• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Blboně
Napište svůj komentář k receptu

Blboně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Blboně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg uzenina (párky, trampské cigáro apod.)
    • kmín nebo semínka
  • Těsto
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 50
      g rostlinný olej
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g droždí
    • 0,50
      lžička sůl
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Vymícháme těsto a necháme vykynout. Potom ještě jednou přemícháme a znovu necháme vykynout. Potom vykrajujeme kousky a balíme do nich kusy uzeniny jako do buchet. Blboně srovnáme na plech, posypeme kmínem nebo semínky a nožem na třech místech nařízneme. Potřeme žloutkem. Znovu necháme trochu nakynout a pečeme ve středně teplé troubě.
2
Tento recept uveřejnil pan Novotný v nějakém časopise (autorka je snad paní Marie z Olomouce).
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 11. 2010 11:24

    Opraveno, děkujeme za upozornění.

  • recepty73
    recepty73 | 18. 11. 2010 19:15

    Ingredience zase nesedí,jak by měly :-(

  • recepty73
    recepty73 | 18. 11. 2010 19:15

    Recept jsem měl opsaný už nejméně rok,ale nedopsal jsem si,že se před pečením mají 3X nakrojit :-! :-[ ,moc nás ale nenadchly a nakrojení by to asi nezachránilo :-\ .Dobré by byly třeba k zelňačce,česnečce... ;-) .

  • Gábina H | 31. 1. 2008 09:00

    Báro, záleží na velikosti jednotlivých kousků, ale asi bych dělala z dvojité dávky.

  • Bára | 30. 1. 2008 21:35

    Prosím,kolik se z toho asi cca udělá kusů...Tohle chci udělat na gastroden a potřebujem udělat 80-100ks..Děkuji za odpověď..Prosim napište na mail

  • Blažena Halušková | 9. 1. 2007 18:18

    Tak na půl kila mouky by toho mléka mělo být asi 1/4 litru. Ať se ti blboně, jajo, povedou. Ahoj

  • Blažena Halušková | 27. 12. 2006 20:22

    Ráno končím službu, tak se ti, jajo, podívám, ju?

  • jaja13 | 27. 12. 2006 19:31

    Prosím o informaci: Jak má to těsto být husté? Kolik přibližně mléka?

  • Blažena Halušková | 27. 12. 2006 10:51

    Jo, přesně takhle jsem to myslela

  • markéta kolarikova | 25. 12. 2006 07:58

    pro Bebu:myslím, že to znamená udělat zářezy do těsta (na vrchu buchty),aby vycházela jak pára tak je to i ozdobné, třeba má někdo jiný názor :-),pěkný den

  • beba | 23. 12. 2006 22:25

    Ako mám rozumieť, že ich na troch miestach nakrojíme?

  • Gábina Houšková | 22. 12. 2006 07:32

    taky jsem je pekla, dala jsem tam ještě k párku hořčici nebo kečup, bylo to moc dobré

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 11:35

    dělám jak sladké tak tyto a vžy se po nich zapráší,někdy dám k uzenině i kousek tvrdého uzeného nebo obyč sýra...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Rostlinný olej Sůl Uzenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Výborná pizza

Výborná pizza

Sušenky

Sušenky

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Kapr načerno
Kapr načerno
16
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
16
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
16
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
16
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček II.
Biskupský chlebíček II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blbouni (knedlíky) s jablky
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková "svíčková" z kuřecích prsou
Blesková česnečka s uzeným masem
Blesková česnečka s uzeným masem
  • Recepty.cz
  • Blboně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact