• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Blesková roláda s pudinkem
Napište svůj komentář k receptu

Blesková roláda s pudinkem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blesková roláda s pudinkem
Blesková roláda s pudinkem
Blesková roláda s pudinkem
Blesková roláda s pudinkem
Blesková roláda s pudinkem
Blesková roláda s pudinkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Roláda-těsto
    • 5
      ks vejce
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • pečící papír
  • Pudinková náplň
    • 1
      ks puding Dr. Oetker - příchuť dle vaší chuti
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 400
      ml mléko
    • moučkový cukr na posypání
    • pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10 minut - dorůžova. Pozor, nesmíme vysušit, aby se při rolování nedrobila. Během pečení si uvaříme pudink dle návodu.
2
Hotovou roládu vyndáme z trouby, opatrně z ní sejmeme pečící papír a potřeme horkým pudinkem. Nenecháváme vychladnout ani roládu, ani pudink. Po natření zarolujeme, necháme vychladnout, aby pudink zatuhl, pak pocukrujeme a nakrájíme na cca centimetrové plátky. Ozdobit můžeme i šlehačkou nebo kopečkem zakysané smetany...
3
* Roládu (ještě horkou) můžeme před nanesením pudinku potřít pikantní marmeládou - rybíz, malina...
4
* Rychlý zákusek pro nečekanou návštěvu nebo když nás honí mlsná. :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roláda BLESKOVÁ

Roláda BLESKOVÁ

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tučková | 4. 11. 2016 16:26

    Je skvělá. Když budu zase někdy potřebovat pohoštění na poslední chvíli, vím co udělám.

  • Lucka | 18. 4. 2016 09:01

    Včera jsem si vyguglila tuhle roládu a vyzkoušela. Byla výborná!

  • vaness | 8. 7. 2015 16:07

    tak ty si mocná :D píše se tam po vychladnutí :D takže tu šlehačku tam logicky dáš po ztuhnutí :D jde vidět že nevíš o čem je řeč protože roláda se podává za studena takže tu šlehačku tam můžeš nasříkat před podáváním na stůl :) :-*

  • Pepi | 2. 6. 2015 18:48

    Výborná a osvěžující, děkuji za nápad na dobrou rychlovku :-)

  • goldie22007 | 30. 1. 2015 14:51

    Roláda je dobrá, doporučuji dát nějaké kompotované ovoce, je to výborné. :)

  • Jana | 6. 4. 2014 10:12

    Je výborná.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 3. 2014 17:52

    ...šlehačku? ...já dával puding ;-)

  • Majda | 24. 3. 2014 17:40

    nevím ale na TEPLOU roládu hned dát šlehačku???to se musí roztéci radši nebudu zkoušet. :-\ :-\ :-\ :-\ O:-) O:-) O:-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 3. 2014 17:13

    ...180 stupňů a dorůžova, nepřepéct, i kraje musí zůstat pružné, aby se při rolování nelámala...

  • Lála | 23. 3. 2014 21:12

    Na kolik stupňů se to peče? :-)

  • Janculik | 15. 2. 2014 13:22

    Roláda je výborná, jen jsem ji potřela domácí jahodovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Vrch jsem taky potřela šlehačkou a posypala kokosem. Opravdu výborná :-) ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 1. 2014 19:11

    ..šlehání neublíží, spíš prospěje, ale sníh se musí vmíchat už ručně a zlehka ...pokud chcete mít jistotu, můžete přidat lžičku prášku do pečiva, dvě lžíce oleje, důležité je nepéct příliš dlouho a roládu nepřesušit, roláda musí zůstat pružná, když na ní přimáčknete prst... není to žádná věda, je to jen obyčejný piškotový plát a jak je vidět, poradila jste si, dokonce i chutnalo a to je důležité ;-)

  • :-/ | 19. 1. 2014 19:17

    roláda na fotce vypadá vážně nádherně :-) hend potom co jesem si přečetla recept jsem měla chut to vyskoušet ale výsledek dopadl katastrofálně :'( jela jsem přesně podle receptu ale těsto bylo uplně jako těsto linecké dalo by se s něho vykrajovat :-! nechápu to rolovat se to rozhodně nedalo :'( na tvrdé těsto jsem naléla pudink a nechala to chvíly vychladnout. byla to prostě něco jako buchta s pudinkem . nakonec výsledek byl výbornej po buchtě se jneom zaprášilo ;-) I KDYŽ JSEM TO skoušela po druhé výsledek byl opět stejněj :-D nechápu kde dělám chybu muže to třeba být tím že to dělám šlehačem ?.. vážně to nechápu ALE ASPON mám novej originální recept <3 :-*

  • Anonymous | 2. 11. 2013 09:52

    Velice výborná záležitost. já už jí dělala nejméně dvacetkrát a vždy je super. Ještě teplé těsto na silikonovém válu potřu rybízovou marmeládou a na ní pak dám ještě pudink. Dávám kolem 3-4dcl mléka max., potom se pudink neroztéká. Navrch naliji rozpuštěnou hořkou čokoládu s trochou másla, posypu nasekanýmy oříšky a posypu kokosem a dezert nemá chybu ;)

  • martiii | 9. 8. 2013 18:52

    nepovedlo se, chuť fajn, ale pudink do rolády za mě pro příště zajisté ne, vytéká, nevypadá to pak moc hezky, špatně se mi s tím pracovalo... :-( :-X

  • Šlapáková | 1. 5. 2013 14:12

    Rolujte delší stranu a pudink můžete nechat třeba trochu vychladnout rovnou na roládě před zabalením. Nebo taky můžete dát o trochu méně mléka a pudink pak bude tuhý i vařící. Mnoho štěstí :-)) .

  • Šlapáková | 1. 5. 2013 14:06

    Je blesková :-)) , potřela jsem jí rybízovým jamem, polila vanilkovým pudinkem, pocukrovala. Zrovna tak bleskově i mizí :-)) .

  • Ivca | 21. 4. 2013 21:48

    Dobrý den, děkuji velmi za recept. Piskot vynikající, i když nemám zkušenosti povedl se skvěle, jen se mi roladka nějak špatně balila a pudink hodně vytékal,myslím, že asi je lepší to natírat ne horkým pudinkem,ale spíš teplým až vlažným a nebo to je moji nesikovnosti :-) Můžete mi prosím poradit jestli se začíná točit ta delší strana? Děkuji moc za odpověd

  • ReceptyII.
    ReceptyII. | 13. 4. 2013 13:00

    Neměla chybu. Použil jsem čokoládový pudink. Výborná roláda takže dávám 1***. :-)

  • Richard | 14. 3. 2013 16:22

    Nemal som puding, tak som uvaril krupicovu kasu s vanilkovym cukrom a maslom a je to parada. a do cesta som dal kakao takze zvonku je tmavy a plnka je bleda. chuti super

  • laky | 5. 12. 2012 10:44

    já bych roládu nechala na pečícím papíru,potřela jí pidinkem a rolovala bych pomocí toho peč.papíru,moc jsem neutahovala ale pomohla jsem si pravítkem :-[ roládka byla krásně zatočená O:-)

  • petula | 3. 12. 2012 21:40

    peče se na 180c cca 7 minutek piškot je upečený rychle :-))

  • segse | 6. 5. 2012 21:41

    humus :-$

  • Doušová Eva | 7. 3. 2012 15:13

    Dnes jsem jí pekla už podruhé, bo první zmizela jen co vychladla, pudink máme všichni rádi a takhle s roládou by to šlo i jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu třeba se šlehajdou. Určitě budu dělat pravidelně a taky neni asi tak kalorická jako dortíky. Na každý pád díky za nápad!

  • Renata | 20. 11. 2011 11:10

    Puding je lepší natírat vlažnější, jinak vytéká a roláda nejde zamotat. Musím ale říct, že u nás recept moc nezabodoval, žádný zázrak. Chuťově nic moc.

  • monika | 13. 11. 2011 07:39

    tak včera upečeno, opravdu rychlovka! část pudinku jsem si nechala ještě na potření roládky a lehce jsem ji posypala kokosem! ňamina!!! ;-)

  • Jitka | 11. 10. 2011 18:13

    Tohle je důkaz toho, že i primitivní recept může chutnat skvěle, přimlouvám se za tu marmeládu pod pudinkem, výborné! Jitka

  • Helena | 30. 9. 2011 23:17

    Na kolik stupňů se peče? ;-)

  • Markéta | 25. 9. 2011 21:21

    Vážně skvělý recept! Hlavně jednoduchý, rychlý a výborně chutná. Moc děkuji:-)

  • Laďka | 22. 7. 2011 10:26

    Roládu jsem polila pudinkem,posypala skromně borůvkama a zabalila.Po vychlazení je to lahůdka jak od mistra cukráře a to jsem na pečení dost nešikovná.V sobotu jdeme na borůvky znovu ;-) :-D !!!

  • Lucie Dvořáková | 29. 6. 2011 10:56

    Výýýborná, polila jsem čokoládovou polevou Carla a pudink dala karamelový :-P :-* . Až když poleva ztuhla mě napadlo posypat třeba kokosem :-( , tak příště ;-) !

  • Mína | 19. 5. 2011 15:55

    Použila jsem vanilkový pudink a na něj kousky čerstvých jahod. Je výborná !!! Díky za rychlý a dobrý recept !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Snídaně Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mléko Moučkový cukr Pečící papír Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Puding Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

425
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
91
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
61
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
48
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
33
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná
Blesková jablečná buchta s polevou -…
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…
Blesková pomazánka
Blesková pomazánka
Blesková rybí polévka
Blesková rybí polévka
Blesková rýže kari podle Lidušky
Blesková rýže kari podle Lidušky
Blesková smaženka
Blesková smaženka
  • Recepty.cz
  • Blesková roláda s pudinkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact