Vymícháme těsto a necháme vykynout. Potom ještě jednou přemícháme a znovu necháme vykynout. Potom vykrajujeme kousky a balíme do nich kusy uzeniny jako do buchet. Blboně srovnáme na plech, posypeme kmínem nebo semínky a nožem na třech místech nařízneme. Potřeme žloutkem. Znovu necháme trochu nakynout a pečeme ve středně teplé troubě.
2
Tento recept uveřejnil pan Novotný v nějakém časopise (autorka je snad paní Marie z Olomouce).
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Recept jsem měl opsaný už nejméně rok,ale nedopsal jsem si,že se před pečením mají 3X nakrojit :-! :-[ ,moc nás ale nenadchly a nakrojení by to asi nezachránilo :-\ .Dobré by byly třeba k zelňačce,česnečce... ;-) .
Gábina H
|31. 1. 2008 09:00
Báro, záleží na velikosti jednotlivých kousků, ale asi bych dělala z dvojité dávky.
Bára
|30. 1. 2008 21:35
Prosím,kolik se z toho asi cca udělá kusů...Tohle chci udělat na gastroden a potřebujem udělat 80-100ks..Děkuji za odpověď..Prosim napište na mail
Blažena Halušková
|9. 1. 2007 18:18
Tak na půl kila mouky by toho mléka mělo být asi 1/4 litru. Ať se ti blboně, jajo, povedou. Ahoj
Blažena Halušková
|27. 12. 2006 20:22
Ráno končím službu, tak se ti, jajo, podívám, ju?
jaja13
|27. 12. 2006 19:31
Prosím o informaci: Jak má to těsto být husté? Kolik přibližně mléka?
Blažena Halušková
|27. 12. 2006 10:51
Jo, přesně takhle jsem to myslela
markéta kolarikova
|25. 12. 2006 07:58
pro Bebu:myslím, že to znamená udělat zářezy do těsta (na vrchu buchty),aby vycházela jak pára tak je to i ozdobné, třeba má někdo jiný názor :-),pěkný den
beba
|23. 12. 2006 22:25
Ako mám rozumieť, že ich na troch miestach nakrojíme?
Gábina Houšková
|22. 12. 2006 07:32
taky jsem je pekla, dala jsem tam ještě k párku hořčici nebo kečup, bylo to moc dobré
englicka marketa
|21. 12. 2006 11:35
dělám jak sladké tak tyto a vžy se po nich zapráší,někdy dám k uzenině i kousek tvrdého uzeného nebo obyč sýra...