Ředkvičky opláchneme, zbavíme kořínků ještě ve svazku, jednotlivé ředkvičky pak ze svazku ukroutíme a vhodíme do mixéru. V hrnečku rozpustíme ve vodě (asi 1 dcl) hnědý cukr (asi lžičku) nebo 1-2 tablety sladidla, osolíme, okyselíme obyčejným octem. Ředkvičky mixujeme a přitom přiléváme nálev, až dosáhneme jemnosti, kterou máme rádi (u nás hodně nadrobno a dost nálevu). Salát vylijeme do salátové misky (misek) a můžeme podávat.
2
Příprava salátu trvá dohromady asi 3 minuty. Hodí se na všechny druhy ředkviček, i na přerostlé jedince; také na bílou ředkev, tu ale před vložením do mixéru nakrájíme na kolečka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ludmila Kanclířová
|19. 5. 2009 17:12
Kaše to rozhodně není, je to stejné jako u mrkv ového salátu, syrová mrkev se taky nerozmixuje na kaši, jen na malinké kousky. Ředkvičky je možno i nastrouhat ( též na robotu). Záleží na tom, jak kdo ředkvičky rád, někdo jí salát jen z plátků, někdo má rád jemně nastrouhanou. Pro mě je v té nastrouhané víc cítit ředkvičková chuť a vůně a nálev se dostane ke každému kousíčku. A může ji jíst i bezzubá babička :-) Schválně to vyzkoušejte, řeči jsou řeči, ale ukázaná platí :-).LK
martina maškova
|28. 4. 2009 14:05
Tak to si také myslím,že to nemá se salátem nic společného ,ale jako pomazánka,no nevím bude to asi dost řídké.