• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Biskupský chlebíček II.
Napište svůj komentář k receptu

Biskupský chlebíček II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Biskupský chlebíček II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g hladká mouka
    • 120
      g hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
  • Náplň
    • 1
      balení rozinky
    • 100
      g čokoláda na vaření posekaná
    • 2
      dl ořechy sekané

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny smícháme, nakonec jen vmícháme posekanou čokoládu, rozinky a ořechy. Takto připravené těsto dávame do vymaštěných a vysypaných srnčích hřbetů (2 kusy) a upečeme. Můžeme polít čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček VII.

Biskupský chlebíček VII.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliška | 24. 12. 2013 10:50

    Chtěla by jsem se zeptat na jak dlouho to mame dat do trouby a na jakou teplotu :-) moc děkuju ;-)

  • Zuzana Lehotská | 21. 12. 2013 14:53

    Postup je tedy velmi zjednodušený. Nejprve jsem šlehala žloutky s cukrem, až pak jsem zašlehala hodně měkkou heru, dál mouku s práškem do pečiva a na samý konec po troškách metličkou zapracovala sníh a kandované ovoce s čokoládou. Vypadá i voní výborně. Děkuji za recept.

  • Kačka | 30. 3. 2013 10:41

    Teď se mi peče ve formě na beránka, tak jsem zvědavá :-)

  • Marta | 18. 11. 2012 15:29

    Varianta: Testo lze take dat do formicek na pracny (ty vymazat roztavenym maslem) a jsou z toho vyborne "madlenky" k snidani, ke kafi... Ja osobne jsem pripravila na vyzkouseni jen mini davku, nebot jsem mela jen jedno vajicko ;): tedy priblizne 35 g cukru (podle mnozstvi a sladkosti prisad) rozslehat se zloutkem, pridat rozehrate nebo hodne zmekle maslo (cca 30g), znovu prosehat. Ja si recept prizpusobila a pridala jsem trochu mleka, zdibek kvasnic a o trochu vic moukyna zahusteni testa: takze po maslu pridat priblizne 4 lzice mleka (+ zdibek kvasnic) a 40 g mouky. Utrit do hladka, zaslehat trochu kypriciho prasku a vmichat "primerene" kandovaneho ovoce. Dat do formicek (pozor, testo nabyde a bude chtit pretect ;) ) a upect. Jasne, kdo by rozehrival troubu na takove pidi mnozstvi... ale: - nikdo vas nenutidelat pididavku ;) - vyhoda par formicek je, ze je muzete rozlozit napriklad kolem formy na dort a pest oboji najednou. Progurmany nebo pro zkrasleni, cokoladova poleva, proc ne =) A pripominam pro nezkusene : vyklapime, stejne jako pracny, jeste horke hned po vyndni z trouby. Pozor na prstiky ;)

  • imagoimagor | 16. 5. 2012 06:58

    Katko, nejlepsi je maslo nechat trochu zmeknout mimo lednici a pak ho naslehat rucnim slehacem spolecne se zloutky a cukrem. Nasledne staci vmichat rucne (vareckou) ostatni ingredience, s tim, ze jako posledni lehce vmichas uslehane bilky. Hodne stesti! :-)

  • Katka | 14. 4. 2012 19:31

    Dobrý den, jsem trochu amatér a chtěla jsem biskupský chlebíček vyzkoušet.Podle předchozích komentářů jsem utřela žloutky s cukrem, vyšlehala sníh s bílků, ale nevím si rady s tukem (Herou). Tu mám rozehřát na plotýnce do tekutého stavu? A tu tabulku čokolády mám nasekat na kousíčky a přidat do těsta? Děkuji za radu. Katka

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 9. 2. 2012 20:59

    Přesně tak, třeba já bych tam ty bílky prdla hned, vůbec bych to nevěděla.A asi bych se pak nestačila divit :D

  • pippiva
    pippiva | 9. 2. 2012 08:50

    V ingrediencich jsou napsany zvlast zloutky a zvlast snih z bilku, pro zkuseneho kuchare je z toho jasne, ze ma snih vmichat nakonec... Spis by to chtelo poopravit postup, pro zacatecniky je dost matouci. :-\

  • Adderek
    Adderek | 8. 2. 2012 21:35

    V žádném případě nemíchat všechny suroviny. Nejdříve je potřeba ušlehat sníh z bílků a rozetřít žloutky s trochou cukru a teprve poté vše smíchat. Chlebíček bude pak nadýchanější a jemnější. Co se mouky a cukru týče, já dal od každého stejně jako tuku (120g) a je toho tak akorát do jedné formičky na biskupský chlebíček.

  • recepty73
    recepty73 | 18. 1. 2012 22:29

    ...místo rozinek dávám kandované ovoce :-P ...

