• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Blesková smaženka
Napište svůj komentář k receptu

Blesková smaženka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 12
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blesková smaženka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička strouhanka
    • 0,50
      lžička kečup - jemný
    • 50
      g sýr

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozkvedláme, osolíme, přidáme strouhanku a smažíme na rozpáleném oleji.
2
Hotové dáme na chléb, potřeme kečupem a sypeme strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rybomil Návnada | 20. 5. 2015 08:13

    Tento pokrm, většinou značně ošizený se prodává také na různých akcích, fastfůdech, kantýnách. Vzhledem k ceně jejich surovin a ceně práce nekvalifikovaných " kuchařek " bych to viděl na zisky 200% +. Chuťově nic moc, páchne to po přepáleném oleji. Za mě jedině vlastní doma, neošizený, cibulka pěkně proleželá atp. :-[

  • Frůča | 5. 2. 2011 23:21

    tak tak :-)

  • Eligie Materová | 2. 10. 2010 08:40

    Pro Zdenu: Tak mlíčňák ještě existuje v Praze Na Příkopě (zastávka Bílá labuť). Ještě donedávna se tam dokonce dalo dostat i "normální" kakao, ale už se taky pomalu modernizují. Jinak, u nás doma se tomu též říkalo vaječný řízek, v mlíčňáku smaženka. Koupit se ještě různě dá, ale už to není ono.

  • Jitka Ibermajerová | 6. 9. 2010 18:28

    U nás ještě mlíčňák je a smaženky dělají dodnes a jsou výborné. Hned si zítra pro ní zajdu nebo doma udělám :)

  • Zdena z JM | 13. 1. 2010 13:09

    Na tuhle dobrotu jsme za mlada chodívali do "mléčňáku" (tzv. mléčný bar-dnes už samozřejmě neexistuje).Jmenovalo se to vaječný řízek a bylo to moc dobrý.Asi dnes uvařím k večeři a zavzpomínám na mládí.Díky za připomenutí receptu.

  • Ruda SAZAMA | 13. 1. 2010 12:11

    To dělávala moje babička a bylo to rychlé a výborné. Nazývali jsme to vaječnice. Chléb se opekl v topinkovači a pomazal hořčicí. Na vaječnici se dalo pár koleček cibule nebo kyselá okurka...Nikdy nic nezbylo...

  • Gábina H | 20. 8. 2007 12:45

    My tomu říkáme vaječný řízek, je to opravdu rychlovka.

  • Veronika Č. | 16. 8. 2007 17:01

    Je to vynikající a ke všemu je to rychlovka a pochutná si na tom i chlap.Doporučuji, když se vám nechce prostát u plotny celý den.A s tatarkou a rajčátkem jsou také moc dobré.

  • Tereza J. | 30. 7. 2007 16:19

    Pán Peter, máte pravdu, presne na toto sme sa tešili aj u nás doma, problém bol, kto to dostane:)))

  • Petr Kucín | 30. 7. 2007 15:35

    Za mlada, když se smažily řízky nakonec máti sesypala zbytek strouhanky k vajíčku a opekla. Bylo to mnohdy lepší než řízky

  • George Lynx | 17. 7. 2007 17:10

    Vaječná smaženka je výborná večeře nebo svačinka. Kdo si ještě pamatuje mléčné buffety, ví, co mám na mysli. Všechny ingradiece tam byly, kečup, hořčice, cibulka, sterilovaná paprika nebo plátek kyselé okurky. Vše na plátku chleba. Jen to někdy bývalo příliš mastné. V současnosti si to dělám sám. Hodnocení: chuťově = 1, zdravotně = 4.

  • Adélka | 18. 1. 2007 18:48

    tohle znám, to nám dělávala maminka jako malým dětem...:-) vždy na to dala lžicku kečupu, horčice a tatarky, plátek kyselé okurky, plátek rajčátka a šunky a bylo to výtečné!!!

  • Jana Z | 18. 1. 2007 15:17

    Jenže to už je zase úplně něco jiného chuťově.Vejce se strouhankou se při smažení nafoukne, při přendání na chleba zase splaskne a je to mńamka:-))

  • jitka Mal. | 18. 1. 2007 15:06

    Já mám podobný a řekla bych rychlejší recept, hodim 2 vejce na pánev na to přitlačím chléb, smaží se podle toho jak kdo má rád vejce, já mám ráda ne úplně tuhé, přendáme na talíř a pomažu hořčicí a posypu sterilovanou paprikou, dobrota a sytá večeře.

  • Jana Z | 18. 1. 2007 13:07

    Dělávám a mám to strašně moc ráda.Obkládám ještě zeleninou a místo kečupu potírám hořčicí a sypu cibulkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané štrůdly a rolády
Pokrmy Chuťovky Z vajec Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kečup - jemný Rostlinný olej Strouhanka Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

prejt

prejt

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

65
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
61
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
45
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
21
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Buřtguláš podle časopisu…
21
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hradní pán ze Zrádců v nečekané roli: Vojta Kotek farmářem!

Hradní pán ze Zrádců v nečekané roli: Vojta Kotek farmářem!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Blesková roláda s pudinkem
Blesková roláda s pudinkem
Blesková rybí polévka
Blesková rybí polévka
Blesková rýže kari podle Lidušky
Blesková rýže kari podle Lidušky
Blesková sýrová omáčka
Blesková sýrová omáčka
Blesková treska pro začátečníky
Blesková treska pro začátečníky
Blesková třešňová bublanina
Blesková třešňová bublanina
  • Recepty.cz
  • Blesková smaženka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact