerová
|6. 9. 2010 18:28
U nás ještě mlíčňák je a smaženky dělají dodnes a jsou výborné. Hned si zítra pro ní zajdu nebo doma udělám :)
Zdena z JM
|13. 1. 2010 13:09
Na tuhle dobrotu jsme za mlada chodívali do "mléčňáku" (tzv. mléčný bar-dnes už samozřejmě neexistuje).Jmenovalo se to vaječný řízek a bylo to moc dobrý.Asi dnes uvařím k večeři a zavzpomínám na mládí.Díky za připomenutí receptu.
Ruda SAZAMA
|13. 1. 2010 12:11
To dělávala moje babička a bylo to rychlé a výborné. Nazývali jsme to vaječnice. Chléb se opekl v topinkovači a pomazal hořčicí. Na vaječnici se dalo pár koleček cibule nebo kyselá okurka...Nikdy nic nezbylo...
Gábina H
|20. 8. 2007 12:45
My tomu říkáme vaječný řízek, je to opravdu rychlovka.
Veronika Č.
|16. 8. 2007 17:01
Je to vynikající a ke všemu je to rychlovka a pochutná si na tom i chlap.Doporučuji, když se vám nechce prostát u plotny celý den.A s tatarkou a rajčátkem jsou také moc dobré.
Tereza J.
|30. 7. 2007 16:19
Pán Peter, máte pravdu, presne na toto sme sa tešili aj u nás doma, problém bol, kto to dostane:)))
Petr Kucín
|30. 7. 2007 15:35
Za mlada, když se smažily řízky nakonec máti sesypala zbytek strouhanky k vajíčku a opekla. Bylo to mnohdy lepší než řízky
George Lynx
|17. 7. 2007 17:10
Vaječná smaženka je výborná večeře nebo svačinka. Kdo si ještě pamatuje mléčné buffety, ví, co mám na mysli. Všechny ingradiece tam byly, kečup, hořčice, cibulka, sterilovaná paprika nebo plátek kyselé okurky. Vše na plátku chleba. Jen to někdy bývalo příliš mastné. V současnosti si to dělám sám. Hodnocení: chuťově = 1, zdravotně = 4.
Adélka
|18. 1. 2007 18:48
tohle znám, to nám dělávala maminka jako malým dětem...:-) vždy na to dala lžicku kečupu, horčice a tatarky, plátek kyselé okurky, plátek rajčátka a šunky a bylo to výtečné!!!
Jana Z
|18. 1. 2007 15:17
Jenže to už je zase úplně něco jiného chuťově.Vejce se strouhankou se při smažení nafoukne, při přendání na chleba zase splaskne a je to mńamka:-))
jitka Mal.
|18. 1. 2007 15:06
Já mám podobný a řekla bych rychlejší recept, hodim 2 vejce na pánev na to přitlačím chléb, smaží se podle toho jak kdo má rád vejce, já mám ráda ne úplně tuhé, přendáme na talíř a pomažu hořčicí a posypu sterilovanou paprikou, dobrota a sytá večeře.
Jana Z
|18. 1. 2007 13:07
Dělávám a mám to strašně moc ráda.Obkládám ještě zeleninou a místo kečupu potírám hořčicí a sypu cibulkou.