Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10 minut - dorůžova. Pozor, nesmíme vysušit, aby se při rolování nedrobila. Během pečení si uvaříme pudink dle návodu.
2
Hotovou roládu vyndáme z trouby, opatrně z ní sejmeme pečící papír a potřeme horkým pudinkem. Nenecháváme vychladnout ani roládu, ani pudink. Po natření zarolujeme, necháme vychladnout, aby pudink zatuhl, pak pocukrujeme a nakrájíme na cca centimetrové plátky. Ozdobit můžeme i šlehačkou nebo kopečkem zakysané smetany...
3
* Roládu (ještě horkou) můžeme před nanesením pudinku potřít pikantní marmeládou - rybíz, malina...
4
* Rychlý zákusek pro nečekanou návštěvu nebo když nás honí mlsná. :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tučková
|4. 11. 2016 16:26
Je skvělá. Když budu zase někdy potřebovat pohoštění na poslední chvíli, vím co udělám.
Lucka
|18. 4. 2016 09:01
Včera jsem si vyguglila tuhle roládu a vyzkoušela. Byla výborná!
vaness
|8. 7. 2015 16:07
tak ty si mocná :D píše se tam po vychladnutí :D takže tu šlehačku tam logicky dáš po ztuhnutí :D jde vidět že nevíš o čem je řeč protože roláda se podává za studena takže tu šlehačku tam můžeš nasříkat před podáváním na stůl :) :-*
Pepi
|2. 6. 2015 18:48
Výborná a osvěžující, děkuji za nápad na dobrou rychlovku :-)
Roláda je výborná, jen jsem ji potřela domácí jahodovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Vrch jsem taky potřela šlehačkou a posypala kokosem. Opravdu výborná :-) ;-)
..šlehání neublíží, spíš prospěje, ale sníh se musí vmíchat už ručně a zlehka ...pokud chcete mít jistotu, můžete přidat lžičku prášku do pečiva, dvě lžíce oleje, důležité je nepéct příliš dlouho a roládu nepřesušit, roláda musí zůstat pružná, když na ní přimáčknete prst... není to žádná věda, je to jen obyčejný piškotový plát a jak je vidět, poradila jste si, dokonce i chutnalo a to je důležité ;-)
:-/
|19. 1. 2014 19:17
roláda na fotce vypadá vážně nádherně :-) hend potom co jesem si přečetla recept jsem měla chut to vyskoušet ale výsledek dopadl katastrofálně :'( jela jsem přesně podle receptu ale těsto bylo uplně jako těsto linecké dalo by se s něho vykrajovat :-! nechápu to rolovat se to rozhodně nedalo :'( na tvrdé těsto jsem naléla pudink a nechala to chvíly vychladnout. byla to prostě něco jako buchta s pudinkem . nakonec výsledek byl výbornej po buchtě se jneom zaprášilo ;-) I KDYŽ JSEM TO skoušela po druhé výsledek byl opět stejněj :-D nechápu kde dělám chybu muže to třeba být tím že to dělám šlehačem ?.. vážně to nechápu ALE ASPON mám novej originální recept <3 :-*
Anonymous
|2. 11. 2013 09:52
Velice výborná záležitost. já už jí dělala nejméně dvacetkrát a vždy je super. Ještě teplé těsto na silikonovém válu potřu rybízovou marmeládou a na ní pak dám ještě pudink. Dávám kolem 3-4dcl mléka max., potom se pudink neroztéká. Navrch naliji rozpuštěnou hořkou čokoládu s trochou másla, posypu nasekanýmy oříšky a posypu kokosem a dezert nemá chybu ;)
martiii
|9. 8. 2013 18:52
nepovedlo se, chuť fajn, ale pudink do rolády za mě pro příště zajisté ne, vytéká, nevypadá to pak moc hezky, špatně se mi s tím pracovalo... :-( :-X
Šlapáková
|1. 5. 2013 14:12
Rolujte delší stranu a pudink můžete nechat třeba trochu vychladnout rovnou na roládě před zabalením. Nebo taky můžete dát o trochu méně mléka a pudink pak bude tuhý i vařící. Mnoho štěstí :-)) .
Šlapáková
|1. 5. 2013 14:06
Je blesková :-)) , potřela jsem jí rybízovým jamem, polila vanilkovým pudinkem, pocukrovala. Zrovna tak bleskově i mizí :-)) .
Ivca
|21. 4. 2013 21:48
Dobrý den, děkuji velmi za recept. Piskot vynikající, i když nemám zkušenosti povedl se skvěle, jen se mi roladka nějak špatně balila a pudink hodně vytékal,myslím, že asi je lepší to natírat ne horkým pudinkem,ale spíš teplým až vlažným a nebo to je moji nesikovnosti :-) Můžete mi prosím poradit jestli se začíná točit ta delší strana? Děkuji moc za odpověd
Neměla chybu. Použil jsem čokoládový pudink. Výborná roláda takže dávám 1***. :-)
Richard
|14. 3. 2013 16:22
Nemal som puding, tak som uvaril krupicovu kasu s vanilkovym cukrom a maslom a je to parada. a do cesta som dal kakao takze zvonku je tmavy a plnka je bleda. chuti super
laky
|5. 12. 2012 10:44
já bych roládu nechala na pečícím papíru,potřela jí pidinkem a rolovala bych pomocí toho peč.papíru,moc jsem neutahovala ale pomohla jsem si pravítkem :-[ roládka byla krásně zatočená O:-)
petula
|3. 12. 2012 21:40
peče se na 180c cca 7 minutek piškot je upečený rychle :-))
segse
|6. 5. 2012 21:41
humus :-$
Doušová Eva
|7. 3. 2012 15:13
Dnes jsem jí pekla už podruhé, bo první zmizela jen co vychladla, pudink máme všichni rádi a takhle s roládou by to šlo i jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu třeba se šlehajdou. Určitě budu dělat pravidelně a taky neni asi tak kalorická jako dortíky. Na každý pád díky za nápad!
Renata
|20. 11. 2011 11:10
Puding je lepší natírat vlažnější, jinak vytéká a roláda nejde zamotat. Musím ale říct, že u nás recept moc nezabodoval, žádný zázrak. Chuťově nic moc.
monika
|13. 11. 2011 07:39
tak včera upečeno, opravdu rychlovka! část pudinku jsem si nechala ještě na potření roládky a lehce jsem ji posypala kokosem! ňamina!!! ;-)
Jitka
|11. 10. 2011 18:13
Tohle je důkaz toho, že i primitivní recept může chutnat skvěle, přimlouvám se za tu marmeládu pod pudinkem, výborné! Jitka
Helena
|30. 9. 2011 23:17
Na kolik stupňů se peče? ;-)
Markéta
|25. 9. 2011 21:21
Vážně skvělý recept! Hlavně jednoduchý, rychlý a výborně chutná. Moc děkuji:-)
Laďka
|22. 7. 2011 10:26
Roládu jsem polila pudinkem,posypala skromně borůvkama a zabalila.Po vychlazení je to lahůdka jak od mistra cukráře a to jsem na pečení dost nešikovná.V sobotu jdeme na borůvky znovu ;-) :-D !!!
Lucie Dvořáková
|29. 6. 2011 10:56
Výýýborná, polila jsem čokoládovou polevou Carla a pudink dala karamelový :-P :-* . Až když poleva ztuhla mě napadlo posypat třeba kokosem :-( , tak příště ;-) !
Mína
|19. 5. 2011 15:55
Použila jsem vanilkový pudink a na něj kousky čerstvých jahod. Je výborná !!! Díky za rychlý a dobrý recept !