• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Blboně
Napište svůj komentář k receptu

Blboně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blboně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg uzenina (párky, trampské cigáro apod.)
    • kmín nebo semínka
  • Těsto
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 50
      g rostlinný olej
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g droždí
    • 0,50
      lžička sůl
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Vymícháme těsto a necháme vykynout. Potom ještě jednou přemícháme a znovu necháme vykynout. Potom vykrajujeme kousky a balíme do nich kusy uzeniny jako do buchet. Blboně srovnáme na plech, posypeme kmínem nebo semínky a nožem na třech místech nařízneme. Potřeme žloutkem. Znovu necháme trochu nakynout a pečeme ve středně teplé troubě.
2
Tento recept uveřejnil pan Novotný v nějakém časopise (autorka je snad paní Marie z Olomouce).
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 11. 2010 11:24

    Opraveno, děkujeme za upozornění.

  • recepty73
    recepty73 | 18. 11. 2010 19:15

    Ingredience zase nesedí,jak by měly :-(

  • recepty73
    recepty73 | 18. 11. 2010 19:15

    Recept jsem měl opsaný už nejméně rok,ale nedopsal jsem si,že se před pečením mají 3X nakrojit :-! :-[ ,moc nás ale nenadchly a nakrojení by to asi nezachránilo :-\ .Dobré by byly třeba k zelňačce,česnečce... ;-) .

  • Gábina H | 31. 1. 2008 09:00

    Báro, záleží na velikosti jednotlivých kousků, ale asi bych dělala z dvojité dávky.

  • Bára | 30. 1. 2008 21:35

    Prosím,kolik se z toho asi cca udělá kusů...Tohle chci udělat na gastroden a potřebujem udělat 80-100ks..Děkuji za odpověď..Prosim napište na mail

  • Blažena Halušková | 9. 1. 2007 18:18

    Tak na půl kila mouky by toho mléka mělo být asi 1/4 litru. Ať se ti blboně, jajo, povedou. Ahoj

  • Blažena Halušková | 27. 12. 2006 20:22

    Ráno končím službu, tak se ti, jajo, podívám, ju?

  • jaja13 | 27. 12. 2006 19:31

    Prosím o informaci: Jak má to těsto být husté? Kolik přibližně mléka?

  • Blažena Halušková | 27. 12. 2006 10:51

    Jo, přesně takhle jsem to myslela

  • markéta kolarikova | 25. 12. 2006 07:58

    pro Bebu:myslím, že to znamená udělat zářezy do těsta (na vrchu buchty),aby vycházela jak pára tak je to i ozdobné, třeba má někdo jiný názor :-),pěkný den

  • beba | 23. 12. 2006 22:25

    Ako mám rozumieť, že ich na troch miestach nakrojíme?

  • Gábina Houšková | 22. 12. 2006 07:32

    taky jsem je pekla, dala jsem tam ještě k párku hořčici nebo kečup, bylo to moc dobré

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 11:35

    dělám jak sladké tak tyto a vžy se po nich zapráší,někdy dám k uzenině i kousek tvrdého uzeného nebo obyč sýra...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Rostlinný olej Sůl Uzenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

183
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
30
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
21
Francouzský dresing
Francouzský dresing
20
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
20
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček II.
Biskupský chlebíček II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková česnečka s uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Blboně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact