g
uzené maso
například moravské nebo kousek uzené plece či krkovičky
máslo
nebo olej
1
ks
mrkev
menší
celer
- kousek
2
ks
brambory
středně velké
2
lžička
celerová nať
nebo petrželová
700
ml
vývar
cca
1
ks
rozšlehané vejce
sůl
pepř mletý
2
stroužek
česnek
dle chuti, cca
Postup přípravy receptu
1
Na tuku krátce osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a nadrobno pokrájené uzené maso. Přidáme na slabé hranolky pokrájené brambory a vše zalijeme vývarem (můžeme použít z kostky) a přivedeme k varu. Během vaření vmícháme rozšlehané vejce, celerovou nať, nastrouhaný nebo rozetřený česnek a dle chuti dosolíme a opepříme. Když jsou brambory měkké, máme hotovo a můžeme podávat.
2
Pokud chceme mít polévku ostřejší, polovinu česneku přidáme až po odstavení (klidně až přímo do talíře), jelikož vařením česnek ztrácí sílu.