  • Ladia
    Ladia | 13. 4. 2011 09:37

    Zkuste přímo recept na biskupského beránka http://www.recepty.cz/recept/biskupsky-beranek-8591

  • JiKo29
    JiKo29 | 13. 4. 2011 08:02

    Ahoj všem, ráda bych zkusila tento biskupský chlebíček do formy na beránka, zkoušel jste to někdo prosím a jak to dopadlo? Děkuji

  • Ladia
    Ladia | 27. 10. 2010 08:26

    tady byl obrázek od paní Lenky Sedlářové.

  • Lenka Sedlářová | 8. 9. 2008 19:14

    Míšo, taky jsem ho pekla v 30cm formě. Z celé dávky a bylo to akorát (viz foto).

  • Míša Reiterová | 8. 9. 2008 18:59

    Dneska jsem si koupila klasickou hranatou formu na chlebíček (30cm) - byla hlubší než srnčí hřbet - ale bohužel jen jednu. Neporadil byste mi prosím někdo, jestli je proto potřeba dělat poloviční dávku, nebo by se vešla celá (či něco mezi)? Nebo jen zkušenost jak moc chlebíček nakyne! Děkuji!

  • Miluska Liveckova | 1. 4. 2008 20:08

    Moucnik je vyborny, delam dvojitou davku do vyssiho plechu a polevam cokoladou. Akorat to nechutna jako biskupsky chlebicek, ktery kupujeme, po takovem stale jeste patram.

  • Tomáš Novotn Novotný | 2. 3. 2008 20:36

    Vypadá dobře a ke všemu když to je polité čokoládou. No musím se přiznat že sem jed jenom kupovaný ale domácí ne tak to budu muset mamku přemluvit:DD

  • Tomáš Novotn Novotný | 2. 3. 2008 20:35

    Vypadá dobře a ke všemu když to je polité čokoládou. No musím se přiznat že sem jed jenom kupovaný ale domácí ne tak to budu muset mamku přemluvit:DD

  • Mici | 20. 1. 2008 12:29

    take chvalim. zkousela jsem v pekarne na chleba a i z ni je moc dobry.

  • Hanička | 2. 1. 2008 09:24

    Udělala jsem na plech, nastrouhala hořkou Studentskou pečeť, kterou nikdo z rodiny moc neji a nakrájela rozinky.Bylo to výborné.

  • Irena Zahoříková | 21. 10. 2007 19:34

    Dneska jsme ho se sestrou upekly tátovi k narozeninám. Je skvělý! Nastrouhaly jsme do něj 70g Studentskou pečeť mléčnou a jednu hořkou, přidaly kandovanou pomerančovou kůru, rozinky - MŇAM!! Sice se nám ho nepodařilo pořádně vyklopit z bábovkové formy, ale i ty drobky byly výborný - zvlášť když jsme je omatlaly v čokoládě. Prostě paráda! Díky moc za skvělý recept. Určitě bude jedním z nejoblíbenějších v naší rodině. ;-D

  • Janča | 12. 10. 2007 14:26

    Chystám se tento chlebíček vyzkoušet a mám dotaz, zda třete žloutky s tukem nebo se opravdu vše smíchá najednou? Díky..

  • petr | 12. 9. 2007 13:05

    prosim vas na kolik stupnu a jak dlouho pecete__

  • Vlasta Veselá | 5. 7. 2007 13:11

    Dávám do něj i všecky možné bonbóny,co dětičkám nejedou.Po chlebíku se jen zapráší

  • Ivona Vetešníková | 16. 6. 2007 12:16

    Zkoušel jste tam někdo dávat kandované ovoce? Máme ho moc rádi - tak myslím,že to tím nezkazíme-ne?

  • Barbora Zouchová | 8. 4. 2007 11:47

    Strááášně moc dobrý, pekla jsem včera večer a ráno je ještě lepší. Dávám za 1

  • Naďa Šichanová | 22. 1. 2007 17:06

    RECEPT JEJE SUPER,VYZKOUŠELA JSEM A DÁVÁM TAKY ZA JEDNA,NEMÁ CHYBU,LEPŠÍ JE JEŠTĚ AŽ DRUHÝ DEN.

  • Bára | 28. 12. 2006 18:28

    Opravdu moc dobry! Dala jsem misto rozinek kandované ovoce a jen se zaprášilo! Dávám 1!!!

  • Blanka Kočeová | 9. 12. 2006 16:49

    Musím říct fakt výborný, dnes jsem upekla a jelikož nemám formu na chlebíček,dala jsem to na plech a nakrájela na malé kostičky, tak jak chtěla paní Jarka na Vánoce. I moje mladší dcera se olizovala, a ta jen tak něco nesní, je totiž pěkně mlsná. Už tam toho moc není a to ještě neochutnal manžel.Dávám 1 *.

  • Jarka | 30. 11. 2006 12:35

    Fakt to bylo výborné, zvažuji, že to upeču na plechu a nakrájím na malé kostičky na vánoce.

  • Vlaďka | 10. 11. 2006 08:56

    Včera jsem pekla, chtěla jsem vyzkoušet nový plech se 6 malými chlebíčky. Ještě nestihla ani zaschnout čokoládová poleva a už jsem ho musela dětem krájet. Chválili i tchán s tchyní. Dávám 1.

  • Romana Marešová | 10. 6. 2006 11:56

    Výborný,mňam!Akorát ho jdu opět péct:o)

  • marie bozdechova | 9. 5. 2006 17:35

    je fakt dobrý díky

  • Marie Horáková | 11. 4. 2006 07:33

    Včera jsem si koupila silikonovou formu na chlebíček, tak jsem ji musela hned vyzkoušet. Zlákaly mě komentáře. Chlebíček je opravdu výborný, budu dělat častěji, dávám za 1.

  • Gabriela B | 23. 2. 2006 21:33

    Moc dobrý. Do těsta jsem přidala ještě balení kandovaných třešní. Jen se po něm zaprášilo.

  • jitka Mal. | 23. 2. 2006 14:23

    Ráda bych na velikonoce udělala z tohoto těsta beránka, zkoušel to někdo? Stačí toto množství na beránkovou formu, mám větší hliníkovou formu díky

  • jan rumburak | 30. 1. 2006 14:45

    dobrá

  • Věra | 20. 1. 2006 14:48

    Opravdu vynikající !!!Místo balení rozinek- dávám balení kandovaného ovoce.Nemá to chybu.

  • Jana z VM | 4. 11. 2005 09:38

    Markéto, plně s Vámi souhlasím. taky dělám tento chlebíček často, je vynikající . Zkuste přidat do těsta na kostičky nakrájené jablko - je to výborný - já ještě k tomu jablku dávám nasekané ořechy a čokoládu. Chlebíčky dělám buď dva, nebo jen jeden - kromě nějaké další buchty - protože chlebíček si naši hoši rozdělí s sebou na koleje. Já potom posbírám ty drobečky, co zbyly ...

  • Markéta | 3. 11. 2005 19:20

    tento moučník je moc dobrý,pokaždé když ho upeču za pár minut se po něm slehne zem a zbydou jen drobečky

  • Efka J. | 28. 9. 2005 09:28

    Snadné, rychlé a výborné!!!

  • Simona | 6. 7. 2005 15:45

    Dnes jsem moučník vyzkoušela. Recept je rychlý. Nabídla jsem i návštěvě a všichni si ho chválili. Vřele doporučuji.

  • Alu§ka Alu§ka | 6. 2. 2005 18:50

    Je opravdu VÝBORNÝ!!!!!!

  • Domča | 29. 1. 2005 12:51

    Co tento recept vyšel,peču ho často a to raději z dvojité dávky.Nemá to chybu.Je rychlý a velmi dobrý.Když chci přinést někomu ochutnat,musím si kousek schovat.Ale i tak není jistota,že to donesu,protože i ten kousek jsem schopna sama sníst.Opravdu MOC DOBRÉ!!!

  • lucia | 20. 1. 2005 18:06

    tento zakusok je skutocne velmi chutny u nas sa zjedol v priebehu chvilky a to nie sme velmi kolacovy :) je jednoduchy - ja som do neho dala namiesto orechov susenu nasekanu papayu a ananas piekla som to v elek. rure na 150 cca 45 minut

  • sabrina | 17. 12. 2004 16:28

    taky bych to chtela vyzkouset ale bohuzel nevidim v receptu jak dlouho a na kolik stupnu se to ma peci. poradi mi nekdo ? dekuji

  • Božena Pešková | 17. 12. 2004 12:41

    Zkusila jsem a musím napsat že je to pohádka. Problém jen v tom, že budu muset více pohybovat abych si tento zákusek mohla dopřát častěji. Je to vynikající doporučuji....

  • Anonym | 5. 12. 2004 16:30

    Mnam,pred chvili jsem ho dopekla ,je silene dobry!!!Akorat by me zajimalo,jak dlouho vydrzi,da se ho spolecne s cukrovim odpocivat?

  • Kuzman | 14. 10. 2004 07:08

    dobrota! Davam 1

  • Jana z VM | 12. 10. 2004 07:52

    Tak jsem to vyzkousela, jenom místo rozinek jsem dala dvě jablka nakrájená na kostičky a bylo to moc dobré. Čokoládou jsem už nepolévala, naši hoši to nemají rádi. Ale je to moc dobré, příště to udělám z dvojité dávky, není toho moc pro pětičlennou rodinu, jenom takový zákuseček.

  • Dusan Kusin | 4. 10. 2004 13:56

    Je to velmi chutový zákusek.To proste musite skusit jinač to nejde popsat!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hera Hladká mouka Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Rozinky Sníh z bílku Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

115
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
47
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
34
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
27
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
26
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček - hrnkový
Biskupský chlebíček - hrnkový
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček s čokoládou II.
Biskupský chlebíček VII.
Biskupský chlebíček VII.
Blboně
Blboně
  • Recepty.cz
  • Biskupský chlebíček II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact