• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Blesková roláda s pudinkem
Napište svůj komentář k receptu

Blesková roláda s pudinkem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 54
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blesková roláda s pudinkem
Blesková roláda s pudinkem
Blesková roláda s pudinkem
Blesková roláda s pudinkem
Blesková roláda s pudinkem
Blesková roláda s pudinkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Roláda-těsto
    • 5
      ks vejce
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • pečící papír
  • Pudinková náplň
    • 1
      ks puding Dr. Oetker - příchuť dle vaší chuti
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 400
      ml mléko
    • moučkový cukr na posypání
    • pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10 minut - dorůžova. Pozor, nesmíme vysušit, aby se při rolování nedrobila. Během pečení si uvaříme pudink dle návodu.
2
Hotovou roládu vyndáme z trouby, opatrně z ní sejmeme pečící papír a potřeme horkým pudinkem. Nenecháváme vychladnout ani roládu, ani pudink. Po natření zarolujeme, necháme vychladnout, aby pudink zatuhl, pak pocukrujeme a nakrájíme na cca centimetrové plátky. Ozdobit můžeme i šlehačkou nebo kopečkem zakysané smetany...
3
* Roládu (ještě horkou) můžeme před nanesením pudinku potřít pikantní marmeládou - rybíz, malina...
4
* Rychlý zákusek pro nečekanou návštěvu nebo když nás honí mlsná. :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roláda BLESKOVÁ

Roláda BLESKOVÁ

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tučková | 4. 11. 2016 16:26

    Je skvělá. Když budu zase někdy potřebovat pohoštění na poslední chvíli, vím co udělám.

  • Lucka | 18. 4. 2016 09:01

    Včera jsem si vyguglila tuhle roládu a vyzkoušela. Byla výborná!

  • vaness | 8. 7. 2015 16:07

    tak ty si mocná :D píše se tam po vychladnutí :D takže tu šlehačku tam logicky dáš po ztuhnutí :D jde vidět že nevíš o čem je řeč protože roláda se podává za studena takže tu šlehačku tam můžeš nasříkat před podáváním na stůl :) :-*

  • Pepi | 2. 6. 2015 18:48

    Výborná a osvěžující, děkuji za nápad na dobrou rychlovku :-)

  • goldie22007 | 30. 1. 2015 14:51

    Roláda je dobrá, doporučuji dát nějaké kompotované ovoce, je to výborné. :)

  • Jana | 6. 4. 2014 10:12

    Je výborná.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 3. 2014 17:52

    ...šlehačku? ...já dával puding ;-)

  • Majda | 24. 3. 2014 17:40

    nevím ale na TEPLOU roládu hned dát šlehačku???to se musí roztéci radši nebudu zkoušet. :-\ :-\ :-\ :-\ O:-) O:-) O:-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 3. 2014 17:13

    ...180 stupňů a dorůžova, nepřepéct, i kraje musí zůstat pružné, aby se při rolování nelámala...

  • Lála | 23. 3. 2014 21:12

    Na kolik stupňů se to peče? :-)

  • Janculik | 15. 2. 2014 13:22

    Roláda je výborná, jen jsem ji potřela domácí jahodovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Vrch jsem taky potřela šlehačkou a posypala kokosem. Opravdu výborná :-) ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 1. 2014 19:11

    ..šlehání neublíží, spíš prospěje, ale sníh se musí vmíchat už ručně a zlehka ...pokud chcete mít jistotu, můžete přidat lžičku prášku do pečiva, dvě lžíce oleje, důležité je nepéct příliš dlouho a roládu nepřesušit, roláda musí zůstat pružná, když na ní přimáčknete prst... není to žádná věda, je to jen obyčejný piškotový plát a jak je vidět, poradila jste si, dokonce i chutnalo a to je důležité ;-)

  • :-/ | 19. 1. 2014 19:17

    roláda na fotce vypadá vážně nádherně :-) hend potom co jesem si přečetla recept jsem měla chut to vyskoušet ale výsledek dopadl katastrofálně :'( jela jsem přesně podle receptu ale těsto bylo uplně jako těsto linecké dalo by se s něho vykrajovat :-! nechápu to rolovat se to rozhodně nedalo :'( na tvrdé těsto jsem naléla pudink a nechala to chvíly vychladnout. byla to prostě něco jako buchta s pudinkem . nakonec výsledek byl výbornej po buchtě se jneom zaprášilo ;-) I KDYŽ JSEM TO skoušela po druhé výsledek byl opět stejněj :-D nechápu kde dělám chybu muže to třeba být tím že to dělám šlehačem ?.. vážně to nechápu ALE ASPON mám novej originální recept <3 :-*

  • Anonymous | 2. 11. 2013 09:52

    Velice výborná záležitost. já už jí dělala nejméně dvacetkrát a vždy je super. Ještě teplé těsto na silikonovém válu potřu rybízovou marmeládou a na ní pak dám ještě pudink. Dávám kolem 3-4dcl mléka max., potom se pudink neroztéká. Navrch naliji rozpuštěnou hořkou čokoládu s trochou másla, posypu nasekanýmy oříšky a posypu kokosem a dezert nemá chybu ;)

  • martiii | 9. 8. 2013 18:52

    nepovedlo se, chuť fajn, ale pudink do rolády za mě pro příště zajisté ne, vytéká, nevypadá to pak moc hezky, špatně se mi s tím pracovalo... :-( :-X

  • Šlapáková | 1. 5. 2013 14:12

    Rolujte delší stranu a pudink můžete nechat třeba trochu vychladnout rovnou na roládě před zabalením. Nebo taky můžete dát o trochu méně mléka a pudink pak bude tuhý i vařící. Mnoho štěstí :-)) .

  • Šlapáková | 1. 5. 2013 14:06

    Je blesková :-)) , potřela jsem jí rybízovým jamem, polila vanilkovým pudinkem, pocukrovala. Zrovna tak bleskově i mizí :-)) .

  • Ivca | 21. 4. 2013 21:48

    Dobrý den, děkuji velmi za recept. Piskot vynikající, i když nemám zkušenosti povedl se skvěle, jen se mi roladka nějak špatně balila a pudink hodně vytékal,myslím, že asi je lepší to natírat ne horkým pudinkem,ale spíš teplým až vlažným a nebo to je moji nesikovnosti :-) Můžete mi prosím poradit jestli se začíná točit ta delší strana? Děkuji moc za odpověd

  • ReceptyII.
    ReceptyII. | 13. 4. 2013 13:00

    Neměla chybu. Použil jsem čokoládový pudink. Výborná roláda takže dávám 1***. :-)

  • Richard | 14. 3. 2013 16:22

    Nemal som puding, tak som uvaril krupicovu kasu s vanilkovym cukrom a maslom a je to parada. a do cesta som dal kakao takze zvonku je tmavy a plnka je bleda. chuti super

  • laky | 5. 12. 2012 10:44

    já bych roládu nechala na pečícím papíru,potřela jí pidinkem a rolovala bych pomocí toho peč.papíru,moc jsem neutahovala ale pomohla jsem si pravítkem :-[ roládka byla krásně zatočená O:-)

  • petula | 3. 12. 2012 21:40

    peče se na 180c cca 7 minutek piškot je upečený rychle :-))

  • segse | 6. 5. 2012 21:41

    humus :-$

  • Doušová Eva | 7. 3. 2012 15:13

    Dnes jsem jí pekla už podruhé, bo první zmizela jen co vychladla, pudink máme všichni rádi a takhle s roládou by to šlo i jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu třeba se šlehajdou. Určitě budu dělat pravidelně a taky neni asi tak kalorická jako dortíky. Na každý pád díky za nápad!

  • Renata | 20. 11. 2011 11:10

    Puding je lepší natírat vlažnější, jinak vytéká a roláda nejde zamotat. Musím ale říct, že u nás recept moc nezabodoval, žádný zázrak. Chuťově nic moc.

  • monika | 13. 11. 2011 07:39

    tak včera upečeno, opravdu rychlovka! část pudinku jsem si nechala ještě na potření roládky a lehce jsem ji posypala kokosem! ňamina!!! ;-)

  • Jitka | 11. 10. 2011 18:13

    Tohle je důkaz toho, že i primitivní recept může chutnat skvěle, přimlouvám se za tu marmeládu pod pudinkem, výborné! Jitka

  • Helena | 30. 9. 2011 23:17

    Na kolik stupňů se peče? ;-)

  • Markéta | 25. 9. 2011 21:21

    Vážně skvělý recept! Hlavně jednoduchý, rychlý a výborně chutná. Moc děkuji:-)

  • Laďka | 22. 7. 2011 10:26

    Roládu jsem polila pudinkem,posypala skromně borůvkama a zabalila.Po vychlazení je to lahůdka jak od mistra cukráře a to jsem na pečení dost nešikovná.V sobotu jdeme na borůvky znovu ;-) :-D !!!

  • Lucie Dvořáková | 29. 6. 2011 10:56

    Výýýborná, polila jsem čokoládovou polevou Carla a pudink dala karamelový :-P :-* . Až když poleva ztuhla mě napadlo posypat třeba kokosem :-( , tak příště ;-) !

  • Mína | 19. 5. 2011 15:55

    Použila jsem vanilkový pudink a na něj kousky čerstvých jahod. Je výborná !!! Díky za rychlý a dobrý recept !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Snídaně Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mléko Moučkový cukr Pečící papír Pikantní marmeláda Polohrubá mouka Puding Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

87
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
70
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
59
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
44
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Přemožitelka upírů se vrací: Tohle je »nová Buffy«!

Přemožitelka upírů se vrací: Tohle je »nová Buffy«!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Blesková jablečná buchta s polevou - píchaná
Blesková jablečná buchta s polevou -…
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…
Blesková pomazánka
Blesková pomazánka
Blesková rybí polévka
Blesková rybí polévka
Blesková rýže kari podle Lidušky
Blesková rýže kari podle Lidušky
Blesková smaženka
Blesková smaženka
  • Recepty.cz
  • Blesková roláda s pudinkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